AFYONKARAHISAR KÜLTÜR VE TURIZM DERNEGI'NIN IKINCI SOHBET TOPLANTISI YOGUN BIR KATILIMLA GERÇEKLESTI

CUMHURIYETIN KAZANILDIGI TOPRAKLAR BENIM IÇIN ÇOK ÖNEMLI

Yasam 28.09.2022 10:39:00 0
AFYONKARAHISAR KÜLTÜR VE TURIZM DERNEGI

AFYONKARAHISAR KÜLTÜR VE TURIZM DERNEGI'NIN IKINCI SOHBET TOPLANTISI YOGUN BIR KATILIMLA GERÇEKLESTI

 

Afyonkarahisar Kültür ve Turizm Dernegi tarafindan düzenlenen sohbet toplantilarinin ikincisi 24.09.2022 cumartesi günü Ankara Üniversitesi Tip Fakültesi Enfeksiyon Hastaliklari Ana Bilim Dali Baskani Prof. Dr. Ismail Balik'in katilimiyla gerçeklestirildi.

 

Dernek Genel Baskani Mehmet Ali Özerkan hemsehrilerine hos geldiniz diyerek Prof. Dr. Ismail Balik'a katilimlarindan dolayi tesekkür etti

. Saygi durusu ve Istiklal Marsi ile baslayan programda Prof. Dr. Ismail Balik, enfeksiyon hastaliklari ve asilama hakkinda verdigi adeta ders niteliginde bilgilerle katilimcilarin çok özel bir gün geçirmelerine vesile oldu.

 

COVID 19 TÜM DÜNYAYI KASIP KAVURDU

Prof Dr. Ismail Balik, katilimcilara Covid 19, enfeksiyon hastaliklari ve asilarla ilgili çok degerli bilgiler verdi.

Kulaktan dolma bilgilerle hiç bir hastaligin tedavisinin mümkün olmadigini söyleyen Balik, bugün dünyada bulasici hastaliklarin basinda gelen korona virüsün de kendi kendine tedavisinin mümkün olamayacagini, bunun için acilen bir saglik kurulusuna bas vurulmasi gerektigini vurguladi.

INTERNETTEN SATILAN ILAÇLARA GÜVENMEYIN

"Bize bas vuran hastalarda genellikle internetten satilan sahte ilaçlarla tedavi olmaya çalistiklarini ve tedavi yerine çok daha fazla hastalandiklarina sahit oluyoruz. Lütfen tedaviyi saglik kuruluslarinda hekimlerde arayiniz.

Dünya kuruldugundan bu güne var olan bulasici hastaliklar bundan sonra da mutlaka görülecektir.

Bizlerin yapmasi gerek bu hastaliklara yakalanmadan gerekli önlemleri almak, eger yakalandiysak saglik kuruluslarinda derdimize derman aramaktir."

 

ASI ÜRETIMI STRATEJIK ÖNEMDE

Asi karsitliginin, ülkemizde ve tüm dünyada hastaliklarla mücadelede bas edilmesi gereken en önemli sorunlardan biri olduguna ve enfeksiyon hastaliklariyla mücadelede asilarin önemine vurgu yapan Prof. Dr. Ismail Balik, asi üretiminin adeta savunma sanayinde yakalanan basari kadar önemli ve stratejik oldugunu, ülkemizin bu alandaki geçmis tecrübelerine ek olarak, son yillarda yaptigi çalismalarin da son derece degerli oldugunu belirtti.

 

CUMHURIYETIN KAZANILDIGI TOPRAKLAR BENIM IÇIN ÇOK ÖNEMLI

Prof. Dr. Ismail Balik "Mensubu olmaktan her zaman gurur duydugum Cumhuriyet'in kazanildigi topraklardan gelen ve Afyonkarahisarliyim diyerek kapimizi çalandan hiç bir referansa gerek kamadan elimizden gelen yardimi her zaman yaptik, bundan sonrada yapmaya devam edecegiz.

Bundan kimsenin kuskusu olmasin." diyerek sürdürdügü konusmasinin ardindan, enfeksiyon hastaliklari ve asilar ile ilgili katilimcilardan gelen sorulari cevapladi.

 

Karsilikli sohbet havasinda geçen toplanti, Prof. Dr. Ismail Balik'a verilen tesekkür plaketi ve ikramlarin ardindan sona erdi.

 

Afyon HABERI


Cuma 21.5 ° / 7.4 °
Cumartesi 17.6 ° / 5.7 °
Pazar 18.7 ° / 3.8 °