Milletvekili Köksal'dan Cumhuriyet Bayrami mesaji

TÜRKIYE CUMHURIYETI, ATATÜRK’ÜN GÖSTERDIGI YOLDA ILERLEYECEK VE O’NUN ILKELERINE BAGLI KALARAK SONSUZA KADAR YASAYACAKTIR

Gündem 28.10.2022 18:09:28 0
Milletvekili Köksal
CHP Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Türkiye Cumhuriyeti'nin, Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdigi yolda ilerleyecegini ve O'nun ilkelerine bagli kalarak sonsuza kadar yasayacagini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, 29 Ekim  Cumhuriyet Bayrami  dolayisiyla kutlama mesaji yayinladi.
TÜRKIYE CUMHURIYETI SONSUZA DEK YASAYACAKTIR
Türkiye Cumhuriyeti'nin, kurulusundan buyana dil, din, irk, mezhep, inanç ve cinsiyet farki gözetmeden, insanin özgürce ve kardesçe yasayabilecegi demokratik bir sistemi hayata geçirmeye çalistigini ifade eden Milletvekili Köksal, "Cumhuriyetimiz gericilige, bagnazliga, tutuculuga karsi aydinligi, çagdasligi savunmaktadir. Cumhuriyet ve demokrasi düsmanlarinin bütün çabalarina ragmen Türkiye Cumhuriyeti sonsuza dek yasayacaktir. Bizler Atamizin bizlere verdigi Cumhuriyeti koruma ve kollama görevini yerine getirmekten hiçbir zaman geri durmayacagiz. Cumhuriyetin kazanildigi topraklar olan Afyonkarahisar'in milletvekili olmakla gurur duyuyorum. Türk Milleti'nin varligi, Cumhuriyet'in kurulma süreci ile dogrudan baglantilidir.
 Cumhuriyet'in kurucu kadrolari, dünya mali, makam mevki istekleri yerine devletin sürekliligini, milletin hayatini esas almistir." dedi. 

Cumhuriyet rejiminin Türkiye için en dogru kalkinma biçimi oldugunun önemle altini çizen Köksal, “Cumhuriyet'in kiymetini bilmek gerekiyor. Siyasi anlamda Cumhuriyet, yalnizca seçme ve seçilme serbestligi olarak anlasiliyor. Bu tanim dogru olmasina ragmen eksiktir. Cumhuriyet, ayni zamanda Hakkari'de dogan vatandasimiz ile Edirne'de dogan vatandasimizi, Agrili vatandasimiz ile Izmirli vatandasimizi, sehirde yasayan vatandaslarimizla köylü vatandaslarimizi esit sartlara kavusturan yönetim biçimidir.
 Anadolumuzu kalkindiracak en dogru yönetim, Cumhuriyet yönetimidir. 
Kiymetini bilmek, Cumhuriyet'in faziletlerini anlatmak, boynumuzun borcudur." ifadelerini kullandi. 

"Cumhuriyetimizin kurucusu, Baskomutan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyet'in temelindeki 6 ilkeyi, Cumhuriyet Halk Partisi'nin de tüzügüne koydurmustur.” diyen Köksal, “Cumhuriyetçilik, Milliyetçilik, Halkçilik, Laiklik, Devletçilik ve Devrimcilik, bu ilkelerdir. 
Bu ilkelerin birini bile yipratmak, devletin kurucu iradesini ortadan kaldirmaya tesebbüstür.
 Türkiye Cumhuriyeti, Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdigi yolda ilerleyecek ve O'nun ilkelerine bagli kalarak sonsuza kadar yasayacaktir. Cumhuriyet'in kurucu iradesi ve Cumhuriyet'in kuruculari, bu ülkenin çimentosu, üzerinde uzlasma saglanan, sevgiyle kalp köskümüzde mukim olan önderlerimizdir. Cumhuriyet Bayrami, Mustafa Kemal Atatürk'ün, Ismet Inönü'nün ve Cumhuriyet'in tüm kurucu iradesinin hatirlanmasi gereken bir gündür. Bu duygu ve inançla 99. yasini kutladigimiz Cumhuriyetin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaslarini, sehitlerimizi rahmetle aniyorum. Terörle mücadele de sehit olan kahramanlarimiza Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize sükranlarimi iletiyorum." diye konustu.

Afyon HABERI


Perşembe 22.3 ° / 10.6 °
Cuma 21.6 ° / 8.6 °
Cumartesi 24.7 ° / 6.9 °