KIZILAY’DAN EGITIME TAM DESTEK

Kizilay, bu yil 10 milyon 40 bin TL tutarinda egitim yardimiyla 62 bin 700 ögrenciye ulasiyor.

Egitim 22.09.2022 14:49:23 0
KIZILAY’DAN EGITIME TAM DESTEK

Yardim programlarini planlayan ve “Toplumsal Dayaniklilik” temeli üzerinde kurdugu stratejik hedeflerinden “Egitime Erisime Destek Olmak” basligi altinda egitime de büyük pay ayiran Kizilay, burs, egitim materyalleri, okul tefrisati gibi farkli çözümlerle ögrencilere destek oluyor.

Kizilay, bu yil 10 milyon 40 bin TL tutarinda egitim yardimiyla 62 bin 700 ögrenciye ulasiyor.

 

Ögrencilerin sadece derslerine adapte olmalari için egitime yönelik birçok proje ortaya koyan Kizilay, okullarin tamirat ve tefrisatlarini yaptirdi, ögrencilerin giyim, gida ile hijyen ihtiyaçlarini karsiladi, tablet, bilgisayar ve egitim materyalleri ulastirdi, özel egitime ihtiyaç duyan ögrencilere siniflar yapti, basarili ögrencilere burslarla destek oldu.

Bu yil 10 milyon 40 bin TL tutarinda egitim yardimiyla 62 bin 700 ögrenciye ulasan Kizilay, Genel Merkez özelinde son 3 yilda 46 okulda 154 bin 600 ögrenciye 28 milyon 901 bin TL’lik egitim yardiminda bulundu.

 

Projeler Egitime Farkli Çözümler Sunuyor

 

Egitim yardimlarina bagisçilarinda katkilarini alan Kizilay, “Gelecege El Uzat” projesiyle yatili bölge okullarindaki, “Kolide Ne Var” projesiyle köy okullarindaki, “Kirtasiye Seti ve Giyim Yardimlari” ile egitim dönemi baslangicinda ihtiyaç sahibi ögrencilere yardim malzemeleri ulastiriliyor.

”Benim Okulum” projesiyle temel ihtiyaçlari eksik olan köy okullarinin fiziki ortamlari düzeltilirken, ”Özel Egitim Siniflari” projesi ile özel egitime ihtiyaç duyan ögrenciler için siniflarlar hazirlaniyor.

“Egitim Burslari” ile de ögrencilerin egitimlerini ara vermeden sürdürebilmeleri ve egitimde firsat esitliginin saglanmasi saglaniyor.

 

Afyon HABERI


Cuma 18.7 ° / 7 °
Cumartesi 21.3 ° / 9.1 °
Pazar 23 ° / 10.7 °