IYI PARTI IL BASKANI MUHAMMET MISIRLIOGLU’HAFTALIK BASINTOPLANTISI DÜZENLEDI

Bir bardak çay, bir sicak simit yiyemeyecekse siz neden varsiniz?

Siyaset 11.10.2022 15:36:54 0
IYI PARTI IL BASKANI MUHAMMET MISIRLIOGLU’HAFTALIK BASINTOPLANTISI DÜZENLEDI

Inancin ve azmin önünde hiçbir engelin duramayacagini tüm dünyaya duyuran;

Üstün basarilariyla bizlere sampiyonluk gururunu yasatan Ampute Futbol Millî Takimimizi yürekten kutluyorum.

Köklerini bu topraklara vicdanlariyla, namusuyla, cesaretiyle, yüregiyle, akliyla, alin teriyle baglayanlarin yazdiklari kahramanlik hikâyelerini asla unutmayacagiz. Tesekkürler Ampute Futbol Milli Takimi.

Afyonkarahisar Belediye Baskani Sayin Zeybek keyfi, kural tanimaz uygulamalari ile ekonomik zorluklar içerisinde yasam mücadelesi veren vatandaslarimiza destek olmak yerine köstek olmaya devam ediyor.

Afyonkarahisar Belediyesi’nin tesislerinde, çay bahçelerinde ve kafelerinde uyguladigi fiyat tarifesi sosyal belediyecilik anlayisindan çok uzakta.

Hayat pahaliligini, durdurulamayan enflasyonu vatandaslarimizin yüzüne vururcasina bir bardak çayi 6 TL’ye satan belediye, ticari kaygilarini bir kenara birakip kazanç elde etmektense kaliteli hizmet üretmeyi kendine hedef olarak belirlemelidir.

Siz belediyesiniz, vatandas hiç düsünmeden sizin tesislerinizde oturup dinlenemeyecekse, soguk kis günlerinde bir bardak çay, bir sicak simit yiyemeyecekse siz neden varsiniz?

Ülke ekonomisini sahlandiracagiz diyerek kendi kazançlarinizi sahlandirdiniz, milletimizi muhtaç hale getirdiniz.

Madem ki bu ülkede ekonomik kriz yarattiniz, bari kendi tesislerinizde bu krizi vatandasa hissettirmeyin. Yeter artik vatandasin cebinden elinizi çekin.

AKP zihniyetinin çay simit hesabi yaptigi günleri, ‘5 kisilik bir aile üç ögün sadece çay ve simit yerse asgari ücret yeter de artar bile’ dediginizi unutmadik.

Ayni hesabi simdi yapalim ister misiniz ? Vatandasimiza layik gördügünüz sözde kanaatkar yasami siz neden sürdürmüyorsunuz?

Siz de çolugunuzla çocugunuzla bir ay boyunca 3 ögün sadece çay ve simit tüketin de görelim bakalim.

Asgari ücretle çalisan, kirada oturan ve 3 çocuk okutan bir baba ailesine her gün çay simit bile yedirse geçinemez bu ülkede.

Gerçekleri görün artik. Çünkü görmezden geldiginiz bu millet size en güzel cevabi sandik basinda verecektir.

Kendi cebinizi doldurma, esinize dostunuza rant saglama derdinden siyrilin artik. Vatandasin cebine degil, yüregine el uzatin.

Sorun çözen, yardim eden olun. Siz belediyesiniz, ticari kaygilarinizi bir kenara birakin da herkese kucak açin.

Bir bardak çayi 6 TL’ye satmaya utanmiyor musunuz? Bu vatandas belediyenin sosyal tesislerinde, kafelerinde de çay içemeyecekse ne yapsin ?

Halki çaresizlige, karamsarliga, yokluga, sefalete mecbur birakmaya utanmiyor musunuz?

AKP eliyle alt üst olmus ülke ekonomisinin sancilarini çeken milletimize bir de siz vuruyorsunuz!

