Çiftçilere 18 milyon liralik tohum destegi verilecek

Bu tohumlar ürün kalitesi ve verimi anlaminda insallah daha bereketli olacak. Sonrasinda elde edilecek ürünler yine tohum olarak kullanilabilecek.

Gündem 9.10.2022 09:22:00 0
Çiftçilere 18 milyon liralik tohum destegi verilecek

Denizli Büyüksehir Belediyesi ve Denizli Tarim ve Orman Müdürlügü isbirliginde kent genelindeki 4.000 çiftçiye 1.500 ton sertifikali tohum destegi verilecek. 18 milyon liralik rekor destegin protokolü Denizli Valisi Ali Fuat Atik ve Büyüksehir Belediye Baskani Osman Zolan tarafindan imzalandi.

DENIZLI (IGFA) - Denizli’de hayata geçirdigi kirsal kalkinma projeleriyle çiftçi ve üreticinin yüzünü güldürmeye devam eden Denizli Büyüksehir Belediyesi, Denizli Tarim ve Orman Müdürlügü isbirligi ile rekor bir destege daha imza atacak.

Bu kapsamda Denizli’de Bugday Üretimini Gelistirme Projesi’ni hayata geçiren Büyüksehir Belediyesi ve Tarim ve Orman Müdürlügü kent genelindeki 4 bin çiftçiye bugday, arpa ve yem bitkisi tritikale olmak üzere yaklasik 1.500 ton sertifikali tohum dagitacak. Yüzde 50’si Büyüksehir Belediyesi, yüzde 50’si ise Tarim ve Orman Bakanligi’nin Tarim Alanlarinin Kullaniminin Etkinlestirilmesi (TAKE) Projesi kapsaminda olmak üzere yaklasik 18 milyon liralik tohum desteginin protokolü Denizli Valisi Ali Fuat Atik ve Büyüksehir Belediye Baskani Osman Zolan tarafindan imzalandi.

Valilikte düzenlenen protokole Vali Atik ve Baskan Zolan’in yani sira Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcisi Serhat Akbulut, Denizli Tarim ve Orman Müdürü Sakir Çinar ve beraberindekiler katildi.

Büyüksehir toplumun her kesimine el uzatiyor

Vali Atik burada yaptigi konusmada, Denizli Büyüksehir Belediyesinin klasik belediyecilik anlayisi disinda toplumun tüm sorunlariyla ilgilenerek çözüm getirdigini belirtti. Vali Atik, “Büyüksehir Belediyemizin özellikle çiftçimize destek veren çalismalar yaptigini görüyoruz.

Büyüksehir Belediye Baskanimiz ve kiymetli ekibinin bu konulardaki çalismalarini yakinen izliyorum. Allah Büyüksehir Belediyemizin kasasina bereket versin” dedi.

Denizli Büyüksehir Belediyesinin görünen hizmetleri kadar gözle görünmeyen ama toplumun her kesimine dokunan hizmetleri de bulundugunu, bunlardan bir tanesinin de protokolünü imzaladiklari tohum destegi oldugunu isaret eden Vali Atik, Büyüksehir Belediyesine ve Baskan Zolan’a tesekkür ederek projenin hayirli olmasini diledi.

Ürün kalitesi ve verimi artacak

Baskan Zolan ise, günümüzde gidanin çok önemli hale geldigini belirterek, “Üreten insanin yaninda olmak ve desteklemek gerekiyor.

Bu desteklerimiz, rutinin disinda üretim artisina katki saglamali, hem çiftçilerimiz bol ürün almali, hem de ekonomisini düzeltmis olarak yasamini mutlu bir sekilde sürdürmeli” dedi.

Tohumlarin sertifikali olduguna dikkati çeken Baskan Zolan, “Bu tohumlar ürün kalitesi ve verimi anlaminda insallah daha bereketli olacak. Sonrasinda elde edilecek ürünler yine tohum olarak kullanilabilecek.

Ürün deseninde de iyilesme olacak” dedi.

Büyüediyesiniksehir Beln projeye 9 milyon liranin üzerinde katki sagladigini kaydeden Baskan Zolan, “Ayni zamanda lojistik ve dagitimini da biz Büyüksehir Belediyesi olarak biz saglayacagiz. Yeter ki insanlarimizin üretsin, yerinde mutlu olsun ve insallah bereketli ürünleri olsun.

Projemiz simdiden hayirli ugurlu olsun insallah” ifadelerini kullandi.


Denizli’de Bugday Üretimini Gelistirme Projesi

Denizlili çiftçilerin bugday üretimini ve dolayisiyla gelirlerini artirmalarini temin etmek, üreticilerin sertifikali bugday çesitleri ile tanismalarini ve sertifikali tohumluk kullanma aliskanligini kazanmalarini saglamak amaciyla baslatilan Denizli’de Bugday Üretimini Gelistirme Projesi ile özellikle atil arazilerin bos birakilmasi önlenecek.

Gida üretiminin devamliligi saglanarak kent ekonomisine katki verecek proje ile köyden kente göç azaltilacak

. Tohumlardan ede edilecek ürünler ertesi yillarda da tohumluk olarak kullanilacak ve 2 yil içerisinde proje alaninda üretilen bugday islah edilmis çesitlere dönüstürülmüs olacak.

Denizli HABERI


Çarşamba 22.4 ° / 7.6 °
Perşembe 21.8 ° / 10.8 °
Cuma 22 ° / 8 °