VI. Uluslararasi Gastronomi Turizmi Arastirmalari Kongresi Yapilacak

(UGTAK), Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Turizm Fakültesi ev sahipliginde 6-9 Ekim 2022 tarihleri arasinda Akrones Termal Otel’de düzenlenecek.

Gündem 3.10.2022 11:16:19 0
VI. Uluslararasi Gastronomi Turizmi Arastirmalari Kongresi Yapilacak

Kültür ve Turizm Bakan Yardimcisi Nadir Alpaslan’in açis oturumuna tesrifiyle yapilacak olan VI. Uluslararasi Gastronomi Turizmi Arastirmalari Kongresi (UGTAK), Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Turizm Fakültesi ev sahipliginde 6-9 Ekim 2022 tarihleri arasinda Akrones Termal Otel’de düzenlenecek.

Kongre Düzenleme Kurulu Baskani ve AKÜ Turizm Fakültesi Dekani Prof. Dr. Isa Sagbas, UGTAK’in gastronomi turizm alaninda degisen piyasa egilimleri ve firsatlarla ilgili olarak sahadaki uzmanlar ve liderler ile yakin iliskilerin kurabilecegi ve konu hakkinda bilgi edinebilecek üç günlük bilimsel oturumlardan, panellerden ve bir günlük sosyal geziden olusacagini belirtti. Sagbas, “Alaninda uzman misafir konusmacilarin sunumlarini yapacagi panellerden ilki açilis konusmalarinin hemen akabinde Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yigitbasi’nin konusmalarini yapacagi ‘ Gastronomi ve Medya Iliskisi’ temasinda düzenlenecek” dedi.

132 bildiri sunulacak

Sagbas, farkli ülkelerden gelen 200’den fazla bilim insanin 132 bildiri sunacagi UGTAK ile ilgili olarak su bilgileri paylasti:

Gastronomi çalismalarini tesvik etmek, alanla ilgili arastirmacilari bir araya getirmek ve gastronomi turizmi merkezinde akademik etkilesimi artirmak amaciyla organize edilen kongreye basta Türkiye olmak üzere Italya, Ispanya, Fransa, Ingiltere, Kanada, Litvanya, Macaristan, Bosna-Hersek, Portekiz, Ingiltere, Tunus, Cezayir, Kazakistan, Kirgizistan, Özbekistan, Azerbaycan, Hindistan, Banglades, Endonezya ve Sri Lanka gibi ülkelerden 200’ü askin bilim insaninin katilimiyla toplamda 132 bildiri sunumu yapilacak.

Kongre davetlisi olarak Afyonkarahisar’a gelecek olan yerli ve yabanci katilimcilar sehrimizde ayni tarihlerde “Bizim Mutfagimizda Önce Insan Piser” temasiyla tertip edilecek olan IV. Uluslararasi Gastroafyon Lezzet ve Turizm Festivalinde de aktif rol alacak, çesitli söylesiler ve workshoplar yapacaklardir.”

Afyon HABERI


Perşembe 18.4 ° / 8 °
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °