Afyon’da gaziler onuruna yemek

Afyonkarahisar Valiligi tarafindan 19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle gaziler onuruna yemek programi düzenlendi.

Gündem 19.09.2022 16:52:53 0
Afyon’da gaziler onuruna yemek

Afyon’da gaziler onuruna yemek Verildi.

 

                                                        

Düzenlenen yemek programina Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yigitbasi, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ibrahim Yurdunuseven, Afyonkarahisar Belediye Baskani Mehmet Zeybek, Ikmal ve Garnizon Komutani Tuggeneral Osman Alp, Il Emniyet Müdürü Ali Temiz, Türkiye Harp Malulü Gaziler Sehit Dul ve Yetimleri Dernegi Afyonkarahisar Subesi Baskani Ismail Kumartasli, Muharip Gaziler Dernegi Baskani Yusuf Aytaç Hürkal, gaziler ve esleri katildi.

Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasinin ardindan baslayan yemek programinda konusma yapan Vali Yigitbasi; “Sehitlik ve gazilik, vatan sevgisinin milli ve manevi degerlerinin her seyden üstün tutan Türk Milleti için ulasilabilecek en yüce makamlardir. Mustafa Kemal Atatürk’e 101 yil önce Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafindan 19 Eylül 1921’de maresallik rütbesi ile birlikte gazilik unvanini da verildigi gün, iste bugün Gaziler Günü olarak kabul edilmistir ve kutlanmaya da devam edilmektedir.

Böylesine büyük fedakarliklarla kurulan Cumhuriyetimiz, vatan sevgisi ile yasamini ülkesine adayan kahraman ecdadimizin sehitlerimizin ve gazilerimizin bizlere emanetidir.

  Bizler, sehitlik ve gazilik mertebelerini yeni nesillere çok iyi anlatmaliyiz.

Hiç süphe yok ki milletimizin bekasi sehitlik ve gazilik ruhu tasiyan bir kalbe sahip nesiller yetistirmekle daha mümkün olacaktir.

  Bunun için gelecegimizin teminati olan çocuklarimiza sehit ve gazilerimizin dünyanin her kösesinde bu millet için verdigi Istiklal mücadelesini, destan yazan mücadelenin ruhunu çok iyi anlatmaliyiz.

Milletin ve vatanin bekasi sehitlik ve gazilik bilincinin diri tutulmasi ile mümkün olacaktir

. Varliklariyla bize hem sorumluluklarimizi hatirlatan hem de maneviyatimizi takviye eden bize güç veren gazilerimiz, bugün oldugu gibi bundan sonra da ilham vermeye gaza ruhumuzu, bilincimizi diri tutmaya insallah devam edecektir” dedi. Gerçeklesen yemek programi okunan Kuran-i Kerim tilaveti ve dualar ile son buld

Afyon HABERI


Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °