RAHVAN AT PISTI INSA ÇALISMALARI BASLADI.

Belediye Baskani Mehmet Zeybek’in prestij projelerinden biri olan Rahvan At Pisti insa çalismalari basladi.

Gündem 21.09.2022 09:31:29 0
RAHVAN AT PISTI INSA ÇALISMALARI BASLADI.

 Spor sehri Afyonkarahisar’da Belediyemiz bu alanda önemli projeleri hayata geçirmeye devam ediyor. Belediye Baskani Mehmet Zeybek’in prestij projelerinden biri olan Rahvan At Pisti insa çalismalari basladi.

Geleneksel spor dallarindan olan rahvan at yarisçilarinin bulusma noktasi olacak Rahvan At Pisti’nin yil sonuna kadar bitirilmesi hedefleniyor.

Afyonkarahisar Türkiye’nin birçok ilinden rahvan at yarisçilarini agirlamaya hazirlaniyor.

Buna imkân saglayacak Rahvan At Pisti projesinde fiziki çalismalar basladi.

Geleneksel Rahvan At Yarislari Kosusu, atli okçuluk gösterileri gibi etkinliklere ev sahipligi yapacak yatirimimizin çalismalari tüm hizi ile sürüyor.

Ertugrulgazi mahallesinde yapimina baslanan tesis 600.754,64 metrekare parsel alanina sahip. 6 bin 670 metre kapali alani 53304 r-n2 hipodrom pisti ve otoparkin yer aldigi tesis, ata sporlarinin yapilabilmesine olanak saglayarak yarislar ve oklu atçilik gösterisi gibi etkinliklerin de adresi olacak.

37 adet box, 564 kisilik tribünlü, atlarin barinma ve bakim alanlari, antrenör at çalistirma alani,  isinma kosu pisti, nalbanthane, personel odasi, malzeme/ samanlik odasi, kafeterya ve otopark gibi çesitli alanlardan olusan Rahvan At Pisti insa çalismalarinin yil sonuna kadar tamamlanarak hizmete sunulmasi hedefleniyor. 

Sehrimize katma deger katacak, atli spor kulüplerinin ihtiyacina cevap verecek projenin yapiminin sehrimize hayirli olmasini temenni eden Belediye Baskani Mehmet Zeybek; “ Ata sporlarimizdan olan rahvan atçiliga destek olmak adina böyle bir yatirimi hayata geçirecek olmanin mutlulugunu yasiyoruz.

Çesitli gösteri etkinlikleri, yarismalar gibi organizasyonlarin Afyonkarahisar’daki adresi olacak bu yatirimimizi talepler dogrultusunda ortaya koyduk. Kisa sürede bitirmeyi hedefliyoruz. Spor sehri Afyonkarahisar’a hayirli ugurlu olsun” dedi.

Afyon HABERI


Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °
Pazar 12.2 ° / 3.7 °