Cumhurbaskani Erdogan: Aile konusunu da anayasal düzene koyalim istiyoruz

Güven Artirici Önlemler Konferansi'nin (CICA) 6. Zirvesi'nden dönüsünde, uçakta açiklamalarda bulundugu gazetecilerin sorularini yanitladi.

Gündem 14.10.2022 16:01:00 0
Cumhurbaskani Erdogan: Aile konusunu da anayasal düzene koyalim istiyoruz

Kazakistan ziyareti dönüsünde basin mensuplarinin sorularini yanitlayan Cumhurbaskani Erdogan, AK Parti'nin 'basörtüsüne anayasal teminat saglamak' için yaptigi çalismayla ilgili, aile konusunu da ele alacaklarinin mesajini verdi.

ANKARA (IGFA) - Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Kazakistan'in baskenti Astana'da düzenlenen Asya'da Isbirligi ve Güven Artirici Önlemler Konferansi'nin (CICA) 6. Zirvesi'nden dönüsünde, uçakta açiklamalarda bulundugu gazetecilerin sorularini yanitladi.

Muhtelif alanlarda imzalanan 6 yeni anlasmayla iki ülke is birligini daha da güçlendirdiklerini vurgulayan Cumhurbaskani Erdogan, her iki ülke arasindaki is birligini her alanda derinlestirme kararliligini bir kez daha teyit ettiklerini belirterek, önümüzdeki dönemin de yol haritasini belirlediklerini söyledi.

"Basörtüsüne anayasal zirh çerçevesinde çalismalar var. Meclis grubu da çalisiyor

. Diger taraftan CHP'nin verdigi bir yasa teklifi var. Siz anayasa teklifi verdiniz

. Bu denkleme baktigimiz zaman, yasa teklifinin AK Parti'ye, anayasa teklifinin de CHP'ye ihtiyaci var. Kemal Bey’in tavri ortada. Bununla ilgili ne söyleyeceksiniz?" sorusuna Cumhurbaskani Erdogan, madde noktasinda, fazla madde olmasindan yana olmadiklarini belirtti.

CHP lideri Kiliçdaroglu'nun "basörtüsü konusu yokken" bunu gündeme getimesini "anlamak mümkün degil" diyen Erdogan, arkadaslarin çalismayi sürdürdüklerini ifade ederek, "Konu olarak da olay sadece basörtüsü olayi degil, bir de bunun yanina en önemli derdimiz olan aile konusunu da yine bu düzenlemenin içerisine koyalim istiyoruz ve bu çalismayi da arkadaslarimiz yürütüyor.

Bu çalismayla birlikte de süratle vakit kaybetmeden hemen bunu Meclis'e sunmanin gayreti içerisinde olacagiz

. Biz döndükten sonra arkadaslar bize bir sunum yapacaklar. Bu sunumu yaptiktan sonra da fazla gecikmeden hemen istiyoruz ki bunu Meclis'e sunalim" diye konustu.

Aile konusundaki maddenin de tartisildiginin belirtilmesi üzerine Cumhurbaskani Erdogan, sunduklari her maddenin tartisilir oldugunu belirterek, "Zaten tartisilmazsa demek ki bir is yapmiyoruz. Tartisilacak ki bir is yaptigimiz ortaya çiksin. Çünkü bunlar hayati" dedi.

Yoksa Türkiye'nin gündeminde basörtüsü diye bir konu mu vardi? Yanimda basörtülü var

. Böyle bir dert var mi? Kimse sana 'niye takiyorsun' dedi mi? Bunlarin hepsi asildi, geçti ama gündemde böyle bir sey yokken bayram degil, seyran degil meselesi. Böyle bir noktaya geldi is. Adamin derdi de yok aslinda. Niye bunu gündeme getirdi, bunu anlamak da mümkün degil. Su an itibariyla biz hazirligimizi yapacagiz ki yine birileri çikip zaman zaman 'basörtüsü' demesin, 'aile' demesin diye gelin artik anayasa degisikligini yapalim, adimi ona göre atalim.

Eger hakikaten güveniyorsaniz kendinize, dürüstseniz, samimiyseniz yapalim.

Çünkü yasal bir degisiklige zaten ihtiyaç yok. Yasal olarak her sey, düzenlemeler de yapilmis zaten var ama burada onlarin niyeti sadece bir seyleri bulandirmak, güya 'bak ben savundum ama destek vermedi' demek.

Sana altili masa bile destek vermiyor. Türkiye'nin böyle bir düzenlemeye ihtiyaci yok."

"Aile maddesi, LGBT'nin muhalefet partileri tarafindan siyasallastirilmasina ön alma gibi bir sey içerecek mi?" sorusuna Cumhurbaskani Erdogan, "Öyleyse demek anlamislar. Güçlü aile, güçlü milleti olusturur." karsiligini verdi.

Afyon HABERI


Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °