“Büyük ve Güçlü Türkiye için Daha Çok Çalismaliyiz”

Cumhuriyeti insa etmis, ona sahip çikmis ve bagimsizliginin sembolü haline getirmistir.

Gündem 28.10.2022 17:20:40 0
“Büyük ve Güçlü Türkiye için Daha Çok Çalismaliyiz”

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Baskan Vekili Ali Özkaya, 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami münasebetiyle bir mesaj yayinladi.

“Büyük ve Güçlü Türkiye için Daha Çok Çalismaliyiz”

Essiz bir kahramanlikla Cumhuriyet’in kuruldugunun altini çizen Milletvekili Özkaya, “Tarihinden aldigi ilham, inanç ve binlerce yillik birikimi ile Cumhuriyet ilan edilmistir.

Milletimiz adeta küllerinden dogarak, zorluklar içerisinde Cumhuriyeti insa etmis, ona sahip çikmis ve bagimsizliginin sembolü haline getirmistir.

  Cumhuriyetimizin 99. Yilinda, bagimsizligimizin kazanildigi Afyonkarahisar'dan Milletvekili olarak aziz milletimize hizmet etmenin gururunu da yasadigimizi ayrica ifade etmek istiyorum” dedi. 

Türk Milletinin Dünya'ya büyük bir azim ve kahramanlik örnegi sergiledigini ifade eden Milletvekili Özkaya, “Sanli bir direnis ile inancina, namusuna ve her bir karisi sehit kanlariyla sulanmis aziz vatan topragina cani pahasina, imkânsizliklar içerisinde destan yazan, Gazi Mustafa Kemal ve Sükrü Çelikalaylar, Serife Bacilar, Nene Hatunlar, Kara Fatmalar, Sütçü Imamlar, Sahin Beyler ile daha nicelerini anlamadan, onlarin hissiyatini idrak etmeden bu manevi mirasi anlamamiz ve anlatmamiz asla mümkün degildir.

Bugün bizlere düsen, binlerce yillik mazisiyle sanli geçmisimize sahip çikarak, Büyük, güçlü ve dünyada söz sahibi Türkiye idealini yasatmak için var gücümüzle çalismak ve bu ugurda mücadele etmektir” dedi.

“Milletimiz ile Türkiye Yüzyilina Yürüyoruz”

Türkiye'nin Cumhuriyetin 100.yilina büyük bir heyecan ile yürüdügünü ifade eden Milletvekili Özkaya, “Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan liderliginde, Türkiye Yüzyili olarak ilan edilen ve Cumhuriyetimizin 2. Yüzyilini kapsayan, savunmadan, ekonomiye birçok alanda basarilarini ortaya koyan bir Türkiye hedefine tüm kurum, kurulus ve millet ile yürüyoruz. Insallah ülkemiz elde ettigi kazanimlari kaybetmeden, üstüne koyarak milletimizle Türkiye Yüzyilina yürümeye devam edecegiz.

Türkiye, Cumhuriyet’in 100. Yilina giderken, savunma sanayinde dünyanin takdirini kazanan, TOGG ile kendi elektrikli aracini üreten, ekonomi de önemli kazanimlar elde eden, Dünyada sözü dinlenen, Dünyanin takdirle izledigi dis politikalari gelistiren bir Ülke olarak Türkiye Yüzyilina hazirdir” dedi.

Içeriden ve disaridan birçok saldiriyla mücadele edildigine dikkat eden Milletvekili Özkaya, mesajinda, “Her türlü olumsuzluga ragmen, Türkiye emin adimlarla kutlu yürüyüsünü gerçeklestirmektedir” sözlerine yer verdi. 

Milletvekili Özkaya, “Cumhuriyetimizin kurulusundan bu yana, topragina düsen kahraman sehitlerimizi, gazilerimizi rahmetle, basta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere Cumhuriyetimizin kurucularini saygi ile yâd ediyor, milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramini gönülden kutluyorum” dedi

Afyon HABERI


Çarşamba 26.1 ° / 12.1 °
Perşembe 22.3 ° / 10.6 °
Cuma 21.6 ° / 8.6 °