 

Çay simit hesabi

Biz de söyle bir çay simit hesabi yapalim… 1 Bardak çay 6 TL, 1 Simit 4 TL iken; asgari ücretle geçinmeye çalisan 3 çocuklu bir ailenin çay simit hesabi sizin utanç vesikaniz olsun…

5 kisinin günde 3 ögün çay masrafi 6 x 5 x 3 = 90 TL, simit masrafi ise 4 x 5 x 3 = 60 TL’dir. Toplam günlük çay ve simit gideri 150 TL olan 5 kisilik bir ailenin sabah, ögle ve aksam çay ve simit disinda hiçbir sey tüketmedikleri takdirde, yalnizca çay ve simit masrafi 4.500 TL’dir.

Ülkemizde asgari ücret 5.500 TL iken çikan bu sonuç karsisinda mahcup olmasi gerekenler, bu tabloyu gurur tablosu gibi okumayi nasil basariyor hayret ediyoruz dogrusu… 1 ay boyunca 3 ögün simit ve çayla beslenen bir aile, asgari ücretten kalan 1.000 TL ile faturalarini mi ödesin, kirasini mi ödesin, çocuguna harçlik mi versin?

Afyonkarahisar Belediyesi’nin bir ticarethane gibi çalistiginin bir diger göstergesi de Gastrofest sürecinde festival alaninda karton bardakta çayi 8 TL’den satmasidir.

Ve bunun en aci tarafi da alandaki görevlilere de karton bardaktaki çayi 8 TL’den satmasidir.

Buradan Sayin Zeybek’e sesleniyorum; seçim zamani miting alanlarinda vatandasin kafasina paket paket çay atan Genel Baskaniniz keske size de çay desteginde bulunsaydi da siz de emekçi kardeslerimize bu ayibi yapmasaydiniz.

O alandaki polisler emniyeti saglamakla, saglikçilar alandaki olumsuzluklara karsi müdahale etmekle, basin mensuplari festivali kamuoyuna duyurmakla görevliyken sizin vicdaniniz buna nasil elverdi?

Belediye tarafindan düzenlenen bir festival alaninda belediye adina bir stand açip karton bardakta çayi 8 TL’den satmayi hangi düsüncelerle ve küçük hesaplarla yaptiniz ?

Güzel havalar dururken, gurbetçilerimiz gelmisken, okullar tatilken yapmadiginiz festivali bu denli soguk havada yaptiginiz yetmezmis gibi karton bardaktaki çayi da 8 TL’den sattiniz ya bu millet bu kaziginizi unutmayacaktir !

Sizin organizasyonunuzda görevli, ekmeginin pesinde kosan emekçilerimize bile bunu reva gördünüz ya bunlar hiçbir zaman unutulmayacaktir !

Bizler öyle bir milletin ferdiyiz ki, mahallemizde çalisma olsa bir demlik çay yapar isçilere götürürüz.

Bizim manevi degerlerimize duydugumuz baglilik, sizin bu maddi kaygilarinizin gölgesinde kalmayacaktir ! Size yakismadi bu Sayin Zeybek !

Ülke ekonomisinden dem vurmusken, pes pese yapilan akaryakit zamlarindan söz etmeden geçemeyecegim. Son bir haftada motorine 4. Zam geldi. Yeni gelen zamla birlikte motorinin litre fiyati 29 TL’yi geçti.

Akaryakita gelen her kurus zam, igneden iplige her seyin zamlanacaginin isaretidir

 

Özellikle ekmegini direksiyon sallayarak kazanan ve hatta artik neredeyse hiçbir sey kazanamayan vatandaslarimiz bu zam haberleriyle geceleri uyuyamaz hale geldi. Bir hafta içinde motorine 4. kez zam yapildi.

Akaryakit deyip geçmeyelim; sofralarimiza ulasan meyve sebzeler, mobilya sektörü, insaat sektörü, kisacasi lojistik gerektiren tüm sektörler akaryakit zamlarindan olumsuz etkileniyor.

