Merkez Yatili Bölge Ortaokulu Z-Kütüphane Açilisi Gerçeklesti.

Merkez Yatili Bölge Ortaokulu Z-Kütüphane Açilisi Gerçeklesti.

Gündem 8.02.2018 18:44:28 0
Merkez Yatili Bölge Ortaokulu Z-Kütüphane Açilisi Gerçeklesti.

 

 

Milli Egitim Bakanligi tarafindan 81 ilde belirlenen okullarda Asayis Dairesi Baskanligi’nin koordinesinde uygulamaya konulan Zenginlestirilmis Kütüphane Projesi kapsaminda Ilimiz Merkez Yatili Bölge Ortaokulu’nda Sehit Polis Memuru Ahmet Karasahin’in adinin verildigi Z-Kütüphane Vali Yardimcisi Dr. Adem Uslu ile diger protokol üyelerinin katilimiyla açildi.
 
Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma Destek Programi (ÇOGEP) kapsaminda ögrencilerin sosyal gelisimine katkida bulunmak, toplumsal yasama iliskin bilgi ve becerilerini artirmak, ögrenme ve arastirma becerilerini gelistirmek, ögrencileri suç ortamlarindan uzak tutmak, verimli zaman geçirmelerini saglamak, toplumsal farkindalik ve duyarliliklarini gelistirmek, milli kimlik ve aidiyet duygularini gelistirmek, emniyet teskilati ile bölge insani arasinda diyalogu artirmak ve bilinçli nesillerin yetismesine katki saglamak amaciyla Merkez Yatili Bölge Ortaokulunda Z-Kütüphane açildi.
 
Afyonkarahisar Il Emniyet Müdürlügü Toplum Destekli Polislik Sube Müdürlügü tarafindan yapilan ve Sehit Polis Ahmet Karasahin Zenginlestirilmis Kütüphanesinin (Z-Kütüphane) açilisina Vali Yardimcisi Dr. Adem Uslu’nun yani sira Cumhuriyet Bassavcisi Mehmet Özel, Il Jandarma Komuta J. Alb. Orhan Sirma, Il Emniyet Müdürü Fahrettin Sen, Il Milli Egitim Müdür Yardimcilari, Sehit Polis Memuru Ahmet Karasahin'in ailesi ve ögrenciler katildi.
 
Programda konusan Vali Yardimcisi Dr. Adem Uslu; “Öncelikle Emniyet Genel Müdürlügümüzün Milli Egitim Bakanligimiz ile yurt çapinda isbirligi içerisinde gençlerimizin bilgiye erismesini, yarinlara daha donanimli olarak hazirlanmasini kolaylastirmak ve güçlü nesil güçlü Türkiye dogrultusunda zenginlestirilmis kütüphane açilisinda hep birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum.” dedi.
 
Çok anlamli bir projenin gerçeklestirildigini vurgulayan Vali Yardimcisi Dr. Uslu; “Bildiginiz üzere dis güçlerin destekleriyle ülkemiz zor bir dönemden geçmektedir. Ülkemizin bütünlügünü korumak adina yapilan mücadelede sehitler vermekteyiz. Yarin karsilasacagimiz büyük sorunlari bugünden bertaraf edebilmek için ve ileride daha çok kayip vermemek adina Afrin Operasyonunu gerçeklestiriyoruz. Suriye sinirimizin birçok yerinde bu mücadelemiz devam etmektedir. Bu anlamda sehit olan kardeslerimize Allah’tan rahmet, ailelerine de sabirlar diliyoruz. Orada halen vazifelerini en iyi sekilde yerine getiren güvenlik güçlerimize Allahtan muzafferiyet, güç ve basari temenni ediyorum.” dedi.
 
Artik daha çok kenetlenmemiz gerektiginin altini çizen Vali Yardimcisi Dr. Uslu; “Toplumun her kesimi birbirinden ayrim gözetmeksizin birlik ve beraberlik içerisinde olmasi gerekmektedir. Bizler bu ortami olusturabilmek için gayret ediyoruz. Zenginlestirilmis kütüphanelerin kurulus amaçlarindan biriside budur. Bilgili, egitimli ve bilinçli bireyler yetistirerek gücümüze güç katacagimiza inaniyorum. Bu kütüphanenler de devlete, vatana, millete ve bayraga sevgisi, saygisi ve bagliligi tam olan bireyler yetisecektir. Bu vesileyle zenginlestirilmis kütüphanelerin kurulmasinda emegi geçenlere tesekkür eder, kütüphanelerimizin, ilimize ve ülkemize hayirli ve ugurlu olmasini temenni ediyorum.” dedi.
 
Programdan sonra Merkez Yatili Bölge Ortaokulu’nda ögrenim gören ögrencilerle bir araya gelen Vali Yardimcisi Dr. Adem Uslu ögrenciler ile sohbet ederek çok çalismalari ve bol bol kitap okumalari nasihatinde bulundu.

Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °
Pazar 12.2 ° / 3.7 °