Ertas'dan Muhtarlar Günü mesaji

Gelecek Partisi Afyonkarahisar Il Baskani Niyazi Ertas, 19 Ekim Muhtarlar Günü sebebiyle bir mesaj yayimladi.

Gündem 19.10.2022 14:19:10 0
Ertas

Ertas'dan Muhtarlar Günü mesaji
Gelecek Partisi Afyonkarahisar Il Baskani Niyazi Ertas 19 Ekim Muhtarlar Günü sebebiyle yayimladigi mesajda, “Muhtarlarimiz yerel demokrasinin en eski örnegini temsil etmektedir” ifadelerine yer verdi

Gelecek Partisi Afyonkarahisar Il Baskani Niyazi Ertas,  19 Ekim Muhtarlar Günü sebebiyle bir mesaj yayimladi. Ertas, yayinladigi mesajda su ifadelere yer verdi: 

“Yerel demokrasinin en eski örnegi olan muhtarlik müessesesi 1829'dan bu yana faaliyetlerini sürdürüyor. Genel Baskanimiz Prof. Dr. Ahmet Davutoglu' nun dönemin Basbakani oldugu 2015 yili 19 Ekim'in de "Muhtarlar Günü" olarak kutlanmasina iliskin karar alinmisti. Dönemin Basbakani Ahmet Davutoglu karari ''19 Ekim Muhtarlar Günü olarak bütün Türkiye'de muhtarlarimiza adanacak. 950 Türk lirasi olan maaslarini asgari ücrete endeksleyerek 1300 liraya çikariyoruz'' cümleleriyle duyurmustu.
19 Ekim'in "Muhtarlar Günü" ilan edilmesine iliskin genelge, Resmi Gazete'nin 2015 yilinda mükerrer sayisinda yayimlanarak yürürlüge girmisti

. Sayin Genel Baskanimiz Ahmet Davutoglu’nun Basbakanligi döneminde Muhtarlarimiza verdigi önemin isareti olan, haklarini teslim etmek için 19 Ekim 2015 yilinda kabul edilen ve günümüze kadar devam eden muhtarlar günü, sadece Türkiye için degil dünya demokrasi tarihi için de önemli olaylardan biridir.

Muhtarlarimiz yerel demokrasinin en eski örnegini temsil etmektedir.

Köy ve mahalle sakinlerinin devlet kurumlari ile iliskilerinde araci rol oynayan, katilimciligin saglanmasinda önemli bir görevi yerine getiren muhtarlarimizin ihtiyaç duyduklari tüm haklarina kavusmalari adina sesleri olacagimizi ve destegimizin devam edecegini belirtiyor,  Afyonkarahisar'da görev yapan 58 Mahalle Muhtarinin ve tüm Muhtarlarin Günü'nü kutluyorum.”

Afyon HABERI


Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °
Pazar 12.2 ° / 3.7 °