BASKANIN HASAT DÖNEMI TEKLIFINI CUMHURBASKANI ERDOGAN HAYATA GEÇIRDI

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan kabine toplantisi sonrasi kameralarin karsisina geçerek alinan kararlara iliskin açiklamalarda bulundu.

Ekonomi 28.09.2022 10:29:00 0
BASKANIN HASAT DÖNEMI TEKLIFINI CUMHURBASKANI ERDOGAN HAYATA GEÇIRDI

BASKAN ULUÇAY'IN HASAT DÖNEMI TEKLIFINI CUMHURBASKANI ERDOGAN HAYATA GEÇIRDI

 

Geçtigimiz aylarda yapilan il baskanlari toplantisinda AK Parti Afyonkarahisar Il Baskani Hüseyin Ceylan Uluçay, milletvekilleri ile yaptiklari saha çalismalari neticesinde Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'dan çiftçilerin talepleri kapsaminda faturalarini aylik yerine hasat sonunda ödemelerini teklif etti. Cumhurbaskani Erdogan ise talebe yesil isik yakarak bugün bu uygulamayi hayata geçirdiklerini duyurdu.

 

AK Parti Afyonkarahisar il Baskani Hüseyin Ceylan Uluçay, geçtigimiz aylarda AK Parti genisletilmis il baskanlari toplantisinda Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'a çiftçilerin taleplerini arz ederek yasadiklari sikintilari aktardi.

Baskan Uluçay çiftçilerin tarlalarda kullandiklari elektriklerin faturalarini hasat döneminde ödemelerini teklif etti.

Cumhurbaskani Erdogan da Baskan Uluçay'in bu teklifine kayitsiz kalmadi.

Kabine toplantisi sonrasi müjdeyi verdi

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan kabine toplantisi sonrasi kameralarin karsisina geçerek alinan kararlara iliskin açiklamalarda bulundu.

Erdogan açiklamasinda, "Bugün de yeni bir düzenlemenin müjdesini veriyoruz

. Bundan sonra elektrik faturalari aylik ödenmek yerine hasat sonunda yani ürünler satilip gelir elde edildiginde ödenebilecek.

Ziraat Bankamiz, çiftçilerimizin elektrik borçlari için açacagi faizsiz kredinin tahsilini hasat döneminin sonunda yapacak.

Çifçilerimizin önceki dönemden kalan elektrik borçlari için Ziraat Bankasi vasitasiyla kolaylik getiriyoruz" dedi.

 

Baskan Uluçay talep etmisti

Baskan Uluçay geçtigimiz il baskanlari toplantisinda Cumhurbaskani Erdogan'a konuyu birebir iletmis ve konusmasinda "Çiftçilerimiz yaz aylarindaki fazla tüketimden dolayi fatura ödemekte güçlük çekiyorlar.

Mümkünse hem Ziraat Bankasi araciligi ile hem de Tarim Kredi Kooperatifleri araciligi ile bu faturalarin kredilendirilip hasat dönemi sonunda tahsil edilmesi çiftçimizin adina uygun olacagini düsünüyorum" demisti.

Afyon HABERI


Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °
Pazar 12.2 ° / 3.7 °
Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °