Küçükbas hayvancilik sektörünün kalbi Bursa Inegöl’de atti

2. Küçükbas Hayvancilik Tanitim Festivali, 16-17-18 Eylül tarihlerinde Inegöl’de gerçeklestirildi.

Ekonomi 19.09.2022 11:05:00 0
Küçükbas hayvancilik sektörünün kalbi Bursa Inegöl’de atti

Sanayi, turizm ve tarim sehri Inegöl, hayvancilik alaninda özel bir organizasyona ev sahipligi yapti.

29 ilden ve 5 ülkeden küçükbas hayvancilik sektör temsilcilerini Inegöl’de bulusturan festivalde, Inegöl Kivircigi olarak bilinen bölgeye has koyun irki da tanitildi.

BURSA (IGFA) - Inegöl Belediyesi tarafindan 16-18 Eylül tarihleri arasinda yurt içi ve yurt disindan küçükbas hayvan yetistiricileri ve sektör paydaslarinin yer aldigi 130 katilimcinin bulundugu 2. Küçükbas Hayvancilik Tanitim Festivali düzenlendi.

Sanayide, ekonomide ve ihracatta gösterdigi basariyi verimli tarim arazileri ve mütesebbis ruhlu insanlariyla tarim ve hayvancilikta da sürdüren Inegöl, hayvancilik alaninda özel bir organizasyona ev sahipligi yapti.

Inegöl Belediyesi tarafindan Inegöl Küçükbas Hayvan Üreticileri Dernegi is birligi ile geçtigimiz yil ilki yapilan ve alinan basarili sonuçlar neticesinde bu yil daha kapsamli sekilde organize edilen 2. Küçükbas Hayvancilik Tanitim Festivali, 16-17-18 Eylül tarihlerinde Inegöl’de gerçeklestirildi.

3 gün boyunca yurt içi ve yurt disindan misafirler agirlayan festivalde, 130 katilimci yer aldi. 

 

Törende konuklara hitaben selamlama konusmasi yapan Inegöl Küçükbas Hayvan Üreticileri Dernegi Baskani Ibrahim Kutlu, “Festivalimiz sehrimiz ve ülkemiz için hayirli olsun. Bu güzel etkinligin düzenlenmesine öncülük eden Belediye Baskanimiz Alper Taban’a tesekkür ediyorum” dedi.

Inegöl Ziraat Odasi Baskani Sezai Çelik de “Bu yil 2’ncisini düzenledigimiz Küçükbas Hayvancilik Festivalimiz hayirli olsun. Ülkemizin gida güvenligini saglamak adina tarimda nasil bir mücadele veriyorsak, hayvancilikta da ayni mücadeleyi vermeliyiz” ifadelerinde bulundu.

Il Tarim Müdürü Hamit Aygül ise hem sehrin hem de ülkenin hayvancilik sektörüne katki saglayan bir organizasyon oldugunu ifade etti.

Bursa HABERI


Pazar 24.9 ° / 8.6 °
Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °