Fahrettin Altun, Kahramanmaras'ta uluslararasi fuarda konustu

Fahrettin Altun, Kahramanmaras Fuar Merkezi'nde düzenlenen 8. Uluslararasi Kitap ve Kültür Fuari'nin açilisinda konustu.

Gündem 14.10.2022 13:17:00 0
Fahrettin Altun, Kahramanmaras

Cumhurbaskanligi Iletisim Baskani Fahrettin Altun, Kahramanmaras Fuar Merkezi'nde düzenlenen 8. Uluslararasi Kitap ve Kültür Fuari'nin açilisinda konustu.

KAHRAMANMARAS (IGFA) - Kahramanmaras Fuar Merkezi'nde düzenlenen 8. Uluslararasi Kitap ve Kültür Fuari'nin açilisina katilan Iletisim Baskani Fahrettin Altun, söylenenin aksine okuma gündelik hayatimizin önemli bir unsuru olarak varligini devam ettirdigini söyledi. 

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in selamlarini ileten Iletisim Baskani Altun, Kahramanmaras'in önemli etkinliklerinden biri olan 8. Uluslararasi Kitap ve Kültür Fuari'nin açilisi için burada olduklarini, fuarin Sezai Karakoç'a saygi temasiyla yapilmasinin ayri bir önem tasidigini söyledi.

Kahramanmaras'in yazarlar, sairler, arifler sehri, "Yedi Güzel Adam"in sehri, Sezai Karakoç'un ortaokul yillarini geçirdigi sehir oldugunu aktaran Iletisim Baskani Altun, Cahit Zarifoglu, Mehmet Akif Inan, Erdem Bayazit, Rasim Özdenören, Ali Kutlay, Nuri Pakdil ve Alaeddin Özdenören ile Sezai Karakoç'a Allah'tan rahmet diledi.

 

"KITAP MEDENIYETIMIZIN BAS TACIDIR"

"Kitap medeniyetimizin bas tacidir. Zira ilim medeniyetimizin asli unsurlarindan bir tanesidir" diyen Altun, ilmin tasiyici unsurlarindan biri olan kitabin kurucu bir unsur oldugunu ifade etti.

Iletisim Baskanligi'nin internet sitesinde yer alan habere göre, kütüphanelerin medeniyetin toplumsal hayatin önemli bilesenleri oldugunu ifade eden Altun, "Görüyoruz ki kitap fuarlari da bu gelenegin, bu sürecin günümüze yansiyan parçalarindan biridir. Kitap fuarlarinin Anadolu sehirlerinde, büyük sehirlerde artik kurumsallastigini görmek büyük bir gurur vesilesidir" dedi. Kitap fuarlarinin kendisi açisindan ayri bir önemi bulundugunu dile getiren Altun, mesleki hayatina yayinci olarak basladigini animsatti.

Iyi bir okur olma çabasindaki birey olarak da kitap fuarlarinin kendisi için hep önemli oldugunu anlatan Altun, kitap fuarlarinda yayinevlerinin eserlerini bir araya getirebilme imkanina kavusmasinin, okurlarla bulusmasinin her zaman önemli bir imkan olageldigini söyledi.

Konusmasinda 7'den 70'e herkesi kütüphanelere davet eden Iletisim Baskani Fahrettin Altun, gün boyu açik kütüphane kültürünü de gelistirmeye, yesertmeye dönük gayretlerinin bulundugunu anlatti. 

 

Afyon HABERI


Pazar 12.2 ° / 3.7 °
Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °
Salı 20.1 ° / 3.4 °