Zincir marketlere karsi Perakende Yasasi bir an önce çikmali

Türkiye Perakendeciler Federasyonumuzun basariyla gerçeklestirdigi bulusmada hem tedarikçi firmalarla yeni is birliklerinin temelini attik,

Ekonomi 19.09.2022 09:01:00 0
Zincir marketlere karsi Perakende Yasasi bir an önce çikmali

Istanbul’daki Yerel Zincirler Bulusuyor 2022 Fuari'nda Ticaret Bakan Yardimcisi Sezai Uçarmak ile görüsen Bursa PERDER Baskani Hasim Kiliç, indirim zincir marketlere karsi Perakende Yasasi’nin bir an önce hayata geçmesini beklediklerini söyledi.

BURSA (IGFA) - Organize gida perakendesinin yerel zincir market temsilcileri ile sektörün önde gelen üretici ve tedarikçi markalarini bir araya getiren 13. Yerel Zincirler Bulusuyor (YZB) 2022 Konferansi ve Fuari, Istanbul Haliç Kongre Merkezi’nde gerçeklestirildi. Bursa Perakendeciler Dernegi (Bursa PERDER) üyelerinin çikarma yaptigi bulusmada yeni is birliklerinin temeli atildi.

Perakende sektöründeki is birligi kanallarini güçlendiren ve sektörün en büyük organizasyonu olan YZB 2022 bulusmasina 50’ye yakin üye ile çikarma yaptiklarini belirten Bursa PERDER Yönetim Kurulu Baskani Hasim Kiliç, “Perakende sektörümüzün gelecegine isik tutan ve is gelistirme noktasi olarak her yil Türkiye Perakendeciler Federasyonumuzun basariyla gerçeklestirdigi bulusmada hem tedarikçi firmalarla yeni is birliklerinin temelini attik, hem de üyelerimiz arasindaki dayanismayi pekistirdik. Dolu dolu bir programda Ticaret Bakan Yardimcisi Sezai Uçarmak ile de sektörümüzün sorunlarini ele alma firsati bulduk” diye konustu.

‘PERAKENDE YASASI ILE ÖNLEM ALINMALI’

‘Yeniden Yerele’ temasiyla düzenlenen bulusmada sektörün öncelikli gündem basliklarini 2 gün boyunca ele aldiklarini kaydeden Hasim Kiliç, “Federasyon Baskanimiz Ömer Düzgün’ün de dile getirdigi gibi discount (indirim) zincir marketlerin gida perakendesindeki payinin yüzde 81’e ulasmasinin öngörüldügü bir dönemde, sektörümüzün sorunlarini etraflica istisare ettik.

Bu zincir marketler ile ilgili önlem alinmamasi halinde sadece sektör temsilcilerimiz ve tedarikçilerimiz degil, tüketicilerimiz de zarar görecektir.

Bu noktada Perakende Yasasi’nin, sektörümüzün hassasiyetleri dikkate alinarak uygulamaya alinmasini talep ediyoruz

. Haksiz rekabetin önüne geçilmesi halinde yerel zincirler olarak yeni yatirimlari hayata geçirmeye, istihdama katkida bulunmaya kararlilikla devam edecegiz” ifadelerini kullandi.

Afyon HABERI


Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °
Pazar 12.2 ° / 3.7 °