Markete girip fiyatlari gördügümüzde yasadigimiz o kayginin temelinde de aslinda bu zamlar yatiyor. Göze batmasin diye peyder pey yapilan zamlar çig olup büyürken arabasi olan da olmayan da bu zamlardan etkileniyor. ‘Bana dokunmayan yilan bin yasasin’ devri geride kaldi artik. Yapilan zamlar hepimizin ortak sorunu. Her gün yeni bir zam haberi ile uyuyup bir baska zam haberi ile uyanir olduk.

Haber demisken, kamuoyu her seyden haberdar olmasin diye bir çaba var bu günlerde. AKP ve MHP tarafindan meclise tasinan sansür yasasi ile halkin haber alma özgürlügü de kisitlaniyor. Yandas olmayan, AKP’nin çikarlari ile uyusmayan hiçbir sey haber yapilamayacak.

 Düsünen, sorgulayan, arastiran bir toplum yerine; itaat eden bir toplum yaratilmaya çalisiliyor.

Biz, sorgusuz sualsiz her seyi kabul eden bir millet olmayacagiz. Basinin haber yapma özgürlügü kisitlanirsa halkin dogru haber alma özgürlügü de kisitlanacaktir.

AKP zihniyeti bilmelidir ki, dogru yorumlanirsa elestiri insana çok sey kazandirir.

Elestiriyi kabul etmeyen, diktatör bir anlayisla ülke yöneten bu zihniyet, basinin özgürlügünü de elinden aldiktan sonra kendi atini oynatacaktir. Çagdas medeniyetlerde bu kabul edilemez.

Türkiye, IYI Parti iktidarinda Allah’in izniyle yeniden layik oldugu yere gelecektir. Baskici zihniyet ilk seçimde son bulacaktir.

Afyonkarahisar Il Özel Idaresi, ilimizdeki tüm eksiklikleri gidermis olacak ki Usak’a yol yaptirmis.

Skandallarla gündemden düsmeyen Özel Idare Genel Sekreteri’nin Afyon’a ait araç ve ekipmanlarla memleketine yol yaptirdigini ögrendik.

Sayin sekreterin memleket aski, görev bilinci ve sorumlulugunun, liyakat ve adalet duygusunun önüne geçmis belli ki…

Afyon’un bütçesinin baska illere harcanmasi ne kadar etik?

Afyonkarahisar Il Genel Meclisi’nin bilgisi olmadan yapilan bu isler sonradan ortaya çiktiginda meclis itibarsizlastirilmis oluyor.

Bu kaçinci fiyasko, bu kaçinci yüz kizartici faaliyet, bu kaçinci saibeli yatirim… Bosuna demiyoruz, Allah’tan korkup kuldan utanmiyorsunuz diye…

Afyon halkini hiçe sayip kendi memleketinin halkina hizmet eden ve hala onursuzca Afyon halkinin temsil edildigi mecliste görev yapmaya devam eden genel sekreteri bir kez daha kiniyoruz. Bu vebalin altindan nasil kalkacak bunu da merak ediyoruz…

AKP zihniyetinin ticari kaygilarindan söz etmisken sunu da söyleyelim: özellestirilen seker fabrikalarinin pancar üreticisine yaptigi zulmün de sebebi AKP’dir. Dogus firmasi, pancar üreticisinin malini alirken polar oranini kendi lehine belirliyor ve ürünü çiftçiden ucuza aliyor. Devlet kontrolü olmadan yapilan bu alim satimda zararli çikan tabi ki bizim emektar çiftçimiz oluyor. Ziraat odalarimiz ne is yapiyor, neden  müdahil olmuyorlar.

Meslek temsilcileri ve bir kamu görevlisi esliginde ölçüm yapilmali ve bin bir emekle üretim yapan çiftçilerimizin çikarlari gözetilmelidir.

