8. ARNICA FRIG ULTRA MARATONU BÜYÜK BIR KATILIMLA TAMAMLANDI

GIZEMLI FRIGYA'YI KOSARAK KESFETTILER

Spor 20.09.2022 13:08:00 0
8. ARNICA FRIG ULTRA MARATONU BÜYÜK BIR KATILIMLA TAMAMLANDI

GIZEMLI FRIGYA'YI KOSARAK KESFETTILER

8. ARNICA FRIG ULTRA MARATONU BÜYÜK BIR KATILIMLA TAMAMLANDI

 

Afyonkarahisar her yil oldugu gibi bu yil da 17-18 Eylül tarihlerinde Arnica Frig Ultra Maratonu katilimcilarina ev sahipligi yapti

 

6K Frig Kosusu, 11 K Frig Trail  Kosusu, 22K Frig Kisa Trail Kosusu ve 44K Frig Orta Trail Kosusu ve 66K Frig Ultra Maratonu  olmak üzere bes farkli parkurdan olusan Arnica Frig Ultra Maratonunda, 17 Eylül Cumartesi günü bin (1000) sporsever 18 Eylül Pazar günü yüz elli (150) sporsever start aldi.

18 Eylül Pazar günü Frig Ultra Maratonu’na ek olarak düzenlenen Afyonkarahisar Kale yarisinda 150 kosucu kentin tarihi evleri arasinda kostuktan sonra Afyon Kalesi’ne tirmandi.

Büyük Taarruz ve Büyük Zafer’in 100. Yili’nda cosku ile Arnica Frig Ultra Maratonu çocuk ve gençleri spora tesvik ederek farkindalik olusturdu. Kurtulus mücadelesinin yüz yil önce bu topraklarda basladigini hatirlatmak, bölgenin uluslararasi düzeyde tanitimini barisin sembolü olan spor ile yapmak Arnica Frig Ultra’nin ana hedefi olarak belirlendi.  
Tarih, kültür, doga ve spor turizmini iç içe geçirip daha yüksek bir katma deger meydana getirip sehrin spor turizmi destinasyonu olmasini saglayarak sehrin ekonomisine katki yapmayi hedefleyen Limit Sensin ekibi bu organizasyonu sekizinci kez gerçeklestirdi.

66K Frig Kosusunda genel klasman kadinlar birincisi Burcu Suzan, parkuru sekiz saat 57 dakikada, erkekler birincisi Oguzhan Emre Singer ise alti saat bes dakikada tamamladi.

Limit Sensin Koordinatörü Alicem Aktas, “Tarihi adimla sloganiyla yola çikan Arnica Frig Ultra Maratonu ekibi olarak, Gençlik ve Spor Bakanligi, Kültür ve Turizm Bakanligi, Türkiye Atletizm Federasyonu, Afyonkarahisar Valiligi, Afyonkarahisar Belediyesi, Arnica, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odasi, NG Afyon, Ikbal, Avsar, Oruçoglu Yag’a destekleriyle bizlerle ayni yolda olduklarini gösterdikleri için minnettariz.

Son zamanlarda ülkemizin çesitli bölgelerinde çikan yanginlar sebebiyle yesil alanlarin büyümesi için daha çok çaba sarf etmemiz gerektiginin farkindayiz. Bu nedenle üzerimize düsen görevi yapip, her bir Frig Ultra Maratonu katilimcisi için bir fidan dikerek yesil alanlarin büyümesine katki saglayacagiz” dedi.

 

Öte yandan, Arnica Frig Ultramaratonu basin toplantisi toplantisi Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yigitbasi, Arnica Yönetim Kurulu Baskani Senur Akin Biçer, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odasi Yönetim Kurulu Üyesi Hayrettin Güzbey,, Oruçoglu Genel Müdürü Rifat Tekbas, Ikbal Otel Genel Müdürü Ali Gümüshan, Ng Afyon Genel Müdürü Mustafa Acar, Yaris Direktörü Ali Cem Aktas’in katilimiyla gerçeklestirildi.

 

Frig Vadisi’nin kalbi Ayazini’nde yapilan Ultra Maraton Baslangiç Töreni’ne Afyonkarahisar Vali Yardimcisi Mehmet Keklik, Arnica Yönetim Kurulu Baskani Senur Akin Biçer, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odasi Yönetim Kurulu Üyesi Hayrettin Güzbey katildi.

Karahisar Kalesi Yarisi’nin geri sayimini ise Afyonkarahisar Vali Yardimcisi Nurullah Kaya ile Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odasi Genel Sekreteri Ali Senol birlikte yapti.

 

 

 

 

Ali Cem AKTAS - Ali Cemal GÜLSEN

0530 232 42 70 - 0506 998 86 68

bilgi@limitsensin.org

Afyon HABERI


Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °