ASMMO Baskani Sayar Bakan Bilgin’e Talepleri iletti.

Sehrimiz mermer,termal,et ve genel gida sehri olup, yogun istihdamdan yararlanmaktadir.

Gündem 19.10.2022 09:21:30 0
ASMMO Baskani Sayar Bakan Bilgin’e Talepleri iletti.

ASMMO Baskani Sayar

Bakan Bilgin’e Talepleri iletti

 

Afyon Serbest Muhasebeci ve Mali Müsavirler Odasi Baskani Erdal Sayar Bakan Vedat Bilgin’e mevzuatta sikinti yaratan sorunlarin giderilmesini talep eden bir rapor sundu.

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odasi Toplanti Salonunda yapilan toplantida söz alan ASMMO Baskani Erdal Sayar Mali Müsavirler ve isverenlerin sorunlarini içeren raporunda su görüslere yer verdi.

Tesvik uygulamasi daha anlasilir olmali

‘Sosyal Güvenlik Primlerinin düsürülmesi sayilari 16-18 bulan tesvik uygulamalarinin sadelestirilmesi daha verimli istihdami da daha arttirici olacaktir

Günümüzde teknolojik gelismeye paralel uzaktan çalisma saatlik hatta kismi çalismalarin bakanlik müfettislerince dikkate alinarak Idari Para cezasina isverenlerin muhatap olmamalari gerekiyor.Borcu yoktur yazilarinin taksitlenmesi devam eden isverenlere de verilmesi uygun olacaktir.

Ayrica Is yerlerinde çalisan sigortalilarin bilerek veya bilmeyerek almis oldugu saglik raporlarinin onaylanmamasi yüzünden düzenlenen cezalar magduriyet yasamaktadir

. Bazen rapor alindigindan isçinin, isverenin bile haberi olmazken bu sebeple gelen cezalardan bizler sorumlu tutulmaktayiz.

Tebligat olmadan cezaya muhatap olmak istemiyoruz.’dedi.

Primler çok yüksek

Artan asgari ücret ve ekonomik sikintilar sebebiyle sigorta ve bag kur primlerinin yüksek oldugunun altini çizen ASMMO Baskani Sayar ‘ Ödeyemeyen isverenlerimiz her gün artmaktadir. Primlerin makul seviyeye çekilmesi lazim. Sosyal Güvenlik Kurumu IPC lerinin asgari ücrete oran uygulanmasi gözden geçirilmeli yükselen asgari ücretlerle cezalarinda yükselmesi istihdama zarar veriyor.

Öte yandan Sehrimiz mermer,termal,et ve genel gida sehri olup, yogun istihdamdan yararlanmaktadir.

Bu sektörde de son yillarda Afgan ve Suriyeli mültecilerin sayisi artmakta olup ,bu mülteciler için isverenler çalisma izni almakta zorlanmaktadir.. Konunun bakanliginizca yapilacak düzenlemeler ile saglikli bir yapiya kavusturulmasini talep ederiz.’denildi.

Afyon HABERI


Perşembe 20.6 ° / 6.8 °
Cuma 18.7 ° / 7 °
Cumartesi 21.3 ° / 9.1 °