Ömrünü Adadigi Yetimler Kizilay Sehidi Arif Kidiman’i Andi

Sehit Kidiman için camilerde Hatm-i Serif ve Mevlid-i Serifler de okutan Kizilaycilar, lokma döktürerek dagitti.

Yasam 17.09.2022 11:10:52 0
Ömrünü Adadigi Yetimler Kizilay Sehidi Arif Kidiman’i Andi

Ihtiyaç sahiplerine yardim ulastirirken 2020 yilinda Suriye’de hain bir saldirida sehit olan Kizilay çalisani Mehmet Arif Kidiman, görev arkadaslari ve sorumluluk alanindaki yetimler tarafindan sehadetinin yil dönümünde anildi.

Sehidin adina açilan okulda ögrenim gören ögrencilere kirtasiye desteginin yani sira farkli bölgelerde mevlitler okutuldu.

  Kizilay sehidi Mehmet Arif Kidiman, sehadetinin yil dönümünde çalisma arkadaslari ve görev alani içinde olan Idlib, Cerablus

, Azez, El Bab, Resulayn ve Tel Abyad bölgelerindeki Kizilay yetimhanelerindeki çocuklar tarafindan anildi.

Yetimlere ve ögrencilere kirtasiye setleri, oyuncaklar ve hediyeler dagitilirken, Sehit Kidiman için camilerde Hatm-i Serif ve Mevlid-i Serifler de okutan Kizilaycilar, lokma döktürerek dagitti.

  Kizilay Sehidi Mehmet Arif Kidiman

 Suriye'nin El Bab bölgesinde yardim faaliyetlerinde görevli olan Sehit Mehmet Arif Kidiman, Çobanbey-El Bab arasinda seyir halindeki üzerinde ve tavaninda belirgin bir sekilde Kizilay amblemi bulunan Türk Kizilay aracina, plakasiz iki araç içerisinden yüzleri maskeli ve kamuflaj kiyafetli kisiler tarafindan açilan çapraz ates sonucu 14 Eylül 2020 tarihinde sehit oldu.

 

Afyon HABERI


Cumartesi 24.7 ° / 6.9 °
Pazar 24.9 ° / 8.6 °
Pazartesi 22.4 ° / 8 °