BASKAN ZEYBEK’TEN MEVLID KANDILI MESAJI

Afyonkarahisar Belediye Baskani Mehmet Zeybek, Peygamber Efendimizin dogum günü olan Mevlid Kandili dolayisiyla bir mesaj yayinladi

Gündem 6.10.2022 12:16:27 0
BASKAN ZEYBEK’TEN MEVLID KANDILI MESAJI

 Afyonkarahisar Belediye Baskani Mehmet Zeybek, Peygamber Efendimizin dogum günü olan Mevlid Kandili dolayisiyla bir mesaj yayinladi

Mevlid Kandilinin; tüm Islam Âlemine, Afyonkarahisarli hemserilerimize saglik, mutluluk ve refah getirmesini dileyen Baskan Zeybek, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in dünyaya tesriflerinin yil dönümünü idrak etmenin mutlulugunu yasadiklarini belirtti. 

Baskanimiz Mehmet Zeybek mesajinda su ifadelere yer verdi; “ Hz. Peygamberimiz (S.A.V) bütün insanlik için bir yol gösterici, ilahi bir nur, sönmeyen bir kandildir. Onun dogumu insanlik tarihinin en önemli hadiselerinden biridir. Çünkü Yüce Allah onu bütün âlemlere rahmet olarak göndermistir. Islam dini bir ahlak dini olarak insanligi kurtulusa ve hidayete davet etmektedir.

 Peygamberimizin hayatini okumaya ve anlamaya, O'nun engin sevgi ve hosgörüsüne, zarafetine, izzet ve keremine, her biri ayri bir hakikat tasiyan sözlerine kisacasi onun rehberligine olan ihtiyacimiz her zamankinden fazladir.

Peygamberimizin dünyaya tesrif ettigi bu mübarek gecede, Mevla'nin sonsuz affindan, merhametinden, iyiliginden ve gönüllere umutla huzuru dolduran o yüce rahmetinden hepimizin faydalanmasini dilerim.

 Ülkemizin ve milletimizin her zamankinden daha çok birlige, beraberlige ve kardeslige ihtiyaç duydugu bu günlerde mübarek geceleri birer firsat olarak degerlendirmeliyiz. Magfiret kapilarinin sonuna kadar açildigi bu manevi günlerde yaslilarin, hastalarin, es-dost ve akrabalarin gönüllerini hos tutmaliyiz.

 Sevgili Peygamberimizin dünyayi sereflendirmesinin yil dönümü olan Mevlid kandilinin bütün insanliga rahmet ve huzur getirmesini Yüce Mevla'dan niyaz eder, bütün Islam âleminin ve degerli hemsehrilerimin Mevlid Kandili'ni tebrik eder; birligimize, beraberligimize ve hayirlara vesile olmasini temenni ederim" dedi.

Afyon HABERI


Cuma 21.5 ° / 7.4 °
Cumartesi 17.6 ° / 5.7 °
Pazar 18.7 ° / 3.8 °