Muhtar malumdur her mahallenin agabeyi, ablasidir.

Hastasi, ihtiyaç sahibi, engellisi olmak üzere farkli ihtiyaçlarda insanlarin hizmetinin görülmesi gerekiyor.

Gündem 31.10.2022 14:40:21 0
Muhtar malumdur her mahallenin agabeyi, ablasidir.

Dr. Özgür, muhtarlari dinledi

 

Türkiye Büyük Millet Meclisi Kamu Denetçiligi Uzmani Dr. Ersan Özgür, Afyonkarahisar Muhtarlar Dernegi Baskani Suat Uygur ve muhtarlarla bir araya geldi.

 

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Kamu Denetçiligi Uzmani Dr. Ersan Özgür, Afyonkarahisar Muhtarlar Dernegi'ni ziyaret ederek Dernek Baskani Sut Uygur ve mahalle muhtarlari ile bulustu.

 

MUHTARLARIMIZ DEVLETIN VATANDASA UZANAN EN YAKIN ELIDIR

Çok sayida mahalle muhtarinin yer aldigi ziyarette konusan Dr. Ersan Özgür, "Nasil ki toplumun en küçük çekirdek kurumu aile ise demokrasi ailesinin de en çekirdek yapisi muhtarlik müessesesidir. Muhtarlarimiz devletimizin vatandasa uzanan en yakin eli, millet iradesiyle devletin sefkat elinin kesistigi noktadir. Güçlü devlet olmanin birinci sarti devlet kurumunun her bir paydasinin ayni heves ile isine sarilmasi ve ayni ülküye ulasma çabasinda ki sarsilmaz kararliligindan geçmektedir. Içinde bulundugumuz zaman da bizlere bir kez daha göstermektedir ki bu güzel Anadolu cografyasinda kurdugumuz ve yasatmakta oldugumuz sanli devletimiz her zaman güçlü olabilmeli, güçlü kalabilmelidir. Bu noktada demokrasimizin ilk basamagi muhtarlarimiza büyük görev ve sorumluluklar düsmektedir. Vatandasa götürülen hizmetin de bir parçasi olan muhtarlarimiz devletimizin mahalle ve köylerdeki gözü ve kulagidir." dedi.

 

MUHTARLIK ZAMAN KAVRAMI OLMAYAN, SAMIMIYETLE YAPILMASI GEREKEN BIR GÖREV

Ziyaretten duydugu memnuniyeti dile getiren Afyonkarahisar Muhtarlar Dernegi Baskani Suat Uygur, "Muhtarlik bir kamu görevidir.

Zaman kavrami olmayan gerçek anlamda hizmet etmeyi gerektiren samimiyetle ve severek yapilmasi gereken bir görevdir.

Muhtar malumdur her mahallenin agabeyi, ablasidir.

Muhtar olarak seçilen kisiler kendilerini sadece ve sadece seçildikleri köy ya da mahallenin hizmetine adayan kisilerdir. Yerelde en tabanda baslayan birim muhtarlik birimidir.

Muhtar malum oldugu üzere devletle millet arasinda kurulan bir köprüdür.

Bir muhtar mahallesinin sorun ve sikintilarini ilgili makamlara aktaramiyorsa o mahallenin ve kul hakkina girilmis olur. Mahalle sakinlerinin muhtardan beklentisi büyüktür.

Hastasi, ihtiyaç sahibi, engellisi olmak üzere farkli ihtiyaçlarda insanlarin hizmetinin görülmesi gerekiyor.

O mahallenin iletilmesi gereken talep ve sorunlari var.

Çözüme kavusturulmasi gereken sorunlari var. Muhtar deyip geçmeyin gerçekten köprü görevini görüyoruz.

Bu köprünün saglam kurulmasi gerekiyor.

Afyonkarahisar il merkezimizde 58 mahalle muhtarimiz var. Köylerde 22, beldelerde 51 olmak üzere il merkezine bagli toplam 131 muhtarimiz görev yapiyor. 131 muhtarimizda dernegimize üye." seklinde konustu.

 

AFYONKARAHISAR'LA BAGIMIZ HIÇ KOPMADI, KOPMAYACAK

Dr. Özgür, Afyonkarahisar’la bagini hiç kesmedigini görev yaptigi yerlerde de basta ülkemize ve Afyonkarahisar’a faydali olmaya çalistigini dile getirerek muhtarlarin istek ve taleplerini dinledi. Özgür, Ankara'da tüm muhtarlara ve Afyonkarahisarli hemserilerine kapisinin her zaman açik oldugunu sözlerine ekledi.

Afyon HABERI


Cuma 21.6 ° / 8.6 °
Cumartesi 24.7 ° / 6.9 °
Pazar 24.9 ° / 8.6 °