IYI PARTI BAYAT ILÇE KONGRESI YAPILDI.

IYI Parti Afyonkarahisar Il Baskanligi koordinesinde yürütülen ilçe kongreleri kapsaminda Bayat Ilçe Teskilati yeniden sekillendi.

Siyaset 27.10.2022 10:36:40 0
IYI PARTI BAYAT ILÇE KONGRESI YAPILDI.

 

IYI Parti Ilçe Kongreleri kapsaminda Bayat Ilçe Kongresi gerçeklestirildi. Mevcut baskan Sakir Cirit aday olmazken, kongreye tek liste ile katilan Yilmaz Karaküçük, yeni baskan seçildi.

IYI Parti Afyonkarahisar Il Baskanligi koordinesinde yürütülen ilçe kongreleri kapsaminda Bayat Ilçe Teskilati yeniden sekillendi.

Kongreye; Il Baskani Muhammet Misirlioglu, Av. Hakan Seref Olgun, Dr. Münir Pehlivanoglu, Kurucu Merkez Ilçe Baskani Ecz. Oksan Efe Ulusoy, Iscehisar Ilçe Baskani Necmi Özsari ve Emirdag Ilçe Baskani Ergün Yardimci da katildi.

Kongre sirasinda bir konusma yapan eski ilçe baskani Sakir Cirit, su ifadeleri kullandi: “Kurucu Baskan olarak atanmis bulunmaktaydim. Partimizi olusturmak için yönetimimizi dahi olusturamaz durumdayken bugün 62 üye sayisina ulastik. Bundan sonra bu sayiyi en az 2’ye katlamalari hususunda arkadaslarimiza çalismalarinda yardimci olacagiz.

Arkadaslarimiza basarilar diliyorum.”

Yapilan Olagan Kongre’de IYI Parti Bayat Ilçe Baskani seçilen Yilmaz Karaküçük, söyle konustu: “Benim bu partiye gelis sebebim, partimizi yükseltme arzumdur. Amaçlarimiz hep birdir. Hep de öyle olmak istiyoruz. Baskan ben degilim, baskan benim yönetimim olacak. Hep birlikte çalismak istiyorum. Hedefimiz ilçemizde daha da büyümek. Herkese çok tesekkür ediyorum.”

Dr. Münir Pehlivanoglu ise kongre süreci ile ilgili açiklamalarda bulunarak; “Sakir Cirit baskanimizi Bayat Ilçesi’ndeki hizmetlerinden dolayi tebrik ederim. Geçen seçimde partimiz 3. konumdaydi.

Bunu hep birlikte 1. Parti durumuna getirmek için çalisacagiz. Birinci parti konumuna getirdigimiz zaman liderimizi de basbakanliga getirecegiz. Böylelikle Cumhurbaskani hükümet denilen bu tek adam sistemini insallah tarihin derinliklerine gömecegiz.

Bundan dolayi çalismamiz lazim.

Ama çalisirken de birbirimizi kirip dökmememiz hep birlikte giden yönetim, gelen yönetim olarak çalismamiz gerekiyor. Ben sözlerimi çok uzatmadan yeni gelen arkadaslarimiza ve baskanimiza basarilar diliyorum.”

Av. Hakan Seref Olgun da kongrede bir konusma yaparak yapilan kongrenin hayirli ve ugurlu olmasini diledi.

Olgun; “Bundan önce görev yapmis arkadaslarimiza yaptiklari hizmetlerden dolayi tesekkür ediyorum. Yeni gelen arkadaslara da hizmetlerinde basarilar diliyorum. Her zaman yanlarinda oldugumu, desteklerimizin onlarla oldugunu belirtiyorum ve saygilar sunuyorum.” dedi.  

Ecz. Oksan Efe Ulusoy ise; hem gururlu hem de buruk oldugunu belirterek söyle konustu: “Il Baskani bilir; biz bir kahvede, bir masada kurduk bu partiyi merhum Erdal Gümüs baskanimizla birlikte. Çok burugum çünkü onu kaybettik. Onunla birlikte yola çiktigimizda birbirimizi tanimadan o kadar çok insan bir araya gelip hiç birbirimizi kirmadan 5 yilimizi geçirdik

. Çok güzel anilar biriktirdik. Bu zorla kurulan partinin, ‘kurulamaz’ dediler ‘kurulduk’ dedigimiz partinin maalesef suan bazi ayristirmalara gittigini görüyorum ama biz bunlara karsi oldugumuz için böyle bir kongre sürecine girdik. Insallah hep birlikte biz cesur IYI’ler tekrar kongrelerle yenilenip, güçlenip, birlik ve beraberligimizi artirarak ülkemizde iktidara kosacagiz

. Bunun da altini çizerek söylüyorum; bizler de bu baglamda ömrümüz yettigince, gücümüz oldugunca, dilimiz döndügünce; vatandasimiza dogrulari, gerçekleri anlatacagiz.

Buradan merhum Il Baskanimiz Erdal Gümüs’e de söz veriyorum ki; elimden ne geliyorsa Afyon’da yaktigimiz bu mesaleyi harlamaya, ateslemeye devam edecegiz.” 

Kongrede son olarak konusan IYI Parti Afyonkarahisar Il Baskani Muhammet Misirlioglu ise söyle konustu: “Bizler 2018 yili 11 Ocak’ta Afyonkarahisar IYI Parti Il Baskanligi binasinin açilisini Genel Baskanimiz ile birlikte yaptigimiz gün o binayi açmak için verdigimiz mücadele ve oraya insanlari toparlamak için yapmis oldugumuz gayret, özveri, hep birlikte kol kola girerek her türlü baskiya, her türlü dayatmaya, her türlü zorlanmaya, her türlü iftiraya maruz kalarak IYI Parti’nin mesalesini Afyonkarahisar’da, zaferin kazanildigi, kurtulusun ve kurulusun sehri olan Afyonkarahisar’imizda bu bayragi Allah’in izniyle ilk günkü heyecanla diktigimiz gibi  bu günlere kadar 5 yildir getirdik. Tabi partilerde görev degisimleri kaçinilmazdir. Partiler sürekli olarak bir tik üstü hedefleyerek yönetim kurulu olustururlar.

