Baskan Mandal’dan Dumlupinar BILSEM’e ziyaret

TÜBITAK basta olmak üzere, TEKNOFEST yarismalarimizda derece alan bir bilim sanat merkezimiz.”

Bilim-Teknoloji 20.09.2022 10:26:47 0
Baskan Mandal’dan Dumlupinar BILSEM’e ziyaret

TÜBITAK Baskani Prof. Dr. Hasan Mandal, Afyonkarahisar’da Dumlupinar Bilim ve Sanat Merkezi’ni ziyaret ederek, “Iklim Degisikligine Çözüm Olabilsem” projesi konusunda bilgi aldi.

Merkez’deki ögrencilerle sohbet eden Mandal, TÜBITAK Dergisi’nin eylül ayi sayisini dagitti. Mandal, “Bizim TÜBITAK olarak 4004 koduyla destekledigimiz, Doga ve Bilim Okullarimiz kapsaminda, “Iklim Degisikligine Çözüm Olabilsem” basligiyla 30 tane dördüncü ve besinci sinif ögrencimizin, iklim  Dünya’nin bütün gündeminde olan bir konuyu, hem farkindaliklarin artmasi ama, memnuniyetle ifade edebilirim ki, ögrenci arkadaslarimizin farkindalik boyutunun ötesinde, çözüm olusturabilme boyutunda gayretlerini görmekten büyük memnuniyet duydum.

Bu programin esas amaci 5 gün boyunca, okulda almis olduklari egitim, akabinde de sahada farkli alternatif yenilenebilir enerji kaynaklari konusunda yerinde ziyaretlerle bunu gerçeklestirecekler” diye konustu.

“ÇOCUKLARIMIZIN ÇÖZÜM BULMA NOKTASINDA HEYECANLARI VAR”

Mandal, açiklamasina söyle devam etti:

“Dünya’nin en önemli gündemi olan iklim degisikligine birileri çözüm bulsun, birileri teknolojisini gelistirsin, biz de onu kullanalim degil, böyle bir sorun varsa, olacaksa, biz bunun en bastan itibaren tasarlamak için, bunlara çözüm olusturabilmek için, gerekli çözümler olusturabilmek için, tasarlamak, gelistirmek ve üretmek için biz de variz diyen dördüncü ve besinci siniftaki genç çocuklarimiza sinif ziyaretlerimizde sordugumuz sorulara verilen cevaplar, çocuklarimizin sorunun farkindaliklarinin çok ötesinde çözüm bulma noktasinda heyecanlari var.

O heyecanlarina ortak olabilmek için ben de Afyon’da bulunmak istedim.

Tebrik ediyoruz. Afyon Dumlupinar Bilim ve Sanat Merkezi’miz özellikle TÜBITAK basta olmak üzere, TEKNOFEST yarismalarimizda derece alan bir bilim sanat merkezimiz.”

 

“TÜBITAK OLARAK DESTEK VERMEYE DEVAM EDECEGIZ”

Mandal, geçtigimiz günlerde Afyonkarahisar’da olduklarini ifade ederek, “Insansiz Hava Araci yarismalari için Afyonkarahisar’daydik. Yarismalarimizi lise ve üniversite kategorilerinde gerçeklestirdik.

Gelecek yillarda da insallah yine Afyonkarahisar ilimizde farkli bilim ve teknolojik temelli yarismalarimizi yapmak için burada birlikte olacagiz ve yine o esnada Sanayi ve Teknoloji Bakanimiz Mustafa Varank’ta buradayken, ifade edilmisti, insallah yakin bir zamanda bir bilim merkezimizin Afyonkarahisar’da açilmasi için de zaten ön bir protokolümüz vardi.

Onu da hizli bir sekilde eyleme dönüsüp bu çocuklarimizin sayisini artirmak için biz de TÜBITAK olarak destegimizi, katkimizi vermeye devam edecegiz” dedi.

Afyon HABERI


Salı 24.8 ° / 9.4 °
Çarşamba 24 ° / 11.5 °
Perşembe 22.7 ° / 9.5 °