Vali Yigitbasi, patatesli ekmek pisirdi.

Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yigitbasi, vatandaslarla hasbihal ederek taleplerini dinledi.

Gündem 12.10.2022 13:29:00 0
Vali Yigitbasi, patatesli ekmek pisirdi.

Vali Kübra Güran Yigitbasi ilçe ziyaretleri kapsaminda Suhut ilçesindeydi. Ilçede temaslarda bulunan Vali Yigitbasi, köy ziyaretlerinde de vatandaslarla bir araya geldi.

Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yigitbasi’nin ilk duragi Suhut Kaymakamligi oldu.

Kaymakam Harun Resit Han’dan ilçenin egitim, saglik ve ekonomi alaninda genel durumunu içeren bilgiler alan Vali Yigitbasi daha sonra Suhut belediye baskanligina geçti.

Suhut Belediye Baskanligi ziyaretinde Belediye Baskani Recep Bozkurt'tan yürütülen çalismalar hakkinda bilgiler alan Vali Yigitbasi, Belediye birimlerinde de incelemelerde bulunarak personele kolayliklar diledi.

Suhut programi esnasinda esnafi ziyaret eden, islerinin genel durumunu soran Vali Yigitbasi, hayirli isler, bereketli kazançlar diledi.

Kadinlarin islettigi mahalle firinina da giden, kadinlarla ekmek yapimi üzerine sohbet eden Vali Yigitbasi, patatesli ekmek pisirdi.

Ilçenin en büyük camilerinden olan yaklasik 600 yillik geçmisi bulunan tarihi Ulu Camii’de de incelemelerde bulunan Vali Yigitbasi, ilk günkü ihtisamiyla yillara meydan okuyan caminin tarihçesi hakkinda bilgiler aldi.

Huzur Dolu Bir Yer

Tarihi Hamzapasa Hamami’nin restore edilmesiyle olusturulan, aziz sehitlerimizin hatiralarinin yasatildigi Suhutlu Sehit ve Gaziler Hatira Merkezi’ni ziyaret eden Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yigitbasi, incelemelerde bulundu.

Yetkililerden bilgiler alan Vali Yigitbasi, merkezin ilçeye kazandirilmasinda emegi geçenlere tesekkür etti.

Burada kisa bir açiklama yapan Vali Yigitbasi: “Çok huzurlu bir yer. Sehit ve gazilerimizin hatiralarinin verdigi huzur her bir noktaya yansimis” dedi.

Köyleri Ziyaret Etti

Suhut ilçesi programi kapsaminda Aydin, Kavakli, Tekke ve Demirbel köylerini ziyaret eden Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yigitbasi, vatandaslarla hasbihal ederek taleplerini dinledi.

Aydin Köyünde Sevgi Seli

Aydin Ilkokulunu da ziyaret eden Vali Yigitbasi, burada yogun bir sevgi seli ile karsilandi.

Ögrencilerle gelecek hayalleri üzerine bir süre sohbet eden Vali Yigitbasi, onlara çesitli kitaplar hediye etti.

Patates Hasadina Katildi

Vali Yigitbasi, Yarisli köyü ziyaretinde ise Afyonkarahisar’in meshur agria patatesinin hasadina katildi.

Hasat yapan kadin isçilerle de bir süre sohbet eden Vali Yigitbasi, taleplerini dinledi, alin teriyle emek harcayan kadinlara islerinde kolayliklar temenni etti.

Çiftçimizin Yüzü Gülüyor

Burada açiklamalarda bulunan ve Afyonkarahisar’in patates üretiminde ülke genelinde ilk 3’te yer aldigina dikkat çeken Vali Yigitbasi: “

Bizim bölgemizin patatesi çok kiymetli. Renginden ve lezzetinden dolayi çok özel bir patates yetistiriyoruz.

Bu bölgede topragimiz çok bereketli bunun da etkisiyle bu yil rekolte de oldukça yüksek. Çiftçimizin yüzü gülüyor” dedi. 

Son olarak Doga Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlügüne bagli Suhut Keklik Üretim Çiftligini ziyaret eden Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yigitbasi tedavisi tamamlanmis ve koruma altina alinan sahinleri dogal yasam alanlarina birakti.

Afyon HABERI


Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °