Kasapoglu: “Yüzme Bilmeyen Kalmayana Kadar Egitimler Devam Edecek”

Ögrenciler, Beden Egitimi Derslerinde Yüzme Ögrenecek

Spor 12.10.2022 11:50:17 0
Kasapoglu: “Yüzme Bilmeyen Kalmayana Kadar Egitimler Devam Edecek”

Kasapoglu: “ Yüzme Bilmeyen Kalmayana Kadar Egitimler Devam Edecek”

 

Gençlerin serbest zamanlarini spor yaparak degerlendirmelerini saglamak amaciyla Afyonkarahisar Gençlik ve Spor Il müdürlügü GSB Spor Okullarinda ücretsiz spor egitimler devam ediyor.

Ögrenciler, Beden Egitimi Derslerinde Yüzme Ögrenecek

 

Gençlik ve Spor Bakanligi ile Milli Egitim Bakanligi arasinda imzalanan protokol ile ögrencilerin yüzme ögrenmeleri için Beden Egitimi dersleri Yari Olimpik Kapali Yüzme Havuzunda yapilabilecek.

Okul müdürlüklerine yapilacak basvuru ile yeteli çogunluk saglandiginda Beden Egitimi Ögretmeleri gerekli koordinasyonu saglayarak Gençlik ve Spor Il Müdürlügü tarafindan tahsis edilecek servis ile ögrencileri havuza getirecek.

Böylece ögrenciler ders saatinde alaninda uzman olan Gençlik ve Spor Il Müdürlügü Yüzme antrenörleri tarafindan yüzme egitimi alacaklar.

Ayrica il Müdürlügü okul saatlerinin disinda yüzme egitimi almak isteyen ögrenciler içinde hafta içi 17:30 – 21:00 hafta sonu 09:00 – 18:00 saatleri arasinda kurs planladi. GSB Spor Okullari kapsaminda planlanan egitimlere katilmak isteyen ögrenciler istedikleri zaman araligini belirleyerek kurumun web sitesi üzerinden basvuru yapacak.

Basvurular Sportif Egitim Uzmanlari tarafindan degerlendirilecek olup dogum tarihlerine göre gruplar olusturacak. Yeterli çogunlugun olusmasi durumunda egitimin gün ve saati mesaj ile bilgi verilerek whatsapp gruplarina dahil edilecek.

Afyon’da Spor Yapmayan, Yüzme Bilmeyen Ögrenci Kalmayacak

 

Afyon’da spor egitimlerinin büyük bir hiz kazandigini belirten Il Müdürü Ismail Hakki Kasapoglu, “Hizmet Müdürlerimiz, Sube Müdürlerimiz, Yurt Müdürlerimiz, Ilçe Müdürlerimiz, Antrenörlerimiz ve Gençlik Liderlerimiz ile sik sik bir araya gelerek gençlerin serbest zamanlarini verimli bir sekilde geçirebilmeleri için neler yapabilirizi konusuyor, tartisiyoruz.

Dolayisiyla her ögrenciyi sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler ile bulusturmak için Spor tesislerimizde, Gençlik Merkezlerimizde ve Yurtlarimizda birçok egitim planliyoruz. Yüzme bransi da GSB Spor Okullarinda en çok basvuru aldigimiz kurslardan bir tanesi.

Bu dogrultuda gerek tesis gerekse egitmen olarak altyapimizi güçlendirerek, Afyon’da spor yapmayan, yüzme bilmeyen ögrenci kalmayana kadar çalismalarimiza yön verecegiz” ifadesinde bulundu.

Afyon HABERI


Cuma 21.6 ° / 8.6 °
Cumartesi 24.7 ° / 6.9 °
Pazar 24.9 ° / 8.6 °