BIK YÖNETIMI GAZETE SAHIPLERI VE TEMSILCILERI ILE KONYA’DA BULUSTU

Bizim ve sizlerin derdi; gazetecilik meslegi ve ticari kazanimlarimizi korumak ve çalisanlarimizin özlük haklarini daha iyi hale getirmek.

Gündem 15.09.2022 17:01:14 0
BIK YÖNETIMI GAZETE SAHIPLERI VE TEMSILCILERI ILE KONYA’DA BULUSTU

 

BIK YÖNETIMI GAZETE SAHIPLERI VE TEMSILCILERI ILE KONYA’DA BULUSTU

Basin Ilan Kurumu tarafindan görev alaninda bulanan gazetelerin sahipleri ve temsilcilerinin katilimiyla 11 ilde bölge toplantilari organize edildi.

Genel Müdür Cavit Erkilinç, toplantilarin üçüncü ayagi olan Konya’da sektör temsilcileri ile bir araya geldi.

Erkilinç, yogun katilimin oldugu toplantida, bugüne kadar oldugu gibi bundan sonra da gazetelerle birlikte yürüyeceklerinin ve sorunlari birlikte çözeceklerinin mesajini verdi.

AFYON EKIBI TAM KADRO KATILDI

Basin Ilan Kurumu (BIK), Konya, Afyonkarahisar, Aksaray, Antalya, Burdur, Isparta ve Karaman’da resmi ilan yayinlama hakki bulunan gazetelerin sahipleri ve temsilcileri ile bölge toplantisinda bulustu. Toplantiya Afyonkarahisar Gazeteciler Cemiyeti Baskani Sezer Küçükkurt öncülügünde ilimiz ve ilçelerinde yayin yapan gazetelerin sahipleri ve temsilcileri de tam kadro katildi.

7 AYRI ILDEN GELEN 70 GAZETE TEMSILCISI GELDI

Konya’da düzenlenen Gazete Sahipleri ve Temsilcileri Bölge Toplantisina, BIK Genel Müdürü Cavit Erkilinç, Ilan Müdürü Idris Armagan Çam, Kontrol Hizmetleri Müdürü Özden Konur, Kurumsal Iletisim Müdürü Oguz Akçakoca, Konya Sube Müdürü Ali Aktas ile 7 ayri ilden gelen 70 gazete sahibi ve temsilcisi katildi. Genel Müdür Cavit Erkilinç, yogun katilim nedeniyle gazete temsilcilerine tesekkür ederek basladigi konusmasinda, gazetelerin vatandasin habere ulasmasinda kamuoyu görevi üstlenen önemli aktörler arasinda yer aldigini söyledi.

YAZILI BASINA ILK 8 AYDA 595 MILYON TL AKTARILDI

Basin Ilan Kurumu’nun tam 61 yildir bagimsiz haberciligin garantörü oldugunu vurgulayan Erkilinç, ülke genelinde 26’si yaygin, 9’u bölgesel, 917’si yerel olmak üzere toplam 952 adet resmi ilan ve reklam yayinlama hakkina sahip gazete bulundugunu bildirdi. 2021 yilinda görev alaninda bulunan gazetelere 613 milyon TL tutarinda resmi ilan ve reklam dagitildigini kaydeden Erkilinç, bu rakamin yilin ilk 8 ayinda 595 milyon TL’ye ulasarak neredeyse geçen yilin oranlarinin yakalandigini ifade etti. Iki yili askin süre dünyayi etkisi altina alan pandemiden en fazla etkilenen sektörlerin basinda medyanin, özelde gazetelerin geldiginin altini çizen Erkilinç, “Kurum olarak, sizlerin bu süreçten en az hasarla çikmaniz için bir dizi önlem aldik.

Baski adetleri basta olmak üzere mevzuatin sart kostugu bazi kurallarda sizlerin lehine degerlendirmelerde bulunduk.

Pandemi sartlari daha önce sona ermesine ragmen 30 Nisan’a kadar sizlere destek olmaya çalistik.

Halen de elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalisiyoruz.

Bu demek degil ki Kanunun bizlere verdigi görevleri yapmayacagiz

. Kamunun ve vatandasin menfaatlerini sonuna kadar koruyacagiz; kimsenin de hakkini baskasina yedirtmeyecegiz” dedi.

 “BASIN YASASI’NI SUNI TARTISMALARA KURBAN ETMEYIN”

Sadece menkul ve gayrimenkul ilanlarinda geçtigimiz ay sonuna kadar 4 bin adetlik kaybin oldugunun altini çizen Erkilinç, “Icra ilanlarindaki sablon metin ve pilot illerin yayginlasmasi nedeniyle yasanan kaybi hesap etmenizi rica ediyorum

Mayis ayindaki bir ‘ve’ ‘veya’ tartismasinin geldigi yer 4 bin adet ilan kaybidir.

Muhtemeldir ki yil sonunda kayip 6 bin adedi bulacak ve hatta asacak.

Bizim ve sizlerin derdi; gazetecilik meslegi ve ticari kazanimlarimizi korumak ve çalisanlarimizin özlük haklarini daha iyi hale getirmek.

Yeni basin yasasi çalismalarini suni tartismalara kurban edersek kaybeden hepimiz oluruz

. Bugüne kadar nasil birlikte yürüdüysek, yine birlikte yürüyecegiz

Sizin hayriniza olmayacak bir talebe evet demeyecegimiz gibi sizlerle istisare etmeden de adim atmayiz ” ifadelerini kullandi.

Erkilinç’in konusmasinin ardindan gazete sahipleri ve temsilcileri söz alarak görüslerini ifade etti.

Daha sonra soru cevap bölümüne geçilerek gelen sorular birim müdürlerince cevaplandirildi.

 

Konya HABERI


Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °
Salı 20.1 ° / 3.4 °
Çarşamba 22.4 ° / 7.6 °