Afyonkarahisar Modern Sanayi Sitesi Yapi Kooperatifi’nde altyapi çalismalari sürüyor

BIRINCI ETABIN ARDINDAN 2. ETAP BASLAYACAK

Ekonomi 20.10.2022 13:17:01 0
Afyonkarahisar Modern Sanayi Sitesi Yapi Kooperatifi’nde altyapi çalismalari sürüyor

Afyonkarahisar Modern Sanayi Sitesi Yapi Kooperatifi’nin birinci etabini olusturan 382 dükkânin bir an önce hak sahiplerine dagitilmasi için Hakan Dilek baskanligindaki kooperatif yönetiminin çabalari sürüyor. Bölgenin en büyük sanayi sitesi olan ve iki etaptan olusan Afyonkarahisar Modern Sanayi Sitesi Yapi Kooperatifi’nde son hizla isyerlerinin eksikleri giderilmeye çalisilirken, gerekli olan altyapi için de kamu kurumlariyla istisareler sürüyor.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in 29 Agustos’ta Afyonkarahisar’a geldiginde, kendisine elden bir mektup veren Afyonkarahisar Modern Sanayi Sitesi Yapi Kooperatifi Baskani Hakan Dilek, sanayi sitesinin tamamlanmasi için üzerlerine düsen isleri yapmayarak, yükümlülüklerini yerine getirmeyen kamu kurumlari hakkinda bilgiler aktarmisti.

Erdogan’in bizzat ilgilenecegini açiklamasinin ardindan basta Çevre ve Sehircilik Bakani Murat Kurum da konuyla bizzat ilgilenmis, danismanina Baskan Dilek’i aratarak Afyonkarahisar Modern Sanayi Sitesi Yapi Kooperatifi’nin sorunlarinin çözümü için çaba göstereceklerini belirtmisti.

OEDAS EKIPLERI SAHADA INCELEMELERDE BULUNDU

Bu gelismelerin isiginda PTT de üzerine düsen görevi yerine getirmis, Afyonkarahisar Modern Sanayi Sitesi Yapi Kooperatifi’nin telekomünikasyon alt yapisini tamamlamisti.

Son olarak, Osmangazi Elektrik Dagitim AS (OEDAS) da Afyonkarahisar Modern Sanayi Sitesi Yapi Kooperatifi’nin birinci etabinin elektrige kavusturulmasi için çalismalara baslamak üzere harekete geçti. OEDAS ekipleri, sanayi sitesinin bulundugu alana gelerek, Baskan Hakan Dilek ve teknik ekiple görüsmeler gerçeklestirdi.

Ekipler, sahada incelemelerde bulundular, enerjinin isyerlerine ulastirilacagi alanlarda ölçümlemelerek yaparak elektrifikasyon projesinin tamamlanmasinin ardindan çalismalara baslanacagini bildirdiler.

BIRINCI ETABIN ARDINDAN 2. ETAP BASLAYACAK

Bir sanayi kompleksi olarak planlanan ve bölgenin en büyük sanayi sitelerinden birisi olacak olan Afyonkarahisar Modern Sanayi Sitesi Yapi Kooperatifi’nin ilk etabinda her birisi 100 metrekare, ön cephesi 100 metrekare, yüksekligi 9 metre 382 tane dükkan yer aliyor

. Birinci etaptaki dükkanlari en kisa sürede hak sahiplerine teslim etmek üzere yönetim kurulu ve teknik ekiple birlikte gecesini gündüzüne kattiklarini vurgulayan Kooperatif Baskani Hakan Dilek birinci etabin tamamlanmasinin ardindan 246 dükkandan olusan ikinci etabin insasina baslayacaklarini açikladi.

Baskan Hakan Dilek,  yaklasik 750 dükkandan olusacak sanayi sitesinin tamamlanasinin ardindan 25 odali otel, ihtisas koleji ve ayrica ihtisasa dayali bir sanayi sitesi yapimi için de projelerinin hazir oldugunu sözlerine ekledi.  

  

Afyon HABERI


Perşembe 22.3 ° / 10.6 °
Cuma 21.6 ° / 8.6 °
Cumartesi 24.7 ° / 6.9 °