IYI Partili kadinlar Afyonkarahisar'da ataga kalkti

Türk kadinlari, bu ülkenin makus talihini bu seçim yenecegini söyleyen Yüksel, “Umutsuzluk yok, ev bizim mekân bizim.

Siyaset 15.09.2022 15:12:21 0
IYI Partili kadinlar Afyonkarahisar

IYI Parti'li kadinlar Afyonkarahisar'da ataga kalkti

IYI Parti Kadin Politikalari Baskani Ünzile Yüksel, Il seçim koordinasyon merkezinde, kadin politikalari olarak ülke genelinde baslattiklari ‘Kapi Çal, Gönül Al’ etkinliginin bir bölümünü Afyonkarahisar' da gerçeklestirmek için basin mensuplariyla bir araya gelerek konusma yapti.

IYI Parti Genel Baskan Yardimcisi Ünzile Yüksel Afyonkarahisar'da 
IYI Parti Kadin Politikalarindan sorumlu Genel Baskan Yardimcisi ve Genel Idare Kurulu Üyesi Ünzile Yüksel, IYI Parti Seçim Koordinasyon Merkezi'ni ziyaret etti. 
IYI Parti Genel Baskan Yardimcisi Ünzile Yüksel ve beraberindeki Kadin Politikalari Baskan Yardimcilari Kadriye Ünler, Sevgi Yalav ve Ferhan Basaran, yeni açilan IYI Parti Seçim Koordinasyon Merkezi'nde teskilat üyeleri ve basin mensuplari ile bir araya geldi 
 Toplantida bir açiklama yapan IYI Parti Il Baskani Muhammet Misirlioglu, 25 Ekim 2017'nin Türk siyasetinde milat oldugunu söyledi.

Misirlioglu, basin toplantisinda söyle konustu: "25 Ekim 2017'de bir Türk anasi, bir Türk kadini Türk siyasetine yön vermek üzere, kirilan, yok olan umutlari yesertmek üzere, Türk milletinin hiçbir zaman çaresiz kalmadigini, her zorluktan ve darliktan küllerinden dogmasini bildigini söyleyerek Türk milletinin  umudu olan IYI Parti hareketini kurdugu günden bu tarafa Türkiye'nin her tarafinda günes baska doguyor, safak  baska söküyor." 
Misirlioglu, IYI Parti'nin 2019 yerel seçimlerinde sergiledigi basariyi hatirlatarak "destek verenlerden Allah razi olsun" dedi

Misirlioglu, Genel Baskan Meral Aksener'e atifta bulunarak konusmasina söyle devam etti: "Allah ondan razi olsun.

Onunla birlikte yol yürüyenlerden Allah razi olsun. Ona yoldas olanlar, ona kardes olanlar, onunla birlikte kaderdas olanlardan razi olsun

. 2017 yilinin 25 Ekiminde Türk siyasetine yön vermek için kurulan parti, 2019 yilindaki yerel seçimlerde iste bu partinin neden kuruldugunu sandiklarin açilmasi ile birlikte yenilmez denilenlerin yenildigini, yikilmayan kalelerin yikildigini tüm dünyaya ve Türk milletine göstermistir."
Baskan Misirlioglu, Afyonkarahisar'a güvendiklerini belirterek su ifadeleri kullandi:

"Bu dogrultuda o günden bu tarafa yol arkadasligi yapmaktan onur ve gurur duydugum Afyonkarahisar'imizin her ilçesinden, her köyünden, her beldesinden yaslisiyla genciyle, kadiniyla erkegiyle dava arkadaslarimizin yol arkadaslarimizin bilinçli, suurlu, gururlu bir sekilde IYI Parti bayragini o günden bu tarafa tasiyarak bu gün Afyonkarahisar'da kim nereden ne taraftan anket yaparsa yapsin Afyonkarahisar bundan sonra bir baska olacak. Bizler buna inaniyoruz. Afyonkarahisar halkina güveniyoruz.

