Yanlis gözlük seçimi sagliginizdan etmesin

Ünlülerin göz doktoru olarak taninan Op. Dr. Tuncay Sezgin, gözlük seçerken dikkat edilmesi gereken detaylari hatirlatti.

Saglik 19.09.2022 10:49:00 0
Yanlis gözlük seçimi sagliginizdan etmesin

Dogru gözlük seçiminin önemine deginen Op. Dr. Tuncay Sezgin, yanlis tercihlerin kisinin sagligini olumsuz etkileyecegini dile getirdi.

BURSA (IGFA) - Ünlülerin göz doktoru olarak taninan Op. Dr. Tuncay Sezgin, gözlük seçerken dikkat edilmesi gereken detaylari hatirlatti.

Agir, yüz genisligine göre seçilmemis, kalitesiz veya kullanim amacina uygun olmayan cam ile çerçevenin sorunlara yol açacagini söyleyen Sezgin, bu konuda uzmanlarin önerilerini dikkate almak gerektigini belirtti.

Çerçevelerin agirligi ve yapildigi maddenin kisinin yaptigi meslege göre degisecegini, bu yüzden de seçimin buna göre yapilmasi gerektigini ifade eden Sezgin, “Örnegin polis, asker, sporcu gibi darbeye maruz kalma ihtimali olan veya meslegini yaparken terleyen çiftçi, isçi ya da çesitli kimyasal maddelerle çalisan kaynakçi, oto tamircisi, el sanatlari gibi mesleklerde hafif ve kirilmaya dayanikli, ayni zamanda kimyasallardan etkilenmeyen alüminyum, titanyum gibi hafif alasim metal çerçeveler ya da kemik çerçeveler kullanilmasi gerekir. Metal çerçevelerde tere bagli oksitlenme, paslanma ve kimyasallara bagli deformasyon görülebilir” dedi.

ÇOCUKLARA RENKLI ÇERÇEVELER TERCIH EDIN

Çocuklarda gözlük kullaniminin zaman zaman zorluklari beraberinde getirdigini hatirlatan Sezgin, çocuklara gözlügü sevdirmek için onlarin da fikrini alip ve canli renklerde çerçeveler tercih etmenin isi kolaylastiracagini dile getirdi. Op. Dr. Tuncay Sezgin, “Özellikle 2-6 yas arasinda ve ilk gözlüklerde daha ekonomik gözlükler seçebilirsiniz.

Çünkü bu gözlüklerin kirilma dolayisiyla maddi külfet dogurma riski yüksektir. Tabii ki elastik çerçeve ve kirilmaz organik camlar çocuklarimiza bir zarar gelmemesi için ilk tercihimiz olabilir” diye konustu.

Afyon HABERI


Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °
Salı 20.1 ° / 3.4 °
Çarşamba 22.4 ° / 7.6 °