Demokrat Parti Genel Baskani Gültekin Uysal’in Cumhuriyet Bayrami mesaji

Cumhuriyet Bayramini ümit ettigini ifade ederek milletimizin “yeter söz milletin” deyisinin yildönümünü kutladi

Gündem 28.10.2022 18:23:15 0
Demokrat Parti Genel Baskani Gültekin Uysal’in Cumhuriyet Bayrami mesaji

Demokrat Parti Genel Baskani Gültekin Uysal’in Cumhuriyet Bayrami mesaji “Birinci asrinda ‘yine’ ve ‘sahiden’ ‘bayram’ edecegimiz bir mahiyete kavusacagi ümidiyle Cumhuriyetimizin ilaninin 99. yilini onurla ve gururla kutluyorum”

( DP Basin Merkezi – 28 Ekim 2022) Demokrat Parti Genel Baskani Gültekin Uysal, Cumhuriyet Bayrami dolayisiyla yayinladigi mesajda Cumhuriyetin ilaninin ve kazandirdiklarinin listesini yaparak Cumhuriyetimizin banisi Büyük Atatürk ve mücadele arkadaslarini rahmetle ve minnetle andi. Genel Baskan Uysal, Cumhuriyetin 100. yilinda mahiyetine uygun bir seklide yeniden bayram olarak geçirebilecegimiz bir Cumhuriyet Bayramini ümit ettigini ifade ederek milletimizin “yeter söz milletin” deyisinin yildönümünü kutladi

. Demokrat Parti Genel Baskani Gültekin Uysal, 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami dolayisiyla yayinladigi kutlama mesajinda sunlari kaydetti: “Cumhuriyet; bugün milletimizin çektigi her türlü sikintiya, derde, tasaya kalici bir tedavi, bir reçetedir” Tarihin gördügü en sanli zaferin ardindan, muzaffer milletimizin seref madalyasidir

Cumhuriyet! Yok edilmeye çalisilan bir milletin, neredeyse talan edilmis vatan topraklarinda varligini tüm cihana bellettigi bir mücadele..

. Ecdadinin ve binlerce efradin cani ile var olma azmini, vatan sevgisini yine tüm cihana ezberlettigi bir zafer ve nihayetinde bayram edilmesine vesile bir karar..

. Doksan dokuz yil önce Aziz Milletimizin verdigi destansi mücadele için kendisine bahsettigi bir mükafat Cumhuriyet. Gözünü bir kez daha bu topraklara, bu topraklarda bu Aziz Milletin varligina dikmeye yelteneceklere en anlamli beyanat. Milletin kaderini iki dudagi arasina hapsettigini zanneden, kendi iradesini milletin iradesinden üstün gören, kendi ikballerini milletin ve devletin ikbalinden mühim bilenlere en veciz cevap. Istiklal ve istikbali için kanini döken, türlü eziyet ve sefalete hürriyete duydugu inançla katlanan bu Aziz Milletin “yeter” deyisinin, “söz benim, söz milletin” deyisinin yil dönümü bugün.

Bugün anmanin, kutlamanin yaninda cumhuriyetin ve milletimizin her bir ferdine tevdi ettigi nimetlerin de anlasilacagi gün.

Onca dert, onca eza ve cefadan sonra milletimizin derin bir nefes almasini saglayan Cumhuriyetin, bugün yine ve yeniden hangi dert, hangi sikinti olursa olsun insanimiz için ayni imkan ve kabiliyete sahip oldugunu bilmemiz gereken gün bugün. Doksan dokuz yil önce isgalden kurtulmus, isgalciden kurtulmus, isbirlikçiden arinmis milletimizin,

Aziz Atatürk ve mücadele arkadaslari riyasetinde benimsedigi hedefler için bir nirengi noktasi Cumhuriyet. Bitap düsmüs milletimizin ayaga kalkmasi, harap olmus vatanimizin yeniden imari ve kati zaferin, zafere ulasirken sarf ettiklerimizin milletimiz için belirledigi istikamet dogrultusunda atilmis en önemli adim Cumhuriyet. Cumhuriyetin ne oldugunu bizlere anlatacak en yetkin sey; manasina ve degerlerine sahip oldugumuz dönemde milletimizin basardiklaridir

. O kutlu zaferin, 30 Agustos’un, düsmanin kovulusunun akabinde dahi türlü tertiplerle zora sokulmak, dara düsürülmek istendigimizde basarimizin, birligimizin, dirayetimizin parolasidir 

Cumhuriyet milletin bereket dolu küfesidir. Cumhuriyet su tutan barajlar, basaklarla dolu tarlalardir. Cumhuriyet, delik pabucu yamayandir.

Cumhuriyet, bu topraklarda dogana bu topraklarda hayal kurdurandir.

Cumhuriyet vatandasi esit bilendir. Cumhuriyet refahi esit dagitandir. Cumhuriyet adalettir. Cumhuriyet hürriyettir. Cumhuriyet demokrasidir.

Cumhuriyet milletin sesi, milletin iradesidir. Hülasa cumhuriyet bugün milletimizin çektigi her türlü sikintiya, derde, tasaya kalici bir tedavi, bir reçetedir. Unutulmamalidir ki bugün milletimizin maruz kaldigi her soruna sebep; cumhuriyet ve degerlerinden uzaklasmaktan ötürüdür.

Kendi hesaplari için cumhuriyeti ve degerlerini hesabin disina atanlar yüzünden milletimiz yeniden sefalete, yine adaletsizlige, esitsizlige ve mahiyeti degisse de türlü isgallere maruz kalmaktadir.

Cumhuriyet yara aldikça milletimizin dirligi, birligi yara almaktadir

Afyon HABERI


Cuma 21.5 ° / 7.4 °
Cumartesi 17.6 ° / 5.7 °
Pazar 18.7 ° / 3.8 °