 

Türk milletine güveniyoruz

. Allah'in izniyle erken veya zamaninda yapilacak seçimlerde IYI Parti Afyonkarahisar'in gururu olacaktir" dedi

Düzenlenen basin toplantisinda IYI Parti Kadin Politikalari  Baskani Ünzile Yüksel ise su ifadelere yer verdi:

“Bu gün sizlere genel baskanimiz Sayin Meral Aksener'in selamlarini getirdik .DEDELERIM BU SEHIRDE YATIYOR"

Ünzile Yüksel Sunlari söyledi: "Bugün burada olmamizin sebebi soguk evlerde üsüyen çocuk birakmamak için, sokak köselerinde katledilen kadin birakmamak için, issiz genç birakmamak için, ülkeyi yol geçen hanina çevirmemek için, hazineyi tam takir birakanlardan hesap sormak için yola çiktik

. Benim dedelerim de bu sehirde yatiyor. Iscehisar’da, Giresunlular Sehitliginin onur duydugum, sühedanin torunu olarak buradayim"
Halki dinliyoruz dertleri dinliyoruz çözüm üretme noktasinda asil derdi çeken bilir nasil tedavi olacagini.

Halkin bizzat ayagina siyasetçi, halkin kendisi olmali. Uzaktan bakarak bu isin çözülemeyecegini ve özellikle de son 10 yildan, 20 yilin onunu bir tarafa birakiyoruz son 10 yildir halkin yasadiklarina çözüm olunmadigi için bizzat halkin kendisiyle çözüm üreterek bu ülkeyi bulundugu durumdan kurtarmak için yoldayiz.

Genel baskanimiz  ülkeyi karis karis geziyor. Bizler de gidiyoruz.

Bize oy verin demiyoruz bunu özellikle söylemek isterim. Çünkü insanlardan siyasetçilerin birseyler isteyebilmesi için o insanlari dinlemesi gerekiyor

. Onlari dinliyoruz genel baskanimizin selamini götürüyoruz sikintilari nedir neler bekliyorlar ama emin olun biraz sonra burada da ziyaretlerimiz olacak ben o kadar alistim ki bir dokunup bin ah isitiyoruz.

Afyonkarahisar’dan çikan ah ile Erzurum’dan çikan ah farkli degil. Memleketin dertleri ortak. O dertlere çözüm bulmak için yollardayiz.

gIyi Partilileri lütfen kimse baska partililerle karsilastirmasin.

Bizde umut olmayacaksak o umudu ortaya koymayacaksak gençleri issiz birakip namerde muhtaç etme Allahim deriz konusurken, o gençleri siyasilere, siyasi partilerin kapilarina bize üye olun taseronda is buluruz bizde öyle diyeceksek kul hakki yenmesine göz yumacaksak hukuku üstün kilmayacaksak adaleti saglamayacaksak Allah bize de nasip etmesin.

Çünkü vebali agir idare etmek. Iktidarlar halki yönetmek deneme yanilma makami degil, deneyip yanilarak dogru bulma makami degil.

Biz inaniyoruz ki bütün Türkiye; Afyonkarahisar'in sevgili halki o sandik geldiginde kendini unutani onlarda unutacak.

Insallah gelecek yakin tarihte bu ülkeye adaletin hukukun üstünlügünün saglandigi kanun karsisinda herkesin esit oldugu ve is bulabilmek için liyakatin esas oldugu o dönem gelecek

Ayrimcilik olmayacak o gençler kadinlar insanlar sokakta korkmadan basini egmeden dik olarak gezecek.

Biz buna söz verdik önce Allah'a söz verdik kendimize söz verdik, millete söz verdik.

Biz siyaseti bu milletin bizi meydanlara itmesiyle basladik. Millet bizi çagiriyor diyoruz ki o haybeye bir slogan degil millet bizi çagirdigi için buralardayiz.

Yoksa herkesin isi asi herkesin alin teriyle kazandigimiz helal lokmamizla yasantimiz zaten sürdürüyoruz.

Ama bizim bu memlekete bizim bu insanlara bizim tarihimize bizim Allah'a borcumuz var.

Kimse, bu milletin malini birkaç kisi ugruna harcayamaz. Iste mülkün sahibi belli. Mülk sana emanet birakilmissa bu emaneti ehline verirsin adaletli kullanirsin. Ondan sonra da ben kandirildim deyip bir kenara çekilemezsin.

O zaman derlerki biri gelir burasi kandirilma makami degil burasi sana 5 bin yillik tarihin bin yillik Anadolu tarihin verdigi bir emanettir.

Bu emanete sahip çikmazsan milli mücadelenin sehitleri sühedanin ahini alirsin.

