Vali Yigitbasi Muhtarlarla Kahvaltida Bir Araya Geldi

Bir taraftan uzaktaki bir kimseden haberdar olurken, diger taraftan da kimin aç, kimin ihtiyaç sahibi oldugunu, ailevi sikintilari olanlari yine en iyi muhtarlarimiz biliyor.

Gündem 18.10.2022 18:24:00 0
Vali Yigitbasi Muhtarlarla Kahvaltida Bir Araya Geldi

 

 

19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle Afyonkarahisar Valiligi ve Afyonkarahisar Belediyesi isbirliginde kahvalti programi düzenlendi.

Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yigitbasi, Afyonkarahisar Belediye Baskani Mehmet Zeybek, Afyonkarahisar Valiligi Idare ve Denetim Müdür Vekili Tuncay Erogul, Muhtarlar Dernegi Baskani Suat Uygur, merkez mahalle, merkeze bagli kasaba ve köy muhtarlari ile bir araya geldi.

Programda ilk konusmayi Afyonkarahisar Muhtarlar Dernegi Baskani Suat Uygur yapti. Muhtarligin köklü bir kurum oldugunu söyleyen Uygur, muhtarlarin devlet ile vatandas arasinda köprü gördügünü ifade etti.

Daha sonra söz alan Afyonkarahisar Belediye Baskani Mehmet Zeybek ise konusmasinda her Muhtarlar Günü’nde böyle bir program yapildigini hatirlatarak, Afyonkarahisar’da birlik beraberlik ve huzur içerisinde bir çalisma ortami oldugun söyledi.

Sizler Bizim En Önemli Gücümüzsünüz

Son olarak söz alan ve her türlü çözümü muhtarlarla istisare içerisinde çözüme kavusturmaya çalistiklarini söyleyen Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yigitbasi, “Köklü bir gelenegi ayni zamanda demokrasiyi ve milli iradeyi temsil ediyorsunuz. 21. Yüzyilin en önemli bilesenlerinden birisiniz.

Dolayisiyla bizler sizlerle istisare etmekten. Devletimizin eli, kulagi, gözü olan sizlerden her anlamda iletisimden, istisareden çok büyük bir memnuniyet duyuyoruz.

Göreve geldigim ilk aylarda haziran ayinda sizlerle bir araya gelmistik.

O günden sonra da sahada yaptigimiz ziyaretlerde muhtarlarimizla bir araya gelerek hasbihal ediyor, gelen talepleri yerine getirmeye çalisiyoruz.

Her türlü sorunu ve talebi masanin etrafinda oturup kafa kafaya vererek çözüme kavusturuyoruz.

Sizler bu anlamda bizim en önemli gücümüzsünüz.

Bütün isinizde, gücünüzde Allah yar ve yardimciniz olsun” dedi.

Sorunlarin Çözünü noktasinda Önemli Bir Güç

Çagimiz iletisim çagi diyen ve bu konuda yasanan bazi sikintilara dikkat çeken Vali Yigitbasi: “Bir taraftan uzaktaki bir kimseden haberdar olurken, diger taraftan da kimin aç, kimin ihtiyaç sahibi oldugunu, ailevi sikintilari olanlari yine en iyi muhtarlarimiz biliyor.

Bu kadar farkli bir dönem yasiyoruz içinde bulundugumuz süreç itibariyle. Hem bizimle hiç alakasi olmayan insanlarin hareketini, yasantisini takip edebiliyoruz hem de bir arada oldugumuz insanlarin halinden bir haber yasiyoruz.

Komsu komsuyu çok fazla tanimiyor. Kim kimin derdi var bilmiyor.

Ancak bu noktada muhtarlarimiz devletimize çok büyük bir katki sagliyor. Sizler açikta olanin, derdi olanin en iyi dert ortagi, sirdasisiniz.

Bizim bu talepleri çok hizli sekilde ögrenip çözüme kavusturmamiz noktasinda çok önemli bir güç oluyor” ifadelerini kullandi.

Her Türlü Konuda Her Daim Destekçiniziz

Muhtarlara her türlü konuda destek olacaklarini söyleyen Vali Yigitbasi: “Valilik olarak her daim sizlerin ihtiyacini gidermek, sahadan gelen her türlü talebi karsiliksiz birakmayacak sekilde her an sizlerle iletisim ve istisare içerisinde olarak yaninizda oldugumuzu bir kez daha ifade etmek isterim. Her türlü konuda her daim destekçiniziz.

Isbirligimizin artarak devam etmesini diliyorum.

Demokrasimize yaptiklari katkilarla devletimizin temsil kabiliyetini artiran ve millet iradesinin gerçeklesmesinde yeri doldurulamayacak bir islevi olan muhtarlarimiza, burada bulunduklari için tesekkür ediyor ve isbirligimizin günden güne artmasini temenni ediyorum” seklinde konustu.

Konusmalarin ardindan Vali Yigitbasi ile Belediye Baskani Zeybek, günün anisina muhtarlara çesitli hediyeler takdim etti.

Toplu hatira fotografi ile program sona erdi.

Afyon HABERI


Çarşamba 26.1 ° / 12.1 °
Perşembe 22.3 ° / 10.6 °
Cuma 21.6 ° / 8.6 °