Okullarin açilmasi elektronik ürünlere olan talebi artirdi

Çocuklar ise ailelerinin, kendilerine tanimladiklari kisileri görüntülü veya sesli olarak arayabiliyor ve fotograf gönderebiliyor

Egitim 20.09.2022 09:34:12 0
Okullarin açilmasi elektronik ürünlere olan talebi artirdi

Okullarin açilmasi teknolojik ürün satislarini artirdi.

Okula dönüs döneminde tüketicilere birbirinden farkli firsatlar sunan MediaMarkt’in dizüstü bilgisayarlarin satislarinda önceki haftalara oranla yüzde 25’in üzerinde, çocuk saatlerinin satislarinda ise 2 katina yakin bir artis yasandi. 

 

Yaz tatilinin sona ermesiyle milyonlarca ögrenci, geçtigimiz hafta okullarina geri döndü. Veli ve ögrencilerin okul alisverisi heyecaniysa hayatin birçok alaninda temel ihtiyaçlar arasinda yer alan elektronik ürünlerin satisini artirdi.

 

Ögrencilerin okul ihtiyaçlari için tablet, dizüstü bilgisayar, akilli telefon veya çocuk saati gibi ürün kategorilerinin yani sira sehir degistiren veya eve çikan ögrenciler için de beyaz esya ve televizyon gibi kategorilerde firsatlar düzenleyen MediaMarkt, kampanya dönemine dair verilerini açikladi. 

 

MediaMarkt, magazalarinda ve mediamarkt.com.tr’de gerçeklestirdigi kampanyalar ile Eylül’ün ilk haftasinda, önceki haftalara oranla dizüstü bilgisayar satislarinda yüzde 25’in üzerinde ve çocuk saatlerinin satisinda ise 2 katina yakin bir artis yakaladi.

Birçok kampanya döneminin yildizi olan ve bu dönemde yüzde 10 civarinda artis görülen akilli telefonlar ise yine en çok satilan ürünler arasinda yerini aldi. 

 

En çok aranan ürün kategorileri

MediaMarkt, bu verilere ek olarak kampanya döneminde mediamarkt.com.tr üzerinde en çok arastirilan ürünleri de açikladi.

 Okullarin açilmasinin tetikledigi sehirlerarasi ikamet degisimleri ve artan yeni ev kurulumlari ile özellikle süpürgeler de en çok arananlar listesinde ilk siralara çikti.

Bu süreçte süpürge satislarinda yüzde 20’nin üzerinde bir artis gerçeklesirken, robot süpürge ve kulaklik kategorileri ise okula dönüs kampanyalari döneminde tüketicilerin en çok arattigi kategoriler oldu.

 

Ebeveynler için tasarlanan akilli çocuk saatleri

Satisi en çok artan kategorilerden olan akilli çocuk saatleri; ebeveynlerin, çocuklarindan daha kolay haber almalari için tasarlanan ürünler olarak ön plana çikiyor. Marka ve modele göre farklilik gösteren özelliklere sahip bu ürünler üzerinden genellikle ebeveynler; çocuklarina güvenli alanlar çizebildikleri gibi çocuklarinin konum kayitlarini da inceleyebiliyorlar.

Çocuklar ise ailelerinin, kendilerine tanimladiklari kisileri görüntülü veya sesli olarak arayabiliyor ve fotograf gönderebiliyor

Bunlara ek olarak birçok akilli çocuk saati yürüme mesafesini, atilan adimlari ve yakilan kaloriyi hesapliyor.

Afyon HABERI


Salı 25.2 ° / 10.7 °
Çarşamba 26.1 ° / 12.1 °
Perşembe 22.3 ° / 10.6 °