MILLI TARIM VE GIDA STRATEJISI' BELIRLENMELIDIR!

Gida ve tarimda kendi kendine yeterlilik, eskiye nazaran çok daha önemli hale geldi.

Gündem 19.10.2022 13:17:02 0
MILLI TARIM VE GIDA STRATEJISI

MILLI TARIM VE GIDA STRATEJISI' BELIRLENMELIDIR!

 
Saadet Partisi Belde ve Köy ziyaretleriyle vatandasin problemlerini dinlemeye devam ediyor.
 
Çikrik, Beyyazi ve Susuz Beldelerinde vatandaslarla kahvehane ve köy odalarinda biraraya gelen Il Baskani Beytullah Karatas ve Merkez Ilçe Baskani Hamza Gümüskanat yogun bir ilgiyle karsilandi.
 
Yersiz ve gereksiz gündemlere takilip kalmayacaklarini, iktidarin gerçek gündemi unutturmak adina ortaya her gün bir yenisini attigi kisir tartismalari dikkate almayacaklarini belirten Karatas, Türkiye'nin ve Afyonkarahisar’in gerçek gündeminin basinda, adalet ve ekonominin geldigini söyledi.
Özellikle kirsal kesimdeki vatandasin su anda ekonomiden dolayi pek çok sikintiyla karsi karsiya oldugunu ifade eden Karatas, “Vatandasimiz en çok enflasyon, hayat pahaliligi, yagmur gibi gelen zamlari konusuyor.
Arkasindan; israf, yolsuzluk, bitirilen tarim, yok edilen hayvancilik, yanlis yatirimlar ve yanlis yürütülen politikalar geliyor” diye konustu.
 
" Tarim politikalarinin sil bastan yeniden yapilmasina ihtiyaç var"
Tarimda her geçen gün, gübre ve akaryakita zam geldigini ve tarim politikalarinin sil bastan yeniden yapilmasina ihtiyaç oldugunu dile getiren Karatas, "Sadece ülkemiz degil, bütün dünya küresel bir gida krizine dayanmis durumda. Bu gerçekleri görmezsek problemleri çözmemiz mümkün degil.
Gida ve tarimda kendi kendine yeterlilik, eskiye nazaran çok daha önemli hale geldi.
Bu yüzden artik gida, tarim ve hayvanciligi öncelikli alan ilan edip derhal bir 'milli tarim ve gida stratejisi' belirlenmelidir" diye konustu.
 
-Üreticiler, birlikler, kooperatifler, ticaret borsalari bu sürece aktif bir sekilde dahil edilmeli ve "seferberlik ruhuyla" yeni bir çalisma dönemi baslatilmalidir...
 
-Bu çerçevede üretici borçlarinda yapilandirmaya gidilmeli; kaynak kullanimi adi altinda alinan haksiz faizler silinmelidir.
 
-Ana para borçlari uzun vadeye yayilmali ve verilen destekler ciddi oranda artirilimalidir. Aksi takdirde Türkiye, Allah korusun, yarin ekmege muhtaç hale gelebilir!
 
Saadet Partisi olarak biz, tarim ve hayvanciligi bir ‘milli güvenlik meselesi’ olarak kabul ediyoruz
. Disa bagimli politikalara kesinlikle son verecek, çiftçimizi destekleyecek, vatandaslarimizin ucuz, saglikli ve kaliteli gidaya ulasimini kolaylastiracagiz.
 

Ülkemizin ve Afyonkarahisar’imizin bereketli topraklarina bir kez bakabilseler; Anadolu’muzun potansiyelinin hepimize yetecegini görecek, anlayacaklar. Anadolu, hepimize yeter!”

Afyon HABERI


Perşembe 22.3 ° / 10.6 °
Cuma 21.6 ° / 8.6 °
Cumartesi 24.7 ° / 6.9 °