13. Gastronomi Enstitüsü Afyonkarahisar'da açilacak

“Egitim hepimizin meselesidir” diyen Vali Yigitbasi: “Bir milletin gelecegi, çagi yakalayabilmesi tamamen egitime baglidir.

Egitim 8.10.2022 21:40:32 0
13. Gastronomi Enstitüsü Afyonkarahisar

Türkiye'nin 13. Gastronomi Enstitüsü Afyonkarahisar'da açilacak

Millî Egitim Bakani Mahmut Özer, Afyonkarahisar programi kapsaminda gerçeklestirilen 2022-2023 Egitim Ögretim Yili Degerlendirme Toplantisi'nda il genelinde görev yapan okul yöneticileri ve ögretmenlerle bir araya geldi.

Bakan Özer, toplanti öncesi Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yigitbasi, Afyonkarahisar Milletvekilleri Prof. Dr. Veysel Eroglu, Ali Özkaya, Ibrahim Yurdunuseven, Mehmet Taytak, Afyonkarahisar Belediye Baskani Mehmet Zeybek, protokol ve vatandaslarla birlikte Afyonkarahisar Valiligi, Afyonkarahisar Belediyesi ve Afyon Kocatepe Üniversitesi is birliginde düzenlenen  4. Uluslararasi Gastro Afyon Lezzet ve Turizm Festivali açilisi nedeniyle düzenlenen kortej yürüyüsüne katildi.

13. Gastronomi Enstitüsü’nün Afyonkarahisar’da Açacagiz

Burada konusan Bakan Özer, festivalde Mevlevilige atifla sadece yemegin degil insanin da pistigine dikkat çekildigini dile getirdi.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in esi Emine Erdogan himayesinde gastronomi enstitüleri açmak için bir seferberlik baslattiklarini, baslangiçta planlanan 10 enstitüye Sanliurfa ve Adana'nin da dâhil edildigini anlatan Özer, 13'üncü enstitüyü ise Afyonkarahisar'da açmaya karar verdiklerini paylasti.

Afyonkarahisar’da Agirlamaktan Memnunuz

Bakan Mahmut Özer ile Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yigitbasi daha sonra 2022-2023 Egitim Ögretim Yili Degerlendirme Toplantisi'na katildi.

Burada konusan Vali Yigitbasi, “Sayin Bakanim. Köklü bir tarihi geçmise sahip, milli mücadelenin sembol sehri,  tarihi ve kültürel degerleri, dogal güzellikleriyle hayran birakan, 7 cografi bölgenin üçünde yer alan, iklimlerin, yollarin kesistigi, üretimiyle, ihracatiyla ülke ekonomisine önemli katma deger saglayan, gastronomi sehri Afyonkarahisar’da sizleri agirlamaktan son derece memnun oldugumuzu ifade etmek isterim. Hos geldiniz seref verdiniz” dedi.

Bir Egitim Sistemi Ögretmeni Kadar Güçlüdür

“Egitim hepimizin meselesidir” diyen Vali Yigitbasi: “Bir milletin gelecegi, çagi yakalayabilmesi tamamen egitime baglidir.

Egitimin tüm unsurlari bir biriyle ne kadar uyumlu, basarili çalisirsa o denli kaliteli olacaktir. Egitimin temeli de hiç süphesiz ögretmenlerdir.

Onlar ne kadar donanimli, ne kadar özverili, ne kadar iyi yetismis olursa egitim de o kadar kaliteli olacaktir.

Çünkü bir egitim sistemi ögretmeni kadar güçlüdür. Bir toplum ögretmeni kadar güçlüdür. Egitim alanindaki her ugrasimiz, aslinda bir gelecek insasidir. Gelecegi insa etmek, en az geçmiste verdigimiz bagimsizlik savasi kadar önemlidir. Bu yönüyle ülkemizi, aydinlik ve güzel yarinlara, her yönüyle güçlü, iyi yetismis gençler tasiyacaktir. Tüm bu çabalarimizin gayesi, ülkemizi kalkindiracak, dünyada söz sahibi olacak, donanimli, okuyan, arastiran, katma deger üreten, basarili, ahlakli ve erdemli gençler yetistirmektir” ifadelerini kullandi.

Degisimlerin Yöneltmesindeki En Önemli Araç

Günümüzde ekonomik ve sosyal kalkinmanin en önemli bileseninin egitim oldugunu söyleyen Vali Yigitbasi, egitimin tüm dünyada hizli ve sürekli bir degisim içinde olduguna degindi. Vali Yigitbasi, “Egitim, artik sadece anayasal bir hak ve sosyal bir hukuk devletinin görevi olarak görülmemekte, ayni zamanda  ekonomik açidan “egitilmis insan gücü" en verimli üretim alanlarindan birisi olarak kabul edilmekte, ayrica egitim, siyasi, toplumsal ve kültürel bütünlesmenin ve degisimlerin yönetilmesindeki en etkin araç olarak bilinmektedir” seklinde konustu.

Afyonkarahisar’da Egitimdeki Tüm Eksiklikleri Giderecegiz

Türkiye'nin en önemli zenginliginin genç nüfusu olduguna dikkat çeken Vali Yigitbasi söyle devam etti: “Iste bizler elbirligiyle genç nüfusumuzu egitim yoluyla en etkili lokomotif haline getirmedikçe, yaptigimiz hizmetler anlami bulmayacaktir.

Devletimiz, genç nüfusumuzun önünü tikayan degil tam tersine nitelik ve niceligi ile gelistiren bir araç olarak gördügümüz egitim ve ögretime büyük önem veriyor.

Bizlerde Sayin Bakanim sizlerin de destegiyle güzel sehrimiz Afyonkarahisar’da egitimi nasil daha kaliteli hale getirebiliriz, fiziki sartlari nasil iyilestirebiliriz, egitim camiamizin sorunlarini en aza nasil indirebiliriz, çocuklarimiza iyi bir gelecegi nasil insa edebilirinizin çabasiyla çalismalarimizi sürdürüyoruz. Insallah bugün sizlerin bizlere verecegi önemli desteklerle Afyonkarahisar’imizda egitimdeki tüm eksiklikleri giderecegiz.

” Vali Yigitbasi konusmasinin son bölümünde sunlari söyledi: “Gelecegimizin teminati çocuklarimizin, onlara en iyi imkânlari saglamaya çalisan ailelerimizin ve büyük gayretlerle ilimizin her kösesinde hizmet veren ögretmenlerimizin yeni egitim-ögretim yilini bir kez daha kutluyor, bugün sehrimize tesrif ettiginiz için sizlere bir kez daha sükranlarimi sunuyorum sayin bakanim.”

136 Milyon Yardimci Kaynagi Türkiye'deki Tüm Okullarimiza Ulastirdik

Daha sonra söz alan 2022-2023 egitim ögretim yilina çok daha hazirlikli bir sekilde baslamak için 17 Haziran'da bir önceki egitim dönemi tamamlandiktan hemen sonra çalismalara baslandigini söyleyen Bakan Özer, bu kapsamda yapilanlari anlatti.

Son 19 yilda oldugu gibi egitimde firsat esitligini güçlendirmek için ders kitaplarinin ücretsiz olarak dagitildigini, 153 kitabi hazirladiklarini söyledi.

Salgin sürecinde olusan ögrenme kayiplarini telafi etmek için üretilen yardimci kaynaklarin da ders yili baslangicinda tüm ögrencilerle basili olarak paylasildigini da belirten Özer, "136 milyon yardimci kaynagi Türkiye'deki tüm okullarimiza ulastirdik. Insallah, ekim ayi içinde 20 milyon ilave yardimci kaynak ve Temel Egitim Genel Müdürlügümüzün gönderecegi 4 milyon kaynakla 160 milyon kaynagi tüm okullarimiza, tüm çocuklarimiza, yavrularimiza eristirmis olacagiz." ifadelerini kullandi.

 Dijital Ögrenci ve Ögretmen Destek Platformu Tanitilacak

Yardimci kaynak problemini okul yöneticileri ve ögretmenlerin destegiyle ortadan kaldiracaklarini söyleyen Özer, yakin zamanda dijital ortamda bir ögrenci ve ögretmen destek platformunu tanitacaklarini ifade etti.

Özer, "Artik bireysellestirilmis kaynaklara dogru sistemi evirmeye baslayacagiz.

Her ögrenciye ayni kaynak degil, her ögrenciye ihtiyaç duydugu kazanimlarla iliskili sekilde yeni kaynaklari elektronik ortamda ulastiracagiz."

 Okullara Ilave Temizlik Personeli Destegi Saglanacak

Okullarin temizligi için daha önce ekim, kasim aylarinda göreve baslatilan personelin Çalisma Bakanliginin destegiyle bu yil ilk kez eylül ayinda okullar açilmadan görevlendirildigini hatirlatan Bakan Özer, yeni bir çalismayi daha açikladi.

Özer, "Insallah, ögrenci sayisi 500'ün üzerinde olan okullarimiza ilave temizlik elemanlari gönderecegiz.

O çalismanizda sonlara ulastik." dedi. 

Bu yil ilk kez her okula dogrudan bütçe gönderildigini ifade eden Özer, bu kapsamda 3 milyar 900 milyon liranin okullara iletildigini belirtti.

Bu miktarin 1 milyar 400 milyon lirasinin hâlen okullarin hesaplarinda hazir bulundugunu dile getiren Özer, bu gelenegin köklesecegini ve destek miktarinin sürekli artirilacagini söyledi.

Egitim politikalarinin gerçeklesmesindeki katkilarinizdan dolayi ögretmen ve okul yöneticilerine tesekkür eden Özer, yeni egitim ve ögretim yilinin tüm ögrenci, ögretmen ve yöneticilere hayirli olmasini diledi.

Afyon HABERI


Cuma 21.5 ° / 7.4 °
Cumartesi 17.6 ° / 5.7 °
Pazar 18.7 ° / 3.8 °