OEDAS’TAN AFYONKARAHISAR’IN EMIRDAG ILÇESINE 162 MILYON LIRALIK YATIRIM

OEDAS Afyonkarahisar Il Müdürü Cafer Demir, ayrica ilçede üç adet yeni dagitim trafosu ve muhtelif bölgelerde 38 adet yeni direk tesis edilecegini söyledi.

Gündem 21.10.2022 16:37:04 0
OEDAS’TAN AFYONKARAHISAR’IN EMIRDAG ILÇESINE 162 MILYON LIRALIK YATIRIM

OEDAS, Afyonkarahisar’in Emirdag ilçesine 162 milyon TL’lik yatirim gerçeklestiriyor. 2022 yili yatirim programi kapsaminda Emirdag ilçesinde toplam 66,5 km enerji nakil hatti yapilacagini belirten OEDAS Afyonkarahisar Il Müdürü Cafer Demir, ayrica ilçede üç adet yeni dagitim trafosu ve muhtelif bölgelerde 38 adet yeni direk tesis edilecegini söyledi.

Afyonkarahisar, Bilecik, Eskisehir, Kütahya ve Usak illerinin elektrik dagitim hizmetini saglayan Osmangazi Elektrik Dagitim AS (OEDAS), 2022 yili yatirimlari kapsaminda Afyonkarahisar’in Emirdag ilçesine 162 milyon liralik yatirim gerçeklestiriyor.

 

Toplam 66,5 kilometre enerji nakil hatti yapilacak

Emirdag ilçe merkezinde, “Emirdag Ilçesi 1. Etap Yeralti Tesis Yapim Isi” kapsaminda bölgesel yer alti çalismalari ile Konya-Ankara Karayolu üzeri Emirdag çevre yolu üzerinde bulunan kavsaklarda refüj aydinlatma tesisi yaptiklarini anlatan OEDAS Afyonkarahisar Il Müdürü Cafer Demir, “Bu yatirimlarla birlikte üç adet yeni dagitim trafosu ile Emirdag ilçemize bagli muhtelif bölgelerde 38 adet yeni direk tesis ediyoruz.

Ayrica ilave sebekeler ile toplam 66,5 kilometre enerji nakil hatti yapiyoruz. Çalismalarin tamamlanmasi ile gerilim düsümleri önlenecegi gibi yeni enerji talepleri de karsilanacak.

Böylece sürdürülebilir enerji arzi performansinda artis saglayacagiz.

Tüm bu çalismalar için Emirdag ilçemize 162 milyon TL’lik yatirim yapacagiz” dedi.

 

Demir: “Afyonkarahisar gelecegin akilli sebekelerine sahip olacak”

 

Afyonkarahisar’in gelecegin akilli sebekelerine sahip, modern ve kaynaklarini verimli kullanan bir sehir olmasina katki sunmayi hedeflediklerini anlatan Demir, Türkiye’nin akilli sistemler yolculugunda Afyonkarahisar’in ön siralarda yer almasi hedefiyle yatirimlarina hiz kesmeden devam ettiklerini söyledi. Demir, Afyonkarahisar genelinde yil sonuna kadar plansiz elektrik kesintilerini yüzde 20 oraninda azaltmayi hedeflediklerini belirterek, böylece 2017’den itibaren yapilan yatirimlar neticesinde sürekli ve sürdürülebilir enerji arzi performansindaki artis oraninin yüzde 50 olacagini ifade etti.

Afyon HABERI


Cuma 18.7 ° / 7 °
Cumartesi 21.3 ° / 9.1 °
Pazar 23 ° / 10.7 °