Köksal: Zamlar karsisinda çiftçi, esnaf, vatandas kan agliyor

ÖGRENCILER TENEFFÜSE BILE ÇIKAMIYORLAR, BIR ÖGRENCI ZARAR GÖRSE HESABINI KIM VERECEK?

Siyaset 25.10.2022 09:48:33 0
Köksal: Zamlar karsisinda çiftçi, esnaf, vatandas kan agliyor
Köksal: Zamlar karsisinda çiftçi, esnaf, vatandas kan agliyor

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Emirdag ve Sandikli ilçeleri ile bu ilçelere bagli köylerde sorunlari yerinde dinledi. Milletvekili Köksal, "Günlük zamlar karsisinda çiftçi, esnaf, vatandas kan agliyor" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Sandikli Ilçesi ile ilçeye bagli Ballik Köyü'nde ve Emirdag Ilçesi ile ilçeye bagli Esrefli ve Yeniköyde çiftçilerle bir araya gelerek istek ve talepleri yerinde dinledi.  
ÇIFTÇI BORCUNU BORÇLA KAPATMAYA ÇALISIYOR..!
Milletvekili Burcu Köksal, CHP Sandikli Ilçe Baskani Rasit Günes, Yönetim Kurulu Üyeleri ve CHP Sandikli Ilçe Kadin Kollari Baskani Fatma Dogru ile birlikte Çelebi Soguk Hava Deposunu ziyaret edip çiftçilerle yasadiklari sikintilar hakkinda görüstü. Köksal, "Mazot, elektrik, tarimsal ilaçlar vb. gelen zamlarla üretim maliyeti artan borcunu borçla kapatmaya çalisan çiftçilerimiz kan agliyor.
AKP tarafindan çiftçilerimizin magduriyetini önleme adina herhangi bir çalisma yapilmiyor. Tarim ülkesi olan Türkiye'de çiftçi perisan halde." diye konustu.
ÇIFTÇILER: MAZOTA, GÜBREYE, ELEKTRIGE PARA YETISTIREMIYORUZ
Sandikli ziyaretinin ardindan Emirdag Ilçesi'ne geçen Milletvekili Burcu Köksal, CHP Emirdag Ilçe Baskani Baris Can, Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte Esrefli ve Yeniköyde çiftçilerle görüstü.
Çiftçilerin mazot, gübre, elektrik zamlarindan muzdarip durumda oldugunu kaydeden Milletvekili Köksal, "Misir üreticileri ürünümüz para etmiyor, üretim maliyetini kurtaramiyoruz diyorlar.
Çiftçilerimiz mazot, gübre, elektrige para yetiremez hale geldik.
Pancarda firelerin yüksekliginden para kazanamiyoruz diyorlar." seklinde konustu.
OEDAS'IN IHALE VERDIGI SIRKET OKULU SANTIYE ALANINA ÇEVIRMIS, OKUL MU SANTIYE ALANI MI?
Emirdag Ilçesi'ne bagli Yeniköy’de bulunan Yeniköy ilkögretim Okulu'nun bahçesinden yetkililere seslenen Milletvekili Burcu Köksal, "Emirdag Ilçemize bagli Yeniköydeyiz.
Emirdag Ilçe Baskanimiz ve Yönetim Kurulu Üyelerimizle birlikte köyü ziyaret ettigimizde köy sakinleri ilkögretim okulunun bahçesinin santiye olarak kullanildigini söylediler. Köylüler ilkögretim okulunda Osmangazi Elektrik Dagitim A.S.’nin (OEDAS) ihale verdigi özel bir sirketin isçilerinin okulun bir kisminda konakladiklarini ifade ettiler.
Burasi adeta sirketin santiye alani haline çevrilmis durumda. Okul bahçesinde; is makineleri, vinçler ve kamyonlar var. Yine bahçede elektrik malzemeleri kablolar, akaryakitlar bulunuyor.
Bazi malzemelerin her an patlama riski var. Düsme riski olan seyler okul bahçesinde. Çocuklar okula girip-çikarken tehlike halindeler.” dedi.
ÖGRENCILER TENEFFÜSE BILE ÇIKAMIYORLAR, BIR ÖGRENCI ZARAR GÖRSE HESABINI KIM VERECEK?
“Köy sakinlerinin söyledigine göre ögretmenler, çocuklari teneffüse bile çikaramaz hale gelmis.” diyen Köksal, “Bu konuda her türlü uyari yapilmasina ragmen hiçbir tedbir alinmamis. Simdi buradan sesleniyorum; öngörülebilir olup tedbir alinirsa bir seyler önlenebiliyor. Ama öngörülebilir bir durumda tedbir alinmazsa görmezden gelinirse ise umursanmazsa iste o zaman yasanan bir kaza degil, aslinda cinayet olur. Simdi burada Allah korusun bir tane yavrumuzun saçinin teline zarar gelse bunun hesabini kim verecek? Burasi özel bir sirketin santiye alani degil, özel bir sirketin konaklama yeri degil! Burasi devletin ilkögretim okulu
. Özel sirket ihale aldiysa gider kendine bir santiye alani kurar.
Çocuklarin basina bir sey gelse, tekrar ediyorum en ufak bir zarar görse bunun hesabini kim verecek? Bunun vebali herkesin üstüne olur. Buradan yetkililere sesleniyorum. Lütfen bir an önce geregini yapin.
Burasi santiye alani degil, devletin okuludur. Çocuklarin egitim yuvasinda onlarin zarar görmemesi adina ne gerekiyorsa gereken tedbirler almalidir." seklinde konustu.

Afyon HABERI


Cuma 21.6 ° / 8.6 °
Cumartesi 24.7 ° / 6.9 °
Pazar 24.9 ° / 8.6 °