Ve hiçbir zaman ben bugün bu görevi alayim küçülteyim mantigiyla particilik yapilmaz. 29 üyemiz vardi, bugün 62 üyemiz var. Bu demek oluyor ki parti %100 oraninda üye sayisini artirmis.

Bayat’ta herkes birbirini tanidigi için çok fazla sosyal, siyasal alanda ‘aman beni fislerler, aman beni görür de çizerler’ noktasinda böyle bir çekinen toplum olusturulmus. Maalesef bu toplum bu korku imparatorlugunun içinde hür iradesiyle kendi fikrini, ailesinin derdini anlatamaz duruma gelmis.

Birakin devletin, milletin, memleketin meselelerini konusmayi; kendi ailesiyle ilgili bir magduriyet yasasa bunu korkudan dile getiremeyecek bir toplum yaratilmis.

Bu, Bayat’ta biraz daha derin çünkü nüfus olarak küçük ve herkes birbirini yakinen taniyor

. Bu toplumun içinde IYI Parti gibi tek basina 20 yildir ülkeyi yöneten iktidara karsi mücadele edenlerin arasinda yer alan bir parti IYI Parti. Adi ‘Millet Ittifaki’ degil; adi Türk Milleti’nin bekasi için ilelebet Türk Bayragi’nin bu topraklarda dalgalanmasi için kurulan merkezi, sagi, solu, milliyetçiyi, muhafazakari çatisi altinda toplayan bir kadinin liderligini yaptigi bir hayme ananin liderligini yaptigi IYI Parti’de insanlar Türkiye’nin kaderini kendi evlatlarinin gelecegini ve devletin bekasini ariyor.

Bu baglamda Türkiye genelinde oy orani  %0’lardan %22 bandina oturmus IYI Parti, Bayat’ta 2019 seçimlerinde bir belediye meclis üyesi, bir il genel meclis üyesi çikaracak oy verecek seçmeni bulmus.

Çevreleri, hisim akraba, es dostlarinin katkilariyla gerek milletin ferasetinin çogunlugu konusmasa da sandikta rengini belli etmesiyle bir sekilde demokrasinin geregi olan seçim yapilmis burada 5 yil önce kurulan parti 3 yil sonra girdigi yerel seçimlerde 2 Il Genel Meclisi üyesinden birini IYI Parti’den çikarmayi basarmis bir ilçedir.

Bu küçümsenecek bir rakam, küçümsenecek bir basari degildir. Burada 1 Il Genel Meclisi üyesi çikarma basarisi göstermis bir parti neden belediye yönetimini ele geçiremesin? Bayat’in yerel yönetiminde neden söz sahibi olmasin ?

Neden Belediye Meclisi’nde bugün 11 kisinin 6’si IYI Parti’li olmasin ? Bunlarin olma ihtimali çok yüksek olacagindan eminiz. Hiçbir süphemiz yok. Bu kongrenin bir isaretidir. Bu kongreden 7 Il Delegesi çikaran bir ilçedir.                                                                                                                                                                                                                                                                                

Sakir Cirit baskanimiz, partimizi Il Genel Meclisi’nde temsil ediyor. Allah ondan razi olsun. Emeklerinden, çocuklarindan, yönetiminden, oy veren vatandaslarimizdan razi olsun. Onlarin hepsi bizim için çok kiymetli. Biz sadece iktidar partisi olma derdinde olan bir parti degiliz

. Biz, Türk Milleti’ni önümüzdeki yüzyila mührünü vuracak Türk Devleti’nin ilelebet varolusunu tescilleyecek bir iktidarin temsilcileri olacagiz. Sadece 5 yilligina bu ülkeyi yönetmek gibi bir derdimiz yok.

Kongremizin hayirlara vesile olmasini diliyor, herkese katilimlarindan dolayi tesekkür ediyorum.”

IYI Parti Bayat Ilçe Kongresi’nde yeni ilçe baskani Yilmaz Karaküçük oldu. Ilçe Teskilati asil ve yedek üyeleri ise söyle belirlendi:

Yönetim Kurulu Asil Üyeler:

Ercan Aksoy, Eren Ertekin, Ahmet Salih Özgen, Hilmi Dogan, Süleyman Altiparmak, Birol Cirit, Recep Demirel, Boran Demirel, Kemal Eski, Zahit Düzbel.

Yönetim Kurulu Yedek Üyeler:

Kadir Özgen, Ömer Bayar, Lütfi Cirit, Oktay Gölcük, Salih Bulut, Süleyman Köksoy.

Il Delegeleri Asil:

Yilmaz Karaküçük, Mehmet Aksoy, Sakir Cirit, Ahmet Salih Özgen, Hilmi Dogan, Süleyman Altiparmak, Birol Cirit.

Il Delegeleri Yedek:

Kadir Özgen, Lütfi Cirit, Oktay Gölcük, Salih Bulut.

Divan Baskani Muhammet Misirlioglu olurken, Divan Katip Üyeliklerine ise; Hilmi Dogan ve A. Salih Özgen seçildi.

 

Afyon HABERI


Cuma 18.7 ° / 7 °
Cumartesi 21.3 ° / 9.1 °
Pazar 23 ° / 10.7 °