Temel Karamollaoglu Genel Baskanliga Yeniden seçildi.

Saadet Partisi’nin 8’inci Olagan Büyük Kongresi’nde tek aday olan Temel Karamollaoglu genel baskanliga tekrar seçildi.

Siyaset 31.10.2022 09:20:27 0
Temel Karamollaoglu Genel Baskanliga Yeniden seçildi.

Saadet Partisi’nin 8’inci Olagan Büyük Kongresi’nde tek aday olan Temel Karamollaoglu genel baskanliga tekrar seçildi.

Karamollaoglu kayitli 1.200 delege arasindan geçerli oy kullananlarin tamaminin oyunu aldi.

Afyonkarahisar Il Teskilati, Ilçe baskanlari, Belde, Köy ve mahalle Baskanlari, Kadin ve Gençlik Kollari da yogun bir katilimla kongrede yerini aldi.

Kongrede ayrica, 75 üyeli Genel Idare Kurulu (GIK) ile Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyeleri de belirlendi.
“Saatlerinizi iktidara ayarlayin” pankartinin asildigi kongrede seçim sürecine deginen Karamollaoglu, “Yeni bir baslangicin safagindayiz. Tarihi bir dönemecin esigindeyiz. Cumhuriyetimizin yeni yüzyilini insa etmek için, artik geçmisin travmalarindan hep birlikte kurtulmamiz gerekiyor” dedi.

Saadet Partisi’nin 8’inci Olagan Büyük Kongresi, “Kararliyiz, Milletin Iktidarinda Saadet Var” sloganiyla Haci Bayram Veli Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçeklestirildi.

Eski basbakan ve Milli Görüs hareketinin öncüsü Necmettin Erbakan ve Karamollaoglu’nun posterlerinin asildigi salonda “Bilge Baskan” ve “Mücahit Erbakan” sloganlari atildi.

Kongreye siyasi partilerden de genis katilim oldu. Milli Görüs geleneginde siyasete baslayan eski TBMM Baskani Bülent Arinç, AKP Genel Baskan Yardimcisi Mustafa Sen, CHP Grup Baskanvekili Engin Altay, HDP Es Genel Baskan Yardimcisi Tuncer Bakirhan katilimcilar arasinda yer aldi.
Gelecek Partisi, Yeniden Refah Partisi, DEVA, BBP, Demokrat Parti, Hüda-Par, Zafer Partisi ve Memleket Partisi kongreye temsilci gönderirken, MHP’den katilim olmadi.
Saadet Partisi Yüksek Istisare Kurulu (YIK) Üyesi ve Kurucu Genel Baskan Recai Kutan da kongrede kisa bir konusma yapti.

Genel Baskan Temel Karamollaoglu, alkis ve tezahüratlarla konusmasini yapmak için kürsüye geldi.
Mehmet Akif Ersoy’un “Zulmü alkislayamam” ve Adnan Yücel’in “Yeryüzü askin oluncaya dek” siirlerinden alintilar yaparak salondakileri selamladi.
Cumhuriyet Bayrami’ni kutlayan Karamollaoglu, 8’inci Olagan Büyük Kongre’nin “yeni bir baslangicini ilk günü” olarak tarihe geçecegini söyledi:
“Bugün bir kez daha yasanabilir bir Türkiye, yeni bir yüzyil için besmelemizi çekiyor, kollarimizi siviyoruz.
“Yapacak çok isimiz var.

Biz hasretle bekleyen insanlarimizin oldugunu biliyoruz.”  
Iktidar partisinin politikalarini elestiren Karamollaoglu, gelinen noktanin adaletsizlik ve hukuksuzluk oldugu belirtti.
“Yasaklari kaldiracaklarini söyleyenler yasakçi zihniyetin bizzat kendisi oldular” diyen Karamollaoglu, milyarlarca liranin da her yil “faiz lobilerine” aktarildigini savundu.

‘Seçim startini veriyoruz’
Karamollaoglu 2023 seçimlerini isaret ederek, “Kardeslerim, iste bugün Bismillah diyerek, önümüzdeki seçimlerin startini veriyoruz” dedi.
Bugünden itibaren tüm teskilatlarin, seçim çalismalari için sahada olacagini belirten Karamollaoglu, partililere su çagriyi yapti:
“Bizi biz yapan, ahlaki ve manevi degerlerimizi ihya etmeye hazir misiniz?

Kötülügü hüsrana ugratmaya hazir misiniz?

Zulmü, adaletle bertaraf etmeye hazir misiniz?

Umutsuzlugu, umutla yok etmeye hazir misiniz?

Yandasligi, liyakat ile degistirmeye hazir misiniz?

Yeni bir gelecegi insa etmeye hazir misiniz?

Milletin Iktidarinda, her toplum kesimine hizmet götürmeye hazir misiniz?

Yani özetle, Baris ve kardeslik yurdu bir Türkiye’yi insa etmeye hazir misiniz?

Inaniyoruz k; zafer inananlarindir ve zafer yakindir.”
Karamollaoglu üçüncü kez genel baskan seçildi
Partiyi 2023 seçimlerine tasiyacak kadrolarin belirlendigi kongrede, tek aday olan Temel Karamollaoglu, geçerli oy kullanan delegenin tamaminin oyuyla üçüncü kez genel baskan seçildi.

Afyon HABERI


Salı 25.2 ° / 10.7 °
Çarşamba 26.1 ° / 12.1 °
Perşembe 22.3 ° / 10.6 °