BAKAN ÖZER; EGITIMIN ÖNÜNDE ANTI DEMOKRATIK ENGELLERI KALDIRDIK DEDI.

Ögrenci velileri Çocuklarinin Yemek sorunlarinin Çözülmedigini söylüyorlar

Egitim 10.10.2022 14:15:21 0
BAKAN  ÖZER; EGITIMIN ÖNÜNDE ANTI DEMOKRATIK ENGELLERI KALDIRDIK DEDI.

MILLI EGITIM BAKANI MAHMUT ÖZER; EGITIMIN ÖNÜNDE ANTI DEMOKRATIK ENGELLERI KALDIRDIK DEDI.

Ögrenci velileri  Çoçuklarinin Yemek sorunlarinin Çözüledigini söylüyorlar

Ama; Ayni çati altinda üç okul, okulun gündüzlü ögrencilerinden bir okul yemek bedelinin %55'ni, diger iki okul %100 'nü ödeyerek yemek yiyebiliyor.

Bu anti demokratik degil mi?

Adalet ve firsat esitligi bunun neresinde?

Ögrenci velileri daha önce Afyonkarahisar valisinin halk gününde de konuyu valimize anlatmen faislar, ancak valimiz talimat vermesine ragmen durum degismemistir.

Bu durum velilerde çifte standart, hatta ötekilestirilmis izlenimi birakmaktadir.

Ögrencilerin kantindstfod tarzinda yemek yemeleri ne derece sagliklidir?

Afyonkarahisar Atatürk Anadolu Lisesi, Spor Lisesi ve Güzel sanatlar lisesi Ayni bahçede, ayni çati altinda egitim ve ögretim verirken,

Pansiyon yönetmeliginde pansiyonu bulunan okulun kendi ögrencilerine %55 bedel alinirken, sanki Milli Egitim Bakanligina ait degilmis gibi, sanki devlet okulu degilmis gibi, sanki farkli bir ülkenin ögrencileriymis gibi davranilmasi kabul edilebilir bir davranis degildir.

Bu olay velilerin, ögrencilerin vicdanlarinda derin yaralar açilmasina neden olmaktadir.

Yetkililerin durum hakkinda gerekeni yapmalarini bekliyoruz.

Diyen veliler, çözüm beklemektedir.

Afyonkarahisar valiligi sitesinden

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yigitbasi, düzenli araliklarla yapilan Halk Toplantisi kapsaminda vatandaslarin sorunlarini dinleyip, ilgili birimlerle koordinasyon saglayarak çözüm noktasinda destek oldu.

Afyonkarahisar Valiligi tarafindan düzenli araliklarla yapilan “Halk Toplantisi” Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yigitbasi baskanliginda, Valilik Toplanti Salonunda gerçeklestirildi.

Talep ve sorunlara hizlica çözüm üretilmesi için Vali yardimcilarinin ve kurum müdürlerinin de hazir bulundugu toplantida Vali Yigitbasi, kendisine iletilen istek, talep, öneri ve sikâyetleri dinledi, not aldi.

Taleplerin hizlica çözüme kavusturulmasi için ilgili kurum müdürlerine talimatlar veren Vali Yigitbasi, kendisine iletilen her konunun takipçisi olacagini söyledi.

Yaklasik üç saat süren toplantiya yalnizca sorun için gelenler degil, Afyonkarahisar Valisi ile tanismak isteyenler de gelince yogun bir katilim gerçeklesti.

“Vatandaslarimizin huzuru ve güvenligi bizler için öncelikli konu” diyen Vali Yigitbasi: “Devletimiz tüm imkânlariyla milletimizin her zaman yaninda. Bizler bu imkânlar çerçevesinde vatandaslarimiza destek olmaya, sorunlarina çare olmaya gayret ediyoruz” dedi.

Afyon HABERI


Cuma 21.5 ° / 7.4 °
Cumartesi 17.6 ° / 5.7 °
Pazar 18.7 ° / 3.8 °