Emirdag Belediyesinden Belçika Çikarmasi

Biz 48 senedir burada yasiyoruz. 48 sene sonra bir belediye baskaninin bizleri ziyaret etmesi hepimiz için gurur verici oldu.

Gündem 23.10.2022 11:01:07 0
Emirdag Belediyesinden Belçika Çikarmasi

Emirdag Belediyesinden Belçika Çikarmasi

Bir dizi temas ve görüsmeler yapmak üzere, Emirdag Belediye meclis üyeleriyle Belçika’ya adeta çikarma yapan Baskan Koyuncu, Belçika’daki temaslari kapsaminda ilk gün Belçika’nin Brugge sehrine bagli Meulebeke belediye sinirlari içinde yer alan Ayasofya Cami’sini ziyaret ederek vatandaslarla bulustu. Meulebeke Ayasofya Cami Dernegi Baskani Murat Erdogan, Emirdag Güveççi Köyü Güzellestirme Dernegi Baskani Gülay Aygün ve vatandaslarca kapida çiçeklerle karsilanan Baskan Koyuncu ve beraberindeki heyet cami yönetiminin ve vatandaslarin istek, görüs ve taleplerini dinledi.

Meulebeke Ayasofya Cami Dernegi Baskani Murat Erdogan, Emirdag Belediye Baskani Serkan Koyuncu’nun yapmis oldugu ziyaretten duydugu memnuniyeti dile getirerek

“Biz 48 senedir burada yasiyoruz. 48 sene sonra bir belediye baskaninin bizleri ziyaret etmesi hepimiz için gurur verici oldu.

Degerli ve kiymetli oldugumuzu hissettik. Belçika’ya gelip su ana kadar bizleri ziyaret etmeyen diger temsilcilerimize bir örnek teskil eder. Ziyaretinden dolayi Emirdag Belediye Baskani Serkan Koyuncu’ya çok tesekkür ederiz” ifadelerini kullandi.

Heyet, 17 Ekim Pazartesi Günü ziyaretlerine Gent Tevhid Camii ile basladi. Gent Tevhid Camisini ziyaret eden Emirdag heyetini burada Tevhid Cami Baskani Mustafa Özdemir, yönetim kurulu ve vatandaslar karsiladi. Emirdag heyeti ardindan Gent Wondelgemstraat sokagindaki esnaflari ziyaret ederek istisarelerde bulundu.

GENT BELEDIYESINE ZIYARET

Sali günü esnaf ziyaretlerinin ardindan Gent belediyesini ziyaret için hareket eden Emirdag heyetini, Belçika Parlamentosu Türkiye Dostluk Grubu Baskani (IPU) ayni zamanda Federal Milletvekili Joris Vandenbroucke, Gent Belediye Bsk. Yardimcisi Astrid De Bruycker, Gent Belediye Baskan Yardimcisi Hafsa El-Bazioui, Gent Belediye Meclis üyesi Cengiz Çetinkaya, OCMW Politika Kurulu Üyesi Burak Nalli karsiladi.

Gent Belediyesi’nde Emirdag heyetinin ziyaretinden duyulan memnuniyet sik sik dile getirildi

Gent Belediye Baskan Yardimcisi Astrid De Bruyc ker, burada yaptigi konusmada; ”Gentli Türk toplumuyla sürekli iletisim halindeysek, Emirdag Belediyesi’nin yönetimiyle de sürekli irtibat halinde kalmak istiyoruz. Bunun her iki tarafa da fayda saglayacagini düsünüyoruz” ifadelerine yer verdi. Emirdag Belediye Baskani Serkan Koyuncu misafirperverlikleri için kendilerine tesekkür ederek Emirdag'in sembolü topak ev ve Emirdag Sporun formasini hediye etti.

ZELE BELEDIYESINE ZIYARET

Emirdag heyeti, ayni gün Belçika´nin Flaman bölgesi yerlesim birimlerinden olan Zele Belediyesi’ni de ziyaret etti. Zele Belediye Baskan Yardimcisi Serdar Çelik misafirleri kapida karsiladiktan sonra, belediye binasini Emirdag heyetine tanitti.

Sonrasinda meclis toplanti salonuna geçen Emirdag heyeti burada Zele Belediye Baskani Hams Knop ve belediye yöneticileriyle bir araya geldi.

Ziyarette Belçika ile Türkiye’deki belediyecilik anlayisi hakkinda bilgi alisverisinde bulunuldu. Karsilikli hediye takdiminde

bulunan heyet Zele Belediyesinden ayrildi. Zele ziyaretlerine Eyyüp El-Ensari Camisinde devam eden heyet burada Cami Dernek Baskani Zafer Temurseker tarafindan karsilandi. Vatandaslarla bir araya gelen heyet, vatandaslarin sorunlarini dinledi. Ardindan Zele Suvermez ve Zele Averen kahvehanelerini ziyaret ederek ziyaretini sonlandirdi.

 

BELÇIKA BÜYÜKELÇILIGINE VE BRÜKSEL BASKONSOLOSLUGUNA ZIYARET

Emirdag Heyeti 18 Ekim Sali Günü ilk olarak Belçika Büyükelçisi Bekir Uysal’a hayirli olsun ziyaretinde bulundu.Sonrasinda ise Brüksel Baskonsolosu’nu ziyaret etti.