Geçtigimiz günlerde ilimizi ziyaret eden Milli Egitim Bakani Mahmut Özer, ne yazik ki ilimizdeki kötü yönetimi görmedi, göremedi…

 Il Milli Egitim Müdürlügü’nün basiretsiz yönetimi yogun çabalarla örtbas edildi. Çakirköy’de yalnizca 6 ögrencisi bulunan Saglikli Yasam Merkezi’nin açilisi yapiliyor ve adeta figüranlarla Sayin Bakan’in gözü boyaniyor.

Yahu siz kimi kandiriyorsunuz ?

Erkmen ve Çakirköy’deki okullardan ögrenci ve ögretmen takviye edilerek yapilan açilistan sonra o merkezde nasil bir hizmet verilmesi planlaniyor?

Adeta bir tiyatro oynatan Milli Egitim Müdürümüz bu kabiliyetini egitim seviyesini artirma noktasinda kullansa bu elestirilerin odaginda olmazdi.

Sayin Il Müdürü egitim neferlerine verilen basari belgelerinin dagitiminda da adaletsiz davranmis, uluslararasi projeler üreten, TUBITAK sergisi açan, gece gündüz özveriyle çalisan ögretmenler yerine kendi koltugundan belirledigi isimlere basari belgesi vermistir. Usulsüzlük, basiretsizlik, basarisizlik paçalarindan akarken hala bir kesimi kalkindirmaya çalisan sayin Il Müdürü böyle davranarak emektar ögretmenlerimizin de hevesini kirmaktadir.

 Sayin Müdür bu basari belgelerinin kimlere hangi sebeplerle verildigini tek tek açiklamali, basari kriterlerinin ne oldugunu da açikça ortaya koymalidir.

Kendisi ‘basariyi’ tanimlayacak son kisidir aslinda ama ne yazik ki mevcut durumda ipler onun elinde oldugu için istedigini ödüllendirip istedigini cezalandirmaktadir.

 

Il Müdürü gibi yardimcisi da Sayin Bakan’in Afyon ziyareti sirasinda bizi utandirmis ve bakanla girdigi diyalogla temsil ettigi ili küçük düsürmüstür.

Sirtini yasladiklari siyasilere güvenerek her ortamda aslan kesilen, devletin hiyerarsik düzenine bile kafa tutan bu zihniyeti AKP yaratmistir. Ve bumerang misali kendi yarattiklari bu kesim, bugün yine kendi hiyerarsik yapilarina kafa tutmaktadir.

 Il Milli Egitim Müdür Yardimcisi, Sayin Bakan’in ziyareti sirasinda özensiz giyimi ve kravatsiz bir sekilde Bakan’in karsisina çikinca aralarinda geçen diyalog, il müdür yardimcisinin bulundugu makami da ilimizi de küçük düsürüyor.

Iddiaya göre Müdür yardimcisini kravatsiz ve bakimsiz görünce kimsin’ diye soran Bakan Özer, ‘ben il milli egitim müdür yardimcisiyim’ cevabini aliyor. Kravatiniz nerede? Diye soran bakana ‘biz kravat takmayiz’ diye cevap veren müdür yardimcisi ise ortamda tabiri caizse Sayin Bakan’a kafa tutuyor. Ve Bakan Özer’den ‘kravat takmayani biz de takmayiz’ cevabini aliyor.

Buradan anlasilacagi üzere müdür yardimcisi, sirtini yasladigi siyasilere çok güveniyor.

Utanç verici olay bununla da bitmiyor, devami geliyor. Iktidara yakinligi ile bilinen egitim sendikasinin sube baskani; olayin ardindan sosyal medya hesabindan skandal sözleri ile Bakan’a kafa tutan Il Milli Egitim Müdür Yardimcisi ile fotografini paylasarak "Altinin degerini sarraf bilir hurdaci degil" cümlesini kuruyor.

Bu talihsiz paylasimini hemen kaldirsa da kamuoyunun tepkisini çekiyor.

