Ankara’da Türkiye Bilardo Federasyonu Tesisleri’nde yapilacak.

Ilimizi Ankara’da temsil eden arkadaslarimiza tekrar basarilar diliyor, tüm halkimizi bilardo salonlarina davet ediyorum.

Spor 8.10.2022 13:10:10 0
Ankara’da Türkiye Bilardo Federasyonu Tesisleri’nde yapilacak.

Türkiye 3 Bant Bilardo Sampiyonasi basladi. Afyonkarahisar’dan 14 sporcunun katilacagi sampiyona Ankara’da Türkiye Bilardo Federasyonu Tesisleri’nde yapilacak. 2022 Yili 2.Etap’la ilgili olarak Türkiye Bilardo Federasyonu Il Temsilcisi Harun Yagici’nin açiklamasi….

03-21 Ekim 2022 tarihleri arasinda Ankara Gölbasi’nda bulunan Uluslararasi Bilardo Kompleksinde yapilacak olan “Türkiye 3 Bant bilardo Sampiyonasi 2.Etap Müsabakalarina”  ilimizden 14 sporcu katilacaktir. Eylül ayinda 124 kisilik rekor bir katilimla yapilan il kontenjan turnuvasi ardindan direk katilim hakki kazanan 10 sporcumuza ek olarak 4 sporcumuzda sampiyona öncesi yapilan ön elemelerde basarili oldular ve katilim hakki kazandilar.

Kendine has bir puanlama sistemine sahip olan sampiyonada, 14 sporcumuz farkli günlerde mücadele edecekler.

2.etap müsabakalari sonrasinda kasim ayinda yapilacak olan 3.etaba katilmak için ter dökecek olan sporcularimiza simdiden basarilar diliyoruz.

3.etapta yine ilimizi en az 6 sporcunun temsil edecegini düsünüyorum.

Ilimizden sampiyonaya katilacak sporcular genel klasman siralarina göre Sükrü Suat Toydemir, Enver Mut, Tuncay Temirkaya, Ihsan Dumanli, Ahmet Özaydin, Ali Arslan, Selçuk Undu, Ahmet Simsek, Ali Karaman, Ceyhan Çalisir, Alaattin Çevirim, Ismail Arslan, Zeynelabidin Sahintepe ve Emrah Koser.

14 sporculuk katilim sayisi da Türkiye geneline baktigimiz zaman yine hemen büyüksehirlerin arkasindan Afyonkarahisar’imizin geldigini gösteriyor. Afyonkarahisar’da bilardonun gelisimi için çalismalarimiza devam edecegiz.

Bu konuda Gençlik Spor Il Müdürümüz Sayin Ismail Hakki KASAPOGLU’da gereken destekleri esirgemeyeceginin sözünü vermistir. Yakin zamanda gençlerin kurslara katilabilecegi bir tesis için çalismalara baslanacaktir.

Turnuvanin yapilacagi yer Ankara’nin Gölbasi ilçesinde yer aliyor.

Dünyanin ilk ve tek bilardo tesisi ünvanini tasiyan ve Türkiye Bilardo Federasyonu’na ait olan uluslararasi bilardo kompleksi, zaman zaman ülkemizde agirladigimiz yabanci bilardocular tarafindan da çok begenilmektedir.

Bunun sonucu olarak Dünya Bilardo Birligi (UMB) 2023 yilindaki bütün uluslararasi organizasyonlari Türkiye’ye vermistir.

Bilardonun okul sporlarina girmesi ile birlikte sampiyonalarin yapildigini görmekteyiz.

Pandemi etkisi iyice kaybolduktan sonra katilim ve ilginin artacagini düsünmekteyiz  MEB ile yapilan görüsmeler devam etmekte ve yakinda bilardo seçmeli ders olarak okullarda okutulmaya baslanacaktir.

Ersan Ercan yönetimindeki bilardo federasyonu, bilardonun eskiden kalma algisini yikmayi gerçekten basariyor. Ayni zamanda ülkemizin çesitli bölgelerinde, Avrupa’da bile göremeyeceginiz kalitede bilardo salonlari bulunmaktadir.

Son olarak bir dünya sampiyonumuzdan bahsetmek istiyorum.

Henüz 16 yasinda ve UMB tarafindan düzenlenen tüm sampiyonalar içerisinde “En Genç Dünya Sampiyonu” ünvanini tasiyor. Burak Hashas. Önce U17 Türkiye Sampiyonu, sonra Avrupa Gençler Sampiyonu ve son olarakta Hollanda’da U22 Gençler Dünya Sampiyonu oldu. Hem okuluna devam eden basarili bir ögrenci, hem de sevdigi sporcu yapan basarili bir bilardocu

. Bu örnekle birlikte bilardoya karsi ön yargisi olan ögrenci velilerimize bir çagri yapmak istiyorum

. Çocuklarinizi bilardoyla tanistirmaktan çekinmeyin.

Çünkü bilardo demek, matematik, fizik, geometri, psikoloji demektir. Zorluklarla basa çikma, baski altinda dogru karar verme, hayal gücünü gelistirme ve hayata hükmetme becerilerini gelistirir.

Ilimizi Ankara’da temsil eden arkadaslarimiza tekrar basarilar diliyor, tüm halkimizi bilardo salonlarina davet ediyorum.

Afyon HABERI


Cumartesi 24.7 ° / 6.9 °
Pazar 24.9 ° / 8.6 °
Pazartesi 22.4 ° / 8 °