Sosyal konut için banka üzerinden basvurularda bugün son gün

"Ilk Evim Ilk Is Yerim" projesinde bankalar üzerinden konut basvurusu yapabilmek bugün son gün.

Gündem 31.10.2022 10:23:00 0
Sosyal konut için banka üzerinden basvurularda bugün son gün

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi için 28 Ekim'de e-devlet basvurulari sona eren "Ilk Evim Ilk Is Yerim" projesinde bankalar üzerinden konut basvurusu yapabilmek bugün son gün.

ANKARA (IGFA) - Ilk Evim Ilk Is Yerim Projesi'nde konut basvurusu yapabilmek için bugün son gün. 7,5 milyonun üzerinde kisinin basvurdugu projeye, Ziraat Bankasi ve Halk Bank'tan basvurulabiliyor. Is yeri ve arsa basvurulari ise 7 Kasim'a kadar sürecek.

81 ilde dar gelirli vatandaslar ev sahibi olacak. 2 yilda 250 bin sosyal konut yapilacak.

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinde bugüne kadar 7,5 milyonun üzerinde kisi konut basvurusunda bulunmus, E - Devlet basvurulari 28 Ekim'de tamamlanmisti.

31 Ekim itibariyle bugün sona erecek bankalar üzerinden basvurular için ise Ziraat Bankasi ve Halk Bank üzerinden yapilacak basvurularda "gerekli sartlarin saglanmasina" dikkat edilmesi gerekiyor.

Sosyal konutlar için; 18 yasini doldurmus Türk vatandaslari basvurabiliyor. Projenin bulundugu ilde ikamet etmek ya da o il nüfusuna kayitli olmak bir diger sart. Ayni haneden sadece bir kisi basvurabiliyor. Hane halki gelirinin de belirlenen sinirlarda olmasi gerekiyor.

Afyon HABERI


Perşembe 20.6 ° / 6.8 °
Cuma 18.7 ° / 7 °
Cumartesi 21.3 ° / 9.1 °