Bu emanete sahip çikmazsan Anadolu çocuklarinin basini bükersek bu ülkenin kapilarini ne idügü belirsiz milyonlarca geçici siginmaci adi altinda insanlara açarsan ondan sonra da ensar muhacir anlatmaya baslarsan sonra da bunlar ne olacak denildiginde ensar muhacirle açiklamaya kalkarsan bu is olmaz, olmuyor.

Ülkenin ekonomisinin bugün geldgi nokta ile ülkenin kapilariin herkese açik olmasi bu iktidarin bilerek isteyerek kasten bunu yapmistir

çünkü bu kadar bilerek kusur hata olmaz. Kur korumali mevduat ne demek ya

1 milyon dolarini bozdur hesap aç o hesaba koy hem faizini al hem kur arttikça payini al. Kim veriyor bunu milletin vergileri senin benim hepimizin vergileri. Helallesme de var. Dünyanin alti da var ama dünyanin altindan önce vatandasinda sandikta görecek oldugu bir hesap var.

Geçici siginmaciya baktigimizda n’oldu Suriye sinirinda önce organik tarim yapilacak diye mayinlar kaldirildi organik tarim olmadi ama organik organik siginmacilar oldu sonra noldu Iran sinirinda da. Demek ki belli bir sey isliyor devleti yönetenler burada temkinli olacaklar.

Biz asla misafirlere kötü davranmadik örfümüzde adetimizde inancimizda misafir bizim bas üstüdür. Kapimizi açariz zorda olana sahip çikmak töremizdendir inancimizin geregidir. Ama bu memleketin sahipleri de buradadir.

Bunun tapusu malazgirttedir. Bunu tapusu Istanbul surlarinin önündedir bunun tapusu Sakarya’dadir.

Bunun tapusu baskomutanlik meydan muharebesindedir

Çanakkale’dedir. Iste onlarin çocuklari da buradadir.

Misafir basimiz üstüne. Insallah iktidar oldugumuzda o geldikleri yerlerdeki politikacilarla bize kendileri ülkelerine almayip Anadolu'da Türkiye’ye sinir kapilarini açtirip bize gelmesinler diyen Avrupali devletler birlesmis milletler oturulur bir masaya o insanlarin da can güvenligi korunarak memleketlerine döndürülürler. Insan karsindaki aglayana mazluma sirtimizi dönemmizi kimse bekleyemez ama halki da ikna edebilmek için muhacir ensar diyerek milyonlarca insan zaten gençlerimizin issiz oldugu zaten ülkede ev barinma sorunun yasandigi bu cografyada birilerini yanlis politikalrini insanlara böyle anlatmazsin tipki faize nas dedigin gibi.

Nas merkez bankasina uyguluyorsun ama diger bankalara uygulamiyorsun.

O yüzden siyasetçi kalbiyle diliyle bir konusacak. Siyasetçi önce halk diyecek siyasetçi insanlar arasinda ayrim yapmayacak bendensin benden degilsin ayirmayacak.

Bu ülkede kim iktidar olursa olsun bir tutacak. O makam bir tutma makami.

Ayirmayacaksin hiçkimseyi de küçük göremeyeceksin ve hakaret etmeyeceksin onun için yollardayiz.

Onlara benzeyeceksek olmasin o saraylarda oturup cam kalin duvarlarin arkasinda mango kurutma tarifi vereceksek bizimkide olmasin insanlar ekmek bulamiyorken as bulamiyorken bu ülkede açlik yoktur demeyeceksin.

Ülkenin her tarafi her bölgesi her insani bizim için birdir. Bizim siarimiz kimsenin kimseye üstünlügü yoktur.

Bu isi basaracagiz. Cesaretin cinsiyette degil yürekte oldugunu gösteren o cesur yürekli kadin çikti ortaya milletim için buradayim gerçekten dogru yoldayiz o milletin sesiyiz çünkü o milletin biz kendisiyiz. Birlikte basaracagiz. En güzel sey iyilikte.”


Derin yoksullugun çözümsüz olmadigini, ülkenin bugün geldigi nokta iktidarin bilerek isteyerek kasten yürüttügü politikalar oldugunu ifade eden Ünzile Yüksel, “Öncelikle genel baskanimin selamlarini iletiyorum.

