CUMHURIYET BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN

Cumhuriyet'e ve onun kazanimlarina yönelik saldirida bulunanlar bugüne kadar oldugu gibi bundan sonrada amacina ulasamayacaktir.

Gündem 28.10.2022 16:06:58 0
CUMHURIYET BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN

CUMHURIYET BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN

          Belediye Baskanimiz Mehmet Zeybek, Cumhuriyetimizin kurulusunun 99. yildönümü münasebetiyle bir mesaj yayinladi.Cumhuriyet'in Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliginde milletimizin, azim ve kararliligiyla vücut bulmus büyük bir eser oldugunu belirten Zeybek Baskan, Kurtulus Savasi'nin zaferle sonuçlanmasinin ardindan kurulan Cumhuriyet'in yeniden dirilisin simgesi oldugunu ifade etti.

           Cumhuriyetin, Anadolu insaninin Atatürk önderliginde verdigi emsalsiz mücadelenin, onurlu durusunun, vatan sevgisinin, egemenligine sahip çikma ve bagimsiz yasama iradesinin ortaya çikardigi bir eser oldugunu kaydeden Baskanimiz Mehmet Zeybek; Cumhuriyetin, milletimizin tarihindeki en önemli gurur tablolarindan biri oldugunu dile getirdi.

          Türkiye Cumhuriyeti'nin artik her alanda dev atilimlar gerçeklestirmis bir dünya devleti olduguna dikkat çeken Belediye Baskanimiz Mehmet Zeybek; "Atatürk'ün önderliginde yürütülen istiklal mücadelesinin emsalsiz bir zaferle neticelenmesi ve ardindan milletimizin kendi iradesi dogrultusunda yönetimde söz sahibi olmasini saglayan Cumhuriyetin kurulmasi, Türkiye'nin yönünü belirleyen bir adim olmustur. Bu basari ve büyük eser, milletimizin öz güveninin, birlik ve beraberliginin, bagimsizlik askinin, müreffeh ve güçlü yarinlari hep birlikte kurma anlayisinin yansimasidir.

 600 yillik bir cihan devletinin mirasi üzerinde yükselen Cumhuriyetimizi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün veciz bir sekilde ifade ettigi 'Muasir medeniyetler seviyesinin üzerine çikarma' mücadelesini, ilk günkü heyecanla, azimle ve sevkle sürdürüyoruz. Bugün Türkiye Cumhuriyeti devleti sadece kendi vatandaslarinin degil, ayni zamanda bölgemizdeki ve dünyada ki tüm magdurlarin, mazlumlarin, soydas ve kardes topluluklarin da umut kaynagi olmustur.

Ülkemiz için bir zenginlik olan farkliliklari ayriliklara dönüstürmeye, kadim kardesligimizi sabote etmeye, vatanimizin bütünlügünü milletimizin birligini bozmaya yönelik kirli oyunlari ve bu oyunlari kurgulayanlara feraset sahibi milletimiz dün oldugu gibi bugünde hak ettigi cevabi verecek güce, kudrete ve azme sahiptir.

Gelecegin büyükleri ve yöneticileri olacak gençlerimiz Cumhuriyetin anlamini ve önemini kavrayacak, ülkemizin 99 yillik basarilarini katlayarak artiracak ve sonsuza kadar var olmasinin güvencesi olacaktir.

Amaçlarina ulasabilmek için önlerinde en büyük engel olarak gördükleri Cumhuriyet'e ve onun kazanimlarina yönelik saldirida bulunanlar bugüne kadar oldugu gibi bundan sonrada amacina ulasamayacaktir.

Cumhuriyetimizin kuruldugu 29 Ekim 1923 yilindan itibaren geçen 99 yilda Türkiye Cumhuriyeti, büyüyen ekonomisi, saglik, egitim, bilim, kültür alanindaki atilimlari ve güçlü demokrasisiyle dünyanin yükselen güçlü ülkeleri arasindaki yerini almis, önemli mesafeler kat etmistir.  

 Bu duygu ve düsüncelerle, basta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Cumhuriyetimizin kurulmasinda emegi geçen bütün istiklâl kahramanlarimizi, sehit ve gazilerimizi minnet ve sükranla aniyor,

Afyonkarahisarli hemserilerimizin ve bütün vatandaslarimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami’ni cani gönülden kutluyorum” dedi.

Afyon HABERI


Cuma 21.5 ° / 7.4 °
Cumartesi 17.6 ° / 5.7 °
Pazar 18.7 ° / 3.8 °