Cumhuriyet’in kurulusunun 99. Yili büyük bir cosku ve heyecan ile kutlandi.

Cumhuriyet’in kurulusunun 99. Yili büyük bir cosku ve heyecan ile kutlandi.

Dünya 29.10.2022 17:26:20 0
Cumhuriyet’in kurulusunun 99. Yili büyük bir cosku ve heyecan ile kutlandi.

Cumhuriyet’in kurulusunun 99. Yili büyük bir cosku ve heyecan ile kutlandi.

Afyonkarahisar 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami’ni coskuyla kutladi. Kutlama  programina Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yigitbasi, Milletvekilleri Ibrahim Yurdunuseven, Mehmet Taytak, Afyonkarahisar Belediye Baskani Mehmet Zeybek, Garnizon Komutani Tuggeneral Osman Alp, Il Emniyet Müdürü Ali Temiz, Jandarma Albay Yilmaz Kirgel, IGM Baskani Burhanettin Çoban, kurum müdürleri ve çok sayida vatandas katildi.

Kutlama töreni Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yigitbasi, Afyonkarahisar Belediye Baskani Mehmet Zeybek ve Garnizon Komutani Tuggeneral Osman Alp’in halki selamlamasi ile basladi. Hemen sonrasinda ise Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami özel mesaji okundu.

“KESINTISIZ BIR MÜCADELE IÇINDEYIZ”

Cumhurbaskani Erdogan; “Sizleri en kalbi duygularimla, muhabbetle, hürmetle selamliyorum. Bugün, hep birlikte Türkiye Cumhuriyeti’nin 99’uncu kurulus yil dönümüne kavusmanin gurur ve heyecanini yasiyoruz. Ülkemizin 81 vilayetindeki her bir insanimizin ve dünyanin dört bir kösesindeki milyonlarca vatandasimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramini tebrik ediyorum. Yurt disindaki temsilciliklerimizde bayram sevincimize ortak olan dostlarimiza da sahsim, ülkem ve milletim adina sükranlarimi sunuyorum. Bu vesileyle bir kez daha Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal’le birlikte Istiklal Harbimizi zaferle taçlandiran kahramanlarimizi, Büyük Millet Meclisi’nin vatanperver üyelerini rahmetle yad ediyorum. Bagimsizligimiz ugrunda bir gül bahçesine girercesine topraga düsen aziz sehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimizi minnetle aniyorum. Bundan 99 yil önce agir bedeller ödeyerek, gerçekten çok zor sartlarda kurdugumuz Türkiye Cumhuriyeti’ni “muasir medeniyetler seviyesinin de üstüne çikarmak için kesintisiz bir mücadele içindeyiz” dedi.

“TÜRK MILLETI KAYNAGINI MILLET IRADESINDEN ALMAYAN HIÇBIR KISIYE, KURUMA, ZÜMREYE VE ÖRGÜTE IRADESINI TESLIM ETMEYECEKTIR”

Hemen ardindan halka hitabini gerçeklestiren Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yigitbasi ise; “Bu kutlu günde Cumhuriyetimizin, tarihimiz ve cemiyetimiz için ne anlama geldigini bir kez daha hatirlatmak isterim.

Cumhuriyet sadece bir yönetim biçiminin, bir idare sisteminin adi degil, ondan daha fazla Türk milletinin bu topraklarda yasama, var olma ve varligini devam ettirme iradesinin adidir.

Bu yüzden Türk milleti kaynagini millet iradesinden almayan hiçbir kisiye, kuruma, zümreye ve örgüte iradesini teslim etmeyecektir

. Millet ve devlet olarak, varligimizi ve gelecegimizi korumak amaciyla son yillarda yine tarihi bir mücadelenin içindeyiz.

Terör örgütlerinin saldirilarindan 15 Temmuz hain darbe girisimine kadar yasadigimiz tüm hadiseler, bu tarihi mücadelenin tezahürleridir. Türk milleti, nasil Milli Mücadele’de, bagimsizligini ve millet iradesini teslim etmediyse, bundan sonra da kendi iradesini teslim etmeyecektir. Küresel ve bölgesel düzeyde edindigi kazanimlari, millet iradesiyle harmanlayarak çagin önünde yürüyen bir devlet olmayi sürdürecektir.” dedi.

 


Perşembe 22.3 ° / 10.6 °
Cuma 21.6 ° / 8.6 °
Cumartesi 24.7 ° / 6.9 °