Kadin politikalari olarak ülke genelinde baslattigimiz ‘Kapi Çal, Gönül Al’ etkinligimizin bir bölümünü bugün Afyonkarahisar'da gerçeklestirecegiz.

Gruplarimiz Afyonkarahisar'da mahallelerde kapi çalacaklar. Asil amacimiz halkin derdini ayagina gidip dinlemek.

Ülkenin yasadigi bu derin yoksulluga mahkûm edilmesinin kader olmadigini hepimiz biliyoruz.

Birilerinin 11 maas alip keyif sürdügü bir ortamdan, çocuguna okul kiyafeti alamayan, üniversite kazandigi halde kayit yaptiramayan aileler ve gençlerin oldugu bir zamanda bizim oturup siyaset yapmamiz reva degil.

Bu yüzden kapi kapi gezip dertleri dinliyoruz genel baskanimizin emriyle, hazirladigimiz raporlari sunuyoruz, bu derin yoksulluktan nasil çikilir bu adaletsiz düzen nasil sona erer, hukuk nasil üstün olur, bu halk bizden ne bekliyor, siyasetçilerden ne bekliyor sorusunun cevabini çözüm önerisi olarak halkimiza sunmak.” dedi.

"Gideceksiniz efendiler, gideceksiniz" 

Ekonominin dibe inmesinin, insanlarin yoksullasmasinin ve milyonlari bulan geçici siginmacilarin ülkemizde bulunmasinin tesadüfi olmadigini dile getiren Yüksel, “Sikinti sistemdedir, sikinti iktidardadir.

Herkesin sus pus oldugu bu dönemde mertligin cesaretin cinsiyette degil yürekte oldugunu gösteren Meral Aksener çikti dedi ki; ‘ülke sahipsiz degil, bu milletin çocuklari burada, bu milletin kendisi burada bu yüzden millet bizi çagiriyor’ gideceksiniz efendiler gideceksiniz.” diye konustu.

"Öyle kuru kuru sözlerle olmuyor" 

Her hafta bir lansmanla ülkeye umut vadetmediklerini, söz verdiklerini anlatan Yüksel, “Öyle kuru kuru sözlerle olmuyor bu isler.

Sözümüz olsun ki bu is iyilerin isi çünkü kalbimle dilimiz bir bizim. Açik yüreklilikle söylüyoruz ki birileri gibi umut vadedip yalan söylüyorsak, biz de birileri gibi kandirmaya çalisiyorsak, kul hakki yenilmesine göz yumacaksak, adaleti yok sayip hukuku üstün kilmayacaksak Allah nasip etmesin.

Bu cografya kolay kazanilmadi kolay kurtulmadi.” dedi.

 

"Siz önce seyrettiginiz adalarin hesabini verin" 

Bu sistem degismeli diyen Yüksel, “Tek kisinin gücü herkesi bozar. Milli iradeyi hâkim kilmak için bu yola çiktik

Egemenlik kayitsiz sartsiz milletindir diyen o güçlü ses bosuna söylemedi. Buradan sesleniyoruz, hiç kimse bosuna hayaller kurmasin, hiç kimse bizim geri adim atacagimizi düsünmesin. Kafalarina göre tarih yaziyorlar, biz biliyoruz

12 adalarin ne zaman gittigini, usi antlasmasinin 1912’de imzalandigini biliyoruz.

Beyler siz önce Yunan orada bayrak dikerken seyrettiginiz adalarin hesabini verin, orasi kaya parçasi dediginiz adalarin hesabini verin.

Bir gece ansizin gelebilirlermis 20 yildir o bir gece olmadi mi? Neredeydiniz? Kimseye hikâye yazmayin. Mekânin sahipleri geldi bu iktidari alacagiz.” diye anlatti.

"Türk kadinlari bu ülkeni makus talihini degistirecek" 

Türk kadinlari, bu ülkenin makus talihini bu seçim yenecegini söyleyen Yüksel, “Umutsuzluk yok, ev bizim mekân bizim.

Gelen misafirleri de yaptigimiz mili güvenlik politikalari ile herkes evine sag salim gidecek. Insallah bir dahaki gelisimiz iktidar gelisi olacak.” dedi.

Afyon HABERI


Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °
Salı 20.1 ° / 3.4 °
Çarşamba 22.4 ° / 7.6 °