Wushu Balkan Sampiyonasi Afyonkarahisar’da sona erdi.

“ 5. Açik Wushu Kung Fu Balkan Sampiyonasini 15 Temmuz Sehitleri anisina 10 farkli ülkeden katilan 1100 sporcu sanda ve taolu dallarinda tamamlandi.

Spor 10.10.2022 14:10:12 0
Wushu Balkan Sampiyonasi Afyonkarahisar’da sona erdi.

Afyonkarahisar Tinaztepe Spor Salonunda baslayan 5. Açik Wushu Kung Fu Balkan Sampiyonasi 10 farkli ülkeden 1100 sporcunun katilimiyla tamamlandi. Birbirinden heyecanli anlara sahne olan müsabakalarda dereceye giren sporcular madalya ve katilim belgelerini aldi.

Spor kenti Afyonkarahisar bir sampiyonaya daha ev sahipligi yapti. 4 Ekim tarihinde baslayan 5. Açik Wushu Kungfu sampiyonasina 10 farkli ülkeden katilan bin sporcu; taolu, minikler ve yildizlar sanshou, gençler ve büyükler sanshou dallarinda mücadele etti.

5. Açik Wushu Kung Fu Balkan Sampiyonasi’nin dostluk ve kardeslik içerisinde tamamlanmasindan dolayi memnuniyet duydugunu belirten Afyonkarahisar Gençlik ve Spor Il Müdürü Ismail Hakki Kasapoglu: “ 5. Açik Wushu Kung Fu Balkan Sampiyonasini 15 Temmuz Sehitleri anisina 10 farkli ülkeden katilan 1100 sporcu sanda ve taolu dallarinda tamamladik.

Sehrimiz adina gerçekten güzel bir organizasyon oldu. Sampiyonanin dostluk ve kardeslik içerisinde tamamlanmasi da bizleri mutlu etti. Bu sampiyonaya ev sahipligi yaptigimiz için mutluyuz.

Federasyon baskanimizla görüstük kendileri bize ilerleyen zamanlarda Afyonkarahisar’da bir Avrupa Sampiyonasi düzenleyecegimizin sözünü verdi. Ben bu baglamda federasyon baskanima ve mesai arkadaslarima tesekkür ederim” ifadelerinde bulundu.

“Sporun kalbi Afyonkarahisar’da atmaya devam edecek”

Il Müdürü Kasapoglu ulusal müsabakalarin Afyonkarahisar’da ilerleyen günlerde de sik sik yapilacagini vurgulayarak: “Afyonkarahisar ulusal müsabakalarin da yapildigi bir sehir oldu. Insallah bu müsabakalari ilerleyen günlerde çok daha fazla görecegiz.

Sporun kalbi Afyonkarahisar’da atmaya devam edecek” dedi.

Müsabakalar neticesinde dereceye giren sporculara ödülleri; Gençlik ve Spor Il Müdürü Ismail Hakki Kasapoglu, Spor Hizmetleri Müdürü Yilmaz Ersen ve Türkiye Wushu Federasyonu Baskan Vekili Abdurrahman Akyüz tarafindan takdim edildi.

 

Afyon HABERI


Cuma 21.6 ° / 8.6 °
Cumartesi 24.7 ° / 6.9 °
Pazar 24.9 ° / 8.6 °