Her iki görüsmede de gündem Belçika’da yasayan Türk toplumu ve Türk toplumuyla ilgili yapilacak olan çalismalar idi.

SAINT JOSSE BELEDIYESINE ZIYARET

Heyet daha sonra Belçika Saint Josse Belediyesi’ni ziyaret etti. Burada Emirdag Belediyesi ile çok sayida Emirdaglinin yasadigi Saint Josse Belediyesi arasinda sosyal, kültürel, gastronomi gibi etkinliklerde dostluk antlasmasi imzalandi. Belediye Baskani Serkan Koyuncu burada yaptigi açiklamada ; “Gurbetçilerimizin göçünün 60. yili kapsaminda Emirdag Belediyesi olarak bizler de etkinliklere destek verecegiz” dedi.

Saint Josse Belediye Baskani Emir Kir ise konuyla ilgili yaptigi açiklamada sunlari kaydetti : “Bugün Emirdag’i onurlandirmanin, heyetini, agirlamanin büyük mutlulugunu yasiyorum. Programda; meslektasim Serkan Koyuncu ile karsilikli yapilabileceklerle ilgili is toplantisi, dostluk pakti’nin imzalanmasi ve onu simgeleyen bir agacin dikimini gerçeklestirdik. Kendilerine gerçeklestirdikleri bu samimi ziyaret için tesekkür ediyorum."

Heyet, 18 Ekim Sali aksami BizzTürk Dernegi tarafindan bu yil ilk kez düzenlenen ‘BizzAwards 2022’, Belçika Basari Ödül törenine katildi. Ödül töreninde Belçika’da Türk toplumu arasinda saglik, siyaset, hukuk, haber, spor, sivil toplum örgütü, sanat, girisimcilik ve is hayati gibi pek çok alanda basarili olmus insanlar ödüllendirildi.

Belediye Baskani Serkan Koyuncu’nun Belçika heyetiyle birlikte katildigi ödül törenine Türkiye ve Belçika’dan çok sayida davetli katildi.

'BizzAwards 2022', Belçika Basari Ödülleri gecesi organizasyonu için Sefa Akyol ve Murat Koyuncu olmak üzere tüm emegi geçenleri tebrik eden Baskan Koyuncu "Belçika'da yasayan tüm vatandaslarimiza siyasetçilerimize, is adamlarimiza bizleri burada en iyi sekilde agirladiklari için bir defa daha tesekkür ediyorum. Bugün Brüksel'de Saint Josse Belediyesi ile kardes belediye olarak dostluk antlasmasini imzaladik. Önümüzdeki yil göçün altmisinci yili için hem Emirdag'da hem burada çok ciddi çalismalar yapacagiz. Biraktiginiz Emirdag o eski Emirdag degil. Gurbetin Baskenti, Lezzetin Baskenti, Türkülerin Baskenti ve Insallah huzurun Baskenti, Emirdag oldu. Bundan sonrada Emirdagimiz Sanayinin Baskenti olma yolunda hizla ilerliyor. Son üç yilda Emirdagimizda 24 tane fabrikamiz oldu. Su anda 2bine

yakin çalisanimiz var. Bu çalisanlarin yarisi çevre ilçelerden geliyor. Emirdag'da issizlik oranimiz eksi dir." ifadelerine yer verdi.

MAARIF VAKFINA ZIYARET

Belediye Baskani Serkan Koyuncu ziyaretlerine Belçika Brüksel’deki Maarif Vakfiyla devam etti. Maarif Vakfi Temsilcisi Zeynep Bilgin Eraslan ve egitimcilerle bir araya gelen Baskan Koyuncu egitim gören ögrencilerle de yakindan ilgilendi. Misafirperverliklerinden dolayi vakif temsilcisi ve egitimcilerine tesekkür eden Baskan Koyuncu Maarif Vakfi’na çalismalarinda kolayliklar diledi.

Brüksel'deki vatandaslarla sik sik bir araya gelen Baskan Koyuncu Brüksel Ulu Camii ziyaret ederek vatandaslarla istisarelerde bulundu.

Persembe günü, Gent'te Unie van Actieve Verenigingen Türk Dernekler Birligi Gent Subesini ziyaret eden Baskan Koyuncu burada Hatice Karakaya ile Belçika’da bulunan gençlerin durumuyla ilgili paylasimlarda bulundu.

Ziyaretlerine Türkiye Maarif Vakfi Belçika Gent Subesiyle devam eden Koyuncu, 200'den den fazla ögrencinin egitim gördügü Maarif Vakfi Belçika Gent Sube Müdürü Büsra Dogan Kökçü ve egitimcilerine çalismalarinda kolayliklar dileyerek kuruma manevi destek olan hemsehrilerine tesekkür etti.

Koyuncu, ziyaretleri kapsaminda gündemi Emirdag’a yapilan hizmetler ve Belçika ziyaretlerinden olusan Skylive medyada canli yayin programina konuk oldu.

Dolu dolu geçen bir haftalik Belçika ziyaretleri cuma aksami sona eren heyet cumartesi sabahi Emirdag'a geldi.

Afyon HABERI


Salı 24.8 ° / 9.4 °
Çarşamba 24 ° / 11.5 °
Perşembe 22.7 ° / 9.5 °