Kizilay Kadin ve Genç Kizilay gönüllüleri Çevre Temizligi Yapti.

81 ilde Kizilay Kadin ve Genç Kizilay gönüllülerinin katilimiyla düzenledi.

Gündem 4.10.2022 12:51:15 0
Kizilay Kadin ve Genç Kizilay gönüllüleri Çevre Temizligi Yapti.

Saglikli yasam ve saglikli yaslanmada fiziksel aktivitenin önemine vurgu yapan Türk Kizilay; tüm gönüllüleri ile 3-4 Ekim Dünya Yürüyüs Gününde 81 ilde es zamanli yürüyerek, saglikli yasamin önemine dikkat çekti.

Kizilay, 2030 Stratejik Hedefleri arasinda yer alan “Saglikli Yasayan ve Yaslanan Toplum Için Çalismak” basligiyla saglikli yasam kültürünü gelistiriyor, toplumsal farkindalik ve bilinçlendirme çalismalarina devam ediyor.

Günümüzde fiziksel aktivitenin saglik için öneminin yeterince anlasilamamasi ve giderek daha hareketsiz bir yasam tarzinin benimsenmesi, toplumda obezite, kalp-damar hastaliklari, hipertansiyon, diyabet, osteoporoz gibi kronik hastaliklarin görülme sikligini artiran önemli nedenlerden biri oldu.

Kizilay ise 1991 yilindan bu yana 3-4 Ekim gününde kutlanan Dünya Yürüyüs Günü dolayisiyla yürüyüs etkinligi düzenleyerek fiziksel aktiviteden uzak bir hayatin beraberinde getirdigi kronik rahatsizliklara dikkatleri çekiyor.

Özellikle Kizilay Kadin gönüllülerinin yogun katilim sagladigi ve 81 ilde es zamanli yapilan yürüyüs etkinliginde “sagliga yürüyoruz, iyilik için adim at” yazili pankartlari açildi.

Saglikli Yasamin Ilk Adimi Fiziksel Aktivite

Fiziksel aktivite, sagligi koruyup gelistirebilmek ve daha fazla yarar elde edebilmek için düzenli olarak yapilmali ve yasamin bir parçasi haline getirilmelidir. Toplumun büyük bir çogunlugunda fiziksel aktivite, “spor” kelimesi ile esanlamli olarak algilaniyor

Oysa ki fiziksel aktivite, günlük yasam içinde kas ve eklemlerin kullanilarak enerji harcamasi ile gerçeklesen, kalp ve solunum hizini artiran ve farkli siddetlerde yorgunlukla sonuçlanan aktiviteler olarak tanimlaniyor.

Bu kapsamda spor aktivitelerinin yani sira egzersiz, oyun ve gün içinde yapilan çesitli aktiviteler de fiziksel aktivite olarak kabul ediliyor.

Yürüyüs ise ekipmansiz ve maliyetsiz yapilabilecek bir fiziksel aktivite konumunda bulunuyor.

Sagliga faydalarinin yani sira yürümek, yasam alanlarimizin daha yasanabilir hale gelmesine hava kirliliginin azaltilmasina da katki sagliyor.

 

Dünya Yürüyüs Gününde toplumu saglikli yasam ve saglikli yaslanmak için fiziksel aktiviteye tesvik eden Türk Kizilay bu yürüyüs etkinligini, Halk Sagligi ve Psikososyal Hizmetler Direktörlügü, Gönüllü Yönetimi Direktörlügü ile tüm Subelerinin is birliginde, 81 ilde Kizilay Kadin ve Genç Kizilay gönüllülerinin katilimiyla düzenledi.

Afyon HABERI


Perşembe 18.4 ° / 8 °
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °