2022 EYLÜL 3 BANT BILARDO 2. IL KONTENJAN TURNUVASI

Gölbasinda düzenlenecek olan 2.Etap Türkiye 3 Bant Bilardo Sampiyonasina direk olarak katilim hakki elde ettiler.

Spor 18.09.2022 11:49:33 0
2022 EYLÜL 3 BANT BILARDO 2. IL KONTENJAN TURNUVASI

2022 EYLÜL 3 BANT BILARDO 2. IL KONTENJAN TURNUVASI BASIN AÇIKLAMASI

Afyonkarahisar 2022 yili 2.il sampiyonasi, 5-16 eylül 2022 tarihleri arasinda toplam 124 sporcunun katilimi ile tamamlanmistir.

Sandikli, Suhut ve Merkez ilçelerde, 4 gün süren eleme turlarinin ardindan basarili olan sporcular Afyon Merkezde bulunan Mavi Dünya Bilardo Salonunda müsabakalarini gerçeklestirdiler. Bu sampiyona, Afyonkarahisar’da düzenlenen en kalabalik il sampiyonasi olmasi nedeniyle rekor katilim olarak tarihe geçmistir. Tabi ki tek rekorumuz bu degil. Istanbul 323, Ankara 225, Izmir 202, Kocaeli 152, Bursa 133 ve ardindan Afyonkarahisar 124 katilimci olacak sekilde Türkiye Geneli katilim sayisi bakimindan 6.siraya yerlestik.

Bu sayilar bize Afyon’da bilardonun ne kadar sevildigini açikça ifade etmektedir.

Bir baska sevindirici durum ise, son final turlarinda izledigimiz birbirinden çekismeli karsilasmalar olmustur.

Genel ortalamasi 1,200 olan sporcumuzun bir üst tura geçememesi, Afyon bilardosundaki kalitenin en canli örnegi oldu. Istanbul sampiyonu olan sporcunun genel ortalamasi ise 1,150. Bunun ne anlama geldigini açiklarsak, 100 vurusta 120 sayi alan sporcumuz tur atlayamazken, 100 vurusta 115 sayi alan sporcu Istanbul sampiyonu oldu.

Sözü fazla uzatmadan, turnuvaya katilan tüm sporculara tesekkür ediyorum.

Il temsilcisi olarak göreve atandiktan sonraki 2. Il sampiyonam oldu. Çitayi her turnuvada yükseltecegimin sözünü vermistim.

Sporcu arkadaslarimizin da katkilariyla bu sözümüz gerçeklesmis oldu. Darisi 2023’teki il sampiyonalarina. 

Final maçimizi izlemeye gelen Gençlik ve Spor Il Müdürümüz Sayin Ismail Hakki KASAPOGLU’da final müsabakalarimizi izledi ve sporcularla sohbet imkani buldu. Samsundan gelen il müdürümüz, Samsun’da bilardoya verdigi desteklerden bahsetti ve Afyonkarahisar’da da en iyi sekilde desteklerini vereceginin sözünü verdi. Bu biz bilardo severler için gerçekten anlamli bir olay. Il müdürümüze buradan tüm camiamiz adina tekrar tesekkür ediyorum.

Afyonkarahisar olarak bilardoyu seviyoruz ve bununda ötesinde bilardo için çalismaya devam ediyoruz.

Türkiye Bilardo Federasyonu teknik kurulunun (turnuvalari organize eden ve yöneten kurul) çogunlugu Afyonkarahisarli bilardoculardan olusmakta. Ben hem il temsilcisiyim, hem de teknik kurul baskaniyim.

Öncesinde 5 yil teknik kurul üyeligi görevinde bulundum ve Türkiye geneli düzenlenen tüm turnuvalari yönettim

. Geçtigimiz yil yapilan seçimler ile teknik kurul baskanligina getirildim ve yeni bir ekip kurdum.

Afyon bilardocularindan Enver Mut ve Sükrü Suat Toydemir arkadaslarimizda teknik kurul üyesi olarak görevlerini yapmaya devam etmektedirler.

Onlara da özverili çalismalarindan dolayi buradan tesekkür etmek istiyorum.

Turnuvamiza geri dönersek, 2. Il sampiyonamizi Tuncay Temirkaya sampiyon olarak tamamladi. 2. Sükrü Suat Toydemir oldu. 3.lügü ise Ahmet Özaydin ve Alaattin Çevirim paylasti. Bu turnuva sonucunda 10 sporcumuz 3-21 Ekim 2022 tarihleri arasinda Türkiye Bilardo Federasyonu Bilardo Kompleksinde (Ankara-Gölbasinda düzenlenecek olan 2.Etap Türkiye 3 Bant Bilardo Sampiyonasina direk olarak katilim hakki elde ettiler.

Bunun yaninda 10 sporcumuzda ön elemelerde mücadele edecek ve kazananlar sampiyonaya dahil olabileceklerdir

. 2.etaba katilacak olan tüm sporcularimiza basarilar diliyorum.

Düzenledigimiz turnuvalara halkimizi, bilardo severleri hem sporcu hem de izleyici olarak davet ediyorum.

Afyon HABERI


Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °