EGITIM BIR-SEN AFYONKARAHISAR 1 NOLU SUBE MERKEZ ILÇE IS YERI TEMSILCILERI TOPLANTISI YAPILDI.

Ödüllü kitap okuma yarismasinda gönüllü destek veren tüm arkadaslarima bir kez daha tesekkür etmek istiyorum.

Egitim 18.09.2022 12:06:26 0
EGITIM BIR-SEN AFYONKARAHISAR 1 NOLU SUBE MERKEZ ILÇE IS YERI TEMSILCILERI TOPLANTISI YAPILDI.

 

Egitim Bir-Sen Afyonkarahisar 1 Nolu Sube Merkez Ilçe Is Yeri Temsilcileri Toplantisini gerçeklestirdi. Toplanti Egitim Bir Sen 1 Nolu Sube Baskani Mustafa Arslan’in açilis konusmasi ile basladi.

Ödüllü kitap okuma yarismasi düzenledik

“Kitap okuma yarismamizin bu yil 6.’sini düzenledik. Insanlarin en hayirlisi insanlara faydali olandir.

Bu düsturla yol yürüyerek egitim ve ögretime katki sunmak, ögrencilerimizin milli ve manevi degerleri önceleyerek yol yürümesi için bu yarismayi düzenliyoruz. Toplamda bugüne kadar 50 bin kitabi okullarimizin kütüphaneleri ile bulusturduk.

Ödüllü kitap okuma yarismasinda gönüllü destek veren tüm arkadaslarima bir kez daha tesekkür etmek istiyorum.

Yetimlerin yüzlerini güldürmeye çalistik

Afyonkarahisar Egitim Bir-Sen olarak diger paydaslarimizin destekleri ile "Bir Yetim, Bir Dilek, Bir Yetimhane" sloganiyla sehrimizde yetimlerin bir dileginin gerçeklestirilmesi ve Çad'da Erol Battal Yetimhanesi kurulmasi projemizi hayat geçirdik.

Böyle büyük bir projeyi tüm egitim çalisanlarimiz ile gerçeklestirmenin hakli gururunu yasiyoruz.

.Ögretmenlik kariyer basamaklari sistemi yeniden ele alinmalidir

Ögretmenlik kariyer basamaklari sürecinin, bugüne kadar ortaya konulan tepkiler ve beklentiler ekseninde yeniden degerlendirilmeli, uzman ögretmen olabilme asamasina gelmis her ögretmenin mesleginde belli bir yetkinlige ulastigi gözetilerek esit, adil ve objektif bir sonuç doguracak sekilde yeniden düzenlenmelidir.8 yillik çalismisligi bulunan bir ögretmene Uzman ögretmenlik,

8 yillik çalismisligi bulunan bir ögretmene Bas ögretmenlik unvani sinavsiz verilmelidir.

Banka promosyonlari revize edilmelidir

Kosullarin degistigini belirten Arslan; “Bankalar kârini 10 kat artirdi” haberleri, ‘degisen kosullar dikkate alinarak promosyon güncellemesi yapilmasi gerekir’ talebimizin ne kadar dogru oldugunu bir kez daha teyit ediyor. Promosyonlarin güncellenmesi için kamu kurum-kuruluslari, kamu görevlilerinin menfaatini korumak için harekete geçmeli, yetkili sendika temsilcileri ve bankalarla bir araya gelmeli, degisen durum ve sartlara göre promosyon tutarlari revize edilmelidir.

Memur enflasyona ezildi, seyyanen zam yapilmalidir

Kamu görevlilerinin alim gücünün düstügünü ifade eden Arslan, “Enflasyon rakamlarini dikkate aldigimizda, dolar kurundaki dalgalanmalari dikkate aldigimizda görüyoruz ki, kamu görevlilerinin alim gücü düsmüstür. Hükümet kamu görevlilerine yönelik seyyanen zam uygulamasini bir an önce hayata geçirmelidir

Egitim kurumu yöneticiligi ikincil görev olmaktan çikartilmalidir Mustafa Arslan, egitim kurumu yöneticiligi ikincil görev olmaktan çikarilarak kariyer ve liyakat ilkesi çerçevesinde yeniden ele alinmali; kazanilmis haklar korunarak mali haklar güçlendirilmeli, egitim yöneticiligi sürdürülebilir bir yapiya kavusturulmalidir. Bu kapsamda, egitim kurumu yöneticiligindeki 8 yillik görev süresi 12 yila çikarilmalidir.

Okullarin yardimci personel ve donanim ihtiyaci karsilanmali, okullara tahsis edilen ödenek ihtiyaçlari karsilayacak sekilde artirilmalidir

Egitim-ögretim yili baslamadan, sinif ve ögrenci sayisi, personel sayisi gibi kistaslar esas alinarak her okula ihtiyaçlari karsilayacak ölçüde bir ödenek tahsis edilmelidir.

Katilim ve katkilari ile toplantimizi kiymetlendiren dostlarimiza yürekten tesekkür ediyorum. Rabbimiz toplantimizi, hayirli adimlarimizi bereketli eylesin.

 

Mustafa Arslan

Egitim Bir-Sen Baskani

Afyon HABERI


Perşembe 22.3 ° / 10.6 °
Cuma 21.6 ° / 8.6 °
Cumartesi 24.7 ° / 6.9 °