Milli Egitim Bakani Mahmut Özer Afyonkarahisar’da Incelemelerde bulundu.

Programlari kapsaminda Afyonkarahisar’a gelen Millî Egitim Bakani Prof. Dr. Mahmut Özer, ilk ziyaretini Afyonkarahisar Valiligine yapti.

Egitim 8.10.2022 21:35:26 0
Milli Egitim Bakani Mahmut Özer Afyonkarahisar’da  Incelemelerde bulundu.

Programlari kapsaminda Afyonkarahisar’a gelen Millî Egitim Bakani Prof. Dr. Mahmut Özer, ilk ziyaretini Afyonkarahisar Valiligine yapti.  

Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yigitbasi’ni makaminda ziyaret eden Bakan Özer, il genelindeki egitim yatirimlari ve çalismalari hakkinda bilgi aldi.

Bakan Özer, Valilik makaminda gerçeklestirdigi kisa ziyaretin ardindan Il Egitim Degerlendirme Toplantisi’na katildi.

Toplanti sonrasi açiklamalarda bulunan Bakan Özer. Afyonkarahisar’daki egitim kalitesini genel hatlariyla gördüklerini ve kaliteyi artirmak için neler yapilmasi gerektigini ayrintili bir sekilde ele aldiklarini söyledi.

Afyon Ilimizi Desteklemeye Devam Edecegiz

Yatirimlarda en büyük payi güçlendirmeye ayirdiklarini ifade eden Bakan Özer, “Milli Egitim Bakanligi olarak Afyonkarahisar'daki 2022 yili yatirim bütçemiz 735 milyon TL idi. Bu toplantimizda 32 milyon ödenegin ve 836 milyonluk yeni yatirimlari da Afyonkarahisar'a kazandirarak Afyon'un 735 milyonluk egitim yatirim bütçesini 1 milyar 603 milyon TL’ye çikarmis bulunuyoruz.

Bu yatirimlarin Afyonkarahisar'a hayirli ve ugurlu olmasini diliyorum

. Bu rakamlar nihai rakamlar degil, insallah daha sonraki gelislerimizde mevcut yatirimlarin ilerleme seyrine göre yeni yatirimlarla Afyon ilimizi desteklemeye devam edecegiz.

Bu yatirimlarin en büyük payini güçlendirmeye ayirdik. Afyon bu süreçte en magdur olan illerimizden bir tanesiydi.

Su ana kadar güçlendirmeyle ilgili okullarimizin büyük bir kismi yapildi.

Emek veren bütün arkadaslarimiza çok tesekkür ediyoruz. 2022 yili sonu itibariyla hedefimiz mevcut güçlendirmede olan okullarimizin tamaminin güçlendirmesini tamamlamak. Bu kapsamda yaklasik 500 milyonluk yatirimi Afyon ilimize ayirmis bulunuyoruz” dedi.

17 Yeni Anaokulunu Afyon'a Kazandiracagiz

Okul öncesi okullasma oranlarina iliskin yürütülen çalismalar konusunda bilgiler vere Bakan Özer sunlari söyledi:

“Bakanlik olarak 2022 yilindaki en büyük önceligimiz okul öncesi egitimdeki okullasma oranlarini OECD ülkeleri ortalamalarina çikartmak.

Bu kapsamda 3 bin tane yeni anaokulunu yapmak üzere Emine Erdogan hanimefendi himayesinde yeni bir proje baslattik. Su ana kadar bin 710 adet yeni bagimsiz anaokulunu 2022-2023 egitim ve ögretim yilina yetistirdik.

Türkiye'deki 5 yasindaki okullasma oranlarini 10 ay gibi kisa sürede yüzde 78'den yüzde 94'e çikardik.

Afyon'da bu seviyenin yüzde 95'e geldigini gördük. Ama bunu yüzde yüze ulastirmak için tüm Türkiye'ye ilave yatirimlar veriyoruz. 17 tane yeni anaokulunu Afyon'a kazandiracagiz

. Erisimle ilgili sikinti olan bölgelere 5 tane yeni okul yapacagiz, yine ayni kapsamda 2 tane okulu da mevcut yatirimlara ilave edecegiz.

Hem güçlendirmeler, hem onarim hizli bir sekilde Afyon'da tamamlanacak ve 24 tane de yeni okulu Afyon'umuza kazandirmis olacagiz.

2023 yilinda da çok daha iyi yatirimlarla Afyon ilimizin fiziki mekânlarla ilgili bütün sorunlarini ortadan kaldirmis olacagiz.”

Yeni Yatirimlarimiz Afyonkarahisar’a Hayirli Olsun

Egitimin gelmis oldugu noktadan memnun olduklarini belirten Bakan Özer, “Bu süreçleri basariyla yürüten degerli Valimize tesekkür ediyorum. Afyonkarahisar ile ilgili tüm sorunlari bizlere ulastiran, sadece Afyon ile ilgili degil Türkiye’nin egitim sisteminin daha iyi noktalara gelmesi için sürekli proje üreten milletvekili Sayin Veysel Eroglu’na tesekkür ediyorum.

Kiymetli vekillerimize tesekkür ediyorum. Hem egitim yatirimi yapilacak arazinin bulunmasi hem de mevcut okullarin içyapisinin zenginlestirilmesine yönelik verdigi destekler nedeniyle Belediye baskanimiza tesekkür ediyorum.

Afyonkarahisar’daki hayirseverlere tesekkür ediyorum. Il Milli Egitim Müdürümüz ve tüm personeline, ilçe milli egitim müdürlügümüze, okul yöneticilerimize çok tesekkür ediyorum. Yeni egitim yatirimlarimizin Afyonkarahisar’a hayirli olmasini diliyorum” diye konustu.

Afyon HABERI


Perşembe 20.6 ° / 6.8 °
Cuma 18.7 ° / 7 °
Cumartesi 21.3 ° / 9.1 °