 Böylelikle Afyonkarahisar’da Bakan’a kafa tutan kesim genislemis oluyor. Sayin Bakan’a atifta bulunarak ‘hurdaci’ benzetmesi yapan sendika baskani ise ‘kastettigim kisi bakan degildi’ diyor. Ast – üst iliskisini, devletin kamu düzenini ve hiyerarsik yapisini bozmaya çalisan bu zihniyet, Sayin Bakan’i kandirdigini ve hiçe saydigini zannetse de aslinda ilimizi küçük düsürmüstür. Ögrencilere ve hatta ögretmenlere örnek olmasi gereken bir yöneticinin bu denli bakimsiz ve özensiz dolasmasi, temsil ettigi kurumu da ili de itibarsizlastirmasi demektir. Devlette düzen, nizam ve intizam esastir !

Sayin Millî Egitim Bakanini "HURDACI" olarak gören zihniyet, egitim çalisanlarini da "HURDA" olarak görüyor demektir.Yazik çok yazik. Siddetle kiniyorum.

Egitimde yüzümüzü kizartan bir olay da ne yazik ki Mehmet Akif Ersoy Imam hatip Ortaokulu bahçesinde yasaniyor.

Bu görüntüler bize ‘balik bastan kokar’ atasözünü hatirlatiyor. Az önce dedik ya, düzen, nizam, intizam diye…

Iste bu görüntüler hem içimizi sizlatti, hem de disiplinsizligin egitimde en üst kademelerden en alt kademelere kadar ilerledigini bize gösterdi.

Buradan sormak istiyorum:  Okul bahçesinde zararli madde kullanilmasina nasil müsaade edildi?

Bu cesaret nereden geldi? Egitim yuvasi olarak gördügümüz yerlerde çocuklarimiz bu manzaraya neden maruz kaliyor?

Bu görüntüler siz yöneticilerimizi hiç mi rahatsiz etmiyor? Yaziktir, günahtir vebaldir beyler!

Önce kendinize, sonra da temsil ettiginiz kuruma çeki düzen verin! Yalnizca bir kesime hitap etmiyor, bir kamu kurumunu temsil ediyorsunuz. Size; çocuklarimizi, gençlerimizi, gelecegimizi emanet ediyoruz. Kendinize gelin !

Türkiye tarihinde ilçe ilçe belde belde dolasarak bir ilki gerçeklestiren ve geçmis siyasi hayatindaki basarilarla vatandasimizin takdirini kazanan degerli Genel Baskanimiz Sayin Meral Aksener’in ve parti teskilatlarimizin gayretli çalismalari neticesinde aziz milletimiz IYI Parti’yi bagrina basmistir. Yanlis giden ekonomi yönetiminden, sosyal politikalara iliskin atilan bütün yanlis adimlara “Hayir” diyerek çözüm önerileri sunan ve ülkemizin içine gömüldügü karanliktan çikarmak için gayret gösteren teskilatimizin çabalari bosa gitmemistir. Vatandasimizin gösterdigi teveccühle çok kisa süre sonra ülkemize IYI’lik günesi dogacaktir.

Partimizi karalamak adina yapilan bütün ayak oyunlarina ragmen dik bir sekilde durmaya devam eden ve genel baskanimizin yüksek ferasetle sürdürdügü siyasi durusu bu çabalari bosa çikartmistir. Türkiye’nin IYI’lik günesini balçikla sivayamazlar. Bu gayretin ise yaramadigi artik bir gerçektir. Bu karalama tiyatrolarina vatandasimiz kanmamaktadir. Partimize her gün artan sayida vatandasimiz üye olmakta ve partimiz her geçen gün daha da büyümektedir. IYI Parti bu ülkenin kurtulus reçetesidir. Bu ülkenin aydinlik gelecegidir. 5 yil önce çaktigimiz o kivilcim, bugün memleketin üzerine, günes gibi doguyor.

IYI Parti günesi, güçlü, zengin ve mutlu bir Türkiye ülküsüyle parliyor. Allah’in izniyle IYI’ler iktidara yürüyor.

Afyon HABERI


Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °