MESLEK LISELI ÖGRENCILER AVRUPA'DAKI MÜSIAD ÜYESI FIRMALARDA STAJ YAPACAK

MÜSIAD üyesi firmalarda 1-30 Ekim tarihleri arasinda staj hareketliligi ve yerinde uygulama egitimlerine katilacak.

Ekonomi 1.10.2022 14:01:00 0
MESLEK LISELI ÖGRENCILER AVRUPA

 

Avrupa Birligi Erasmus+ Mesleki Akreditasyonu çerçevesinde düzenlenen mesleki staj hareketliligi kapsaminda Avusturya ve Belçika'daki MÜSIAD üyesi firmalarda staj yapacak 42 ögrenci, Istanbul Havalimani'ndan staj yapacaklari sehirlere yolcu edildi.

Avrupa Birligi Erasmus+ Mesleki Egitim Ögrenici ve Personel Hareketliligi için Erasmus+ Akreditasyonu alan Müstakil Sanayici ve Isadamlari Dernegi (MÜSIAD), mesleki staj hareketliliginin ilkini gerçeklestiriyor.

Proje kapsaminda, Kartal Atalar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Sehit Yüzbasi Yusuf Kenan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Sisli Mesleki ve Teknik Anadolu Meslek Liselerinde egitim gören, motorlu araçlar, bilisim teknolojileri, elektrik-elektronik bölümlerinden toplam 42 ögrenci, Avusturya'nin Viyana sehir ve Belçika'nin Brüksel sehrinde belirlenen MÜSIAD üyesi firmalarda 1-30 Ekim tarihleri arasinda staj hareketliligi ve yerinde uygulama egitimlerine katilacak.

Mesleki staj hareketliligi için Istanbul Havalimani'ndan yolcu edilen grup, IGA'nin destekleri ile IGA Pass hizli geçis ve check-in imkanlarindan faydalanirken, gençlere özel "IGA Youth Lounge" da misafir edildi.

Disisleri Bakanligi Avrupa Birligi Baskanligi ve Türkiye Ulusal Ajansi'nin destekledigi Avrupa Birligi Erasmus+ Mesleki Egitim Ögrenici ve Personel Hareketliligi programi ile mesleki egitim ögrencilerinin yurt disinda staj hareketliligine katilmalari, yerinde uygulama egitimleri ile yeni deneyimler kazanmalari hedefleniyor.

Afyon HABERI


Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °