Troya Kültür Yolu Festivali basladi

Resmi rakamlara göre yaklasik 25 bin kisinin izledigi gösteri izleyicilere büyük bir heyecan yasatti.

Gündem 17.09.2022 09:36:00 0
Troya Kültür Yolu Festivali basladi

“Türkiye Kültür Yolu Festivalleri” kapsaminda düzenlenen “Troya Kültür Yolu Festivali” büyük bir coskuyla basladi. Festival coskusu, önce Iskele Meydani’nda “Troyalilar Geldi” kortej yürüyüsü ile basladi.

ÇANAKKALE (IGFA) - Yürüyüse, Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy ile birlikte Kültür ve Turizm Bakan Yardimcisi Özgül Özkan Yavuz, Çanakkale Valisi Ilhami Aktas, AK Parti Grup Baskanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide Iskenderoglu ve Çanakkale Savaslari Gelibolu Tarihi Alan Baskani Ismail Kasdemir’in de aralarinda bulundugu binlerce kisi katildi. Korteje katilanlar ellerinde Türk bayraklari sallarken, Troya dönemini yansitan kostümler giyen Devlet Opera ve Balesi oyuncularinin yani sira Troya Antik Kenti yakinlarindaki Tevfikiye ve Çiplak gibi köylerden gelen ve “Günümüz Troyalilari” olarak adlandirilan Troyali köylüler de renkli görüntüler olusturdu.

 

Bakan Ersoy ve beraberindekiler aksam da Anadolu Hamidiye Tabyasi Açik Hava Sahnesi’nde düzenlenen Anadolu Atesi Dans Grubu’nun sergiledigi “Troya” gösterisini izledi. Resmi rakamlara göre yaklasik 25 bin kisinin izledigi gösteri izleyicilere büyük bir heyecan yasatti.

Bakan Ersoy ve tüm izleyiciler, gösteriyi uzun süre ayakta alkisladilar.

Gösterinin Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdogan ise Troya gösterisini Çanakkale’de ilk kez düzenlemekten dolayi mutluluk duydugunu belirtti.

Afyon HABERI


Pazar 24.9 ° / 8